Kasparovs: Putins izvēlas jaunu mērķi uzbrukumam • IR.lv

Kasparovs: Putins izvēlas jaunu mērķi uzbrukumam

24
Garijs Kasparovs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Ja Krimā tiktu dota pienācīga atbilde, Donbasa nebūtu, uzskata šaha lielmeistars

Nepietiekamas reakcijas dēļ uz agresiju Krimā un Donbasā Krievijas prezidents Vladimirs Putins izvēlas jaunu mērķi uzbrukumam, par kuru var kļūt ne tikai Ukraina, bet arī Baltijas valstis, Azerbaidžāna, Gruzija un Kazahstāna, intervijā “Radio Brīvība” paziņojis pasaules šaha čempions un viens no Krievijas opozīcijas līderiem Garijs Kasparovs.

“Varbūt, ka kāds Rietumos būtu gatavs piekrist Krimas aneksijai. Taču es nedomāju, ka tuvākajā laikā mēs ieraudzīsim rietumvalstis, kuras būs gatavas to atzīt. Protams, Rietumos ir ne mazums politiķu, kas, iespējams, savu personīgo interešu un politiskās gļēvulības dēļ ir gatavi uz to iet. Tas jau notika 1938.gadā. Tādas politikas rezultāts būs nevis Putina režīma krišana, bet tālāka agresija,” sacīja Kasparovs.

“Tāpēc šodien izlikties, ka var meklēt kaut kādu kompromisu ārpus tiesiskā lauka – tā vienkārši ir agresora iedrošināšana. Ja Krimā tiktu dota pienācīga atbilde, Donbasa nebūtu. Attiecīgi, ja Rietumi būtu gatavi iet uz reālām sankcijām, tad drīzāk mēs varētu ieraudzīt daudz straujāku notikumu attīstību Krievijā,” norādīja Kasparovs. “Bet tagad, manuprāt, ir diezgan acīmredzams, ka Putins vienkārši skatās apkārt un meklē nākamo uzbrukuma virzienu. Tāda nomierināšanas politika vai kompromisa meklēšana ārpus tiesiskajiem ietvariem neizbēgami vairos viņa apetīti. Viņa vara lielā mērā balstās uz zemju savācēja tēla.”

“Var nešaubīties, ka, esot tik bagātai izvēlei nākamā uzbrukuma izdarīšanai – Baltijas valstis, Ukraina, Azerbaidžāna, Gruzija un Kazahstāna – Putins atradīs sev jaunu mērķi, tāpēc ka tas kļūst, precīzāk sakot, jau ir kļuvis par Putina propagandas mugurkaulu,” brīdina Kasparovs.

Kasparrovs intervijā arī aicina Krievijas iedzīvotājus sākt domāt ar savu galvu, jo valstī valda vienas personas diktatūra, kas atklāti izmanto fašistisko ideoloģiju. Tāpēc cilvēki ir jāapgaismo par notiekošo, “mums ir jāatjauno domāšanas sistēmas jēga”. “Diemžēl nākas atkārtot, ka balts ir balts, melns ir melns. Tāpēc, ka šodien valsts dzīvo totālu melu apstākļos, kas tiek translēti 24/7 režīmā ar valsts propagandas mašīnas palīdzību,” saka Kasparovs.

 

Komentāri (24)

betijacelmale 22.10.2014. 11.55

Kasparovs: “Tāpēc šodien izlikties, ka var meklēt kaut kādu kompromisu ārpus tiesiskā lauka – tā vienkārši ir agresora iedrošināšana… . Tāda nomierināšanas politika vai kompromisa meklēšana ārpus tiesiskajiem ietvariem neizbēgami vairos viņa apetīti.”

Tas taču IR par mums. Par tām partijām, kas skaļi sludina, ka viņi nu gan pratīs sarunāt ar Krieviju – par Sudrabu, Saskaņu, uz brīdi neaktuālajiem bijušajiem premjeriem, ir aizdomas, ka arī RP klusībā par sevi tā domā, par Lembergu un viņa partiju galu galā.

+9
0
Atbildēt

0

apmulsis 22.10.2014. 12.35

“mums ir jāatjauno domāšanas sistēmas jēga”

“мы должны восстанавливать систему смыслов”

jā, ir jāsaprot “who is who” un ko tas nozīmē.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu