Kino muzejā demonstrēs Šekspīra 450.jubilejai veltītu filmu programmu • IR.lv

Kino muzejā demonstrēs Šekspīra 450.jubilejai veltītu filmu programmu

25
Kadrs no filmas "Dubultā dzīve". Publicitātes foto

Otrdien plkst.18 režisora Džordža Kjūkora filmas “Dubultā dzīve” seanss

Otrdien, 28.oktobrī ar režisora Džordža Kjūkora filmas “Dubultā dzīve” seansu Rīgas Kino muzejā sāksies angļu dzejnieka un dramaturga Viljama Šekspīra 450.jubilejai veltīta filmu programma, raksta aģentūra LETA. 

Filma “Dubultā dzīve” uzņemta 1947.gadā. Tās galvenais varonis Entonijs, kuru atveido Ronalds Kolmans, ir aktieris, kura dzīvi ietekmē spēlētās lomas – viņš var būt gan humoristisks, gan neciešams atkarībā no tā, vai repertuārā ir komēdija vai drāma. Tas rada sarežģījumus privātajā dzīvē, kas saasinās vēl vairāk, kad Entonijs pieņem piedāvājumu spēlēt greizsirdības mākto Otello. 

Filmu programma turpināsies arī rīt, 29.oktobrī, un 31.oktobrī. Seansos būs skatāmas 40.gados un 90.gados tapušas amerikāņu filmas, kurās uzsvērta Šekspīra darba, ideju un autorības laikmetīga interpretācija. 

Trešdien, 29.oktobrī, Kino muzejā tiks demonstrēta Gasa van Santa 1991.gada filma “Mans personiskais Aidaho štats” ar Riveru Fēniksu un Kianu Rīvsu galvenajās lomās. Filma, kuras sižetā jūtama vairāku Šekspīra lugu ietekme, stāsta par diviem jauniem vīriešiem, kas dumpinieciski neiekļaujas ierastās sabiedrības rāmjos. Lai tiktu prom no ikdienas, viņi dodas kopīgā ceļojumā. 

Programma noslēgsies piektdienas vakarā, 31.oktobrī, ar 1996.gadā uzņemto Baza Lurmena “Romeo un Džuljetas” moderno interpretāciju – “Romeo + Džuljeta” ar Leonardo di Kaprio un Klēru Deinsu galvenajās lomās. Saglabājot Šekspīra lugas dialogus, Lurmens filmas darbību pārcēlis mūsdienu Veronā, izmantojot krāsu un mūzikas pārpilnību klasiskā darba postmodernā interpretācijā. 

Filmas “Dubultā dzīve” un “Mans personiskais Aidaho štats” tiks demonstrētas angļu valodā, “Romeo + Džuljeta” – angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Visi seansi sāksies plkst.18. To apmeklējums būs bez maksas. Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Seansi notiek sasaistē ar Latvijas Kultūras akadēmijas starptautisko zinātnisko konferenci “Kultūras krustpunkti 2014”, kas no 30.oktobra līdz 1.novembrim norisinās Latvijas Kultūras akadēmijā, un Šekspīra jubilejas gada pasākumu sēriju “Šekspīram 450”, kas tiek rīkota sadarbībā ar Britu padomi Latvijā. Filmu seansi notiek sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā.

Komentāri (25)

Pelēkais Vilks 29.10.2014. 11.03

1996.gadā uzņemto Baza Lurmena “Romeo un Džuljetas” moderno interpretāciju – “Romeo + Džuljeta” ar Leonardo di Kaprio un Klēru Deinsu galvenajās lomās.

=========

Priekš kam man skatīt kinozālē interesantu filmu, ko ieskatīju pirms 20-mīnus gadiem, kad popkorns kinozālēs vēl nebija tik ļoti ievazāts kā šodien.

Labāk vēlreiz vientulīgi paskatīt mājās, uzgraužot popkornu un uzdzerot Colu..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu