"Ripplewood Holdings" pēc diviem gadiem varēs pārdot bankas "Citadele" akcijas • IR.lv

“Ripplewood Holdings” pēc diviem gadiem varēs pārdot bankas “Citadele” akcijas

23
"Citadeles" logo. Foto: Edijs Pālens, LETA

Līguma detaļas būs zināmas tad, kad ar investoriem tiks parakstīts līgums par “Citadeles” pārdošanu

Valdība atbalstīja a/s “Citadele banka” (“Citadele”) valsts akciju pārdošanas nosacījumus, kas paredz, ka ASV investors “Ripplewood Holdings” bankas akcijas varēs pārdot pēc diviem gadiem, vēsta LETA.

Precīzi bankas pārdošanas līguma nosacījumi būs zināmi drīzumā, kad Latvijā ieradīsies ASV investori. Konkrētu datumu līguma nosacījumu atklāšanai Privatizācijas aģentūras vadītājs vadītājs Ansis Spridzāns nenosauca. Līguma detaļas būs zināmas tad, kad ar investoriem tiks parakstīts līgums par “Citadeles” pārdošanu.

Latvijas valdība akceptēja fonda “Ripplewood Holdings” izteikto bankas “Citadele” iegādes piedāvājumu, kas paredz, ka “Ripplewood Holdings” iegādāsies 25% bankas akciju, 50% iegūs patlaban publiski oficiāli nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB). Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, viens no ASV investoriem, kas plāno iegādāties bankas “Citadele” akcijas, ir bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Pols Volkers. Starp investoriem ir vēl virkne finanšu nozarē pazīstamu uzņēmēju.

Kopējā “Citadeles” pārdošanas cena ir 98,67 miljoni eiro, tādējādi 75% “Citadeles” akciju “Ripplewood Holdings” tiks pārdoti par aptuveni 74 miljoniem eiro.

Kopumā līgums par “Citadeles” pārdošanu ir uz 70 lappusēm, bet saistībā ar pāris jautājumiem, piemēram, par bankas tālākpārdošanas laiku, finansējuma saņemšanas nosacījumiem u.c. puses ilgi nespēja rast vienošanos.

Jau ziņots, ka “Citadeles” bankas pārdošanas termiņus regulē 2010.gadā noslēgtā vienošanās ar Eiropas Komisiju (EK), kā arī šogad jūlijā EK pieņemtais pozitīvais lēmums par valsts atbalsta pasākumiem bankai “Citadele” un problemātisko aktīvu pārvaldītājai a/s “Reverta”. Minētais EK lēmums patlaban nav publiskots, bet tas paredz tādu pašu nosacījumu kā EK 2010.gada 15.septembra lēmums, ka Latvijai jāatrod “Citadeles” pircējs un jānoslēdz galīgs un saistošs pirkšanas un pārdošanas līgums ne vēlāk kā līdz 2014.gada 31.decembrim, skaidro Privatizācijas aģentūra.

 

Komentāri (23)

Krix 28.10.2014. 20.19

Atbildīgs un stratēģisks, kupi-prodai investors :) un tavu brīnumu, kad pēc 2 gadiem Citadele būs to pašu krievvalodīgo “investoru” roķelēs…

+4
0
Atbildēt

2

    Lauris Grâvelis > Krix 28.10.2014. 22.53

    Atkarīgs no FKTK.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    apmulsis > Krix 29.10.2014. 01.03

    Bet. Trīs lietas.

    1. Ja būs krievvalodīgo, nenozīmē, ka nebūs ASV utmldz. elementāra loģika.

    2. Kupi-prodai palielina likviditāti, kas mazina volatilitāti. Un par to vairs neliek cietumā, kā senāk.

    3. Atbildīgs, stratēģisks, FKTK, LIBOR skandāls, FX skandāls, aizmirsu, ko gribēju teikt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Austras koks 29.10.2014. 10.20

Kārtējais investors spekulants. Visi Citadeles “pārdošanas par katru cenu tieši tagad” atbalstītāji var līksmot :))

0
0
Atbildēt

1

    v_rostins > Austras koks 29.10.2014. 11.17

    Austras koks

    Ja vajag ko pārdot par valstij vislabāko cenu, starptautiskos biznesa izdevumos izsludina izsoli uz kuru salidotu pāris desmit solīdu pircēju, un tiktu uzsolītā visaugtākā iespējamā cena. Ja pārdodot vēlas nopelnīt, vispirms darījumu noslepeno, lai “skaudīgie tautieši” neuzož, izsūta nepieņemamus piedāvājumus vairākiem desmitiem “pretendentu”, bet visuresošais saimnieks, teroristu banda НКВД-РПЦ, sameklē piemērotu pircēju, mazpazīstamu kompāniju, kura nebaidās dot “otkatu”, bet vēl vairāk iespējams, ka tā jau ir kāda no tūkstošiem čekai piederošu uzņēmumu.

    Protams tikai tad, ja pieņem, ka darījuma veicēji varētu nebūt kritāltīri un piedevām vēl tik debili, lai ar pircēju kopā dotos izklaides braucienā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu