VIDEO: Ukrainas karš: Kā separātisti pirmoreiz atļāva Ukrainas armijai savus kritušos aizvest • IR.lv

VIDEO: Ukrainas karš: Kā separātisti pirmoreiz atļāva Ukrainas armijai savus kritušos aizvest

25
Ukrainas armijas karavīrs tīra ieroci Pesku ciemā. Foto: EPA/LETA

Ukrainas karavīri kritizē savu vadību par bezjēdzīgām komandām

Otrdien Ukrainas mediji ziņoja, ka pirmoreiz Ukrainas kara laikā separātisti ļāvuši Ukrainas armijas kritušo mirstīgās atliekas izvest no 32.posteņa, kas atrodas Austrumukrainā pie Smelijas pilsētas.

“Meklējām kritušos pa visu mīnu lauku. Cik kritušo aizvedām – skaidri nezina neviens, zinām, ka 4 ir – trīs no “Aidara” vienības, kas pagājušajā svētdienā rāvās uz 32.blokposteni, un viens no Nacionālās gvardes, kurš krita jau pirms 2 nedēļām. Pārējie – tās ir kritušo mirstīgās atliekas – pieci vai seši līķi,” teikts video sižetā, ko žurnālisti uzņēmuši pie 32.blokposteņa. 

Visam šim postenim tika izvirzīts ultimāts – līdz pusnaktij atkāpties no teritorijas, vēsta “Ukrainskaja pravda”. Citādi separātisti dosies uzbrukumā ar tankiem. Karavīri to arī izdarīja.

Ukrainas karavīri stāsta, ka viss lauks ap posteni ir mīnēts, viņi pie Smelajas fiksējuši 22 separātistu tankus, divus “Grad”, kā arī mašīnu, kas pilna ar kājnieku mīnām.

Ukrainas karavīri paziņoja, ka no savas augstākās priekšniecības saņemot tikai vienu komandu – turēties, šaut tikai atbildes šāvienus un tikai ar strēlnieku ieročiem. Un tas ir pret tankiem, izsaucas karavīri.

Viņi nesaprot savu uzdevumu šajā postenī – noturēt pusotru kilometru ceļa esot bezjēdzīgi. Taču, kad pie karavīriem jānokļūst pārtikas pievedējiem, tos uzreiz apšaudot separātisti. Karavīri krīt, nenonākuši līdz mērķim.

 

Komentāri (25)

Pelēkais Vilks 29.10.2014. 09.43

Ukrainas karavīri paziņoja, ka no savas augstākās priekšniecības saņemot tikai vienu komandu – turēties, šaut tikai atbildes šāvienus un tikai ar strēlnieku ieročiem.

============

Akurāt Zil-Zaļās-Savienības Vējonīc..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu