Atpakaļ • IR.lv

Atpakaļ

5
Nellija Ločmele

 

Pagājusi tikai nedēļa kopš vēlēšanām, bet šķiet, ka tās laikā valsts vēstures pulksteni kāds sparīgi griež atpakaļ uz laikiem, kuros negibas atgriezties.

Aivara Lemberga jau tā bezgalīgajā tiesas prāvā iestājusies pauze, jo viņš ir pārāk aizņemts ar valdības veidošanu. Nudien, tiesa var pagaidīt, bet tieši tagad jākaļ dzelzi, kamēr Vienotība no koalīcijas līdera pārtapusi skandālu caurdurtā ļerpatā. Vissmagāko triecienu tās reputācijai sagādājis aizkulišu politikas smagsvars Dzintars Zaķis – Drošības policija pašlaik pārbauda, vai viņš aiz kulisēm nav «sakārtojis» arī savu ietikšanu Saeimā. Balsu pirkšana, lai noturētos politikas orbītā, būtu zemākais kritiens partijai, kura ienāca politikā ar mērķi darīt to godīgāku.

Šajā žurnālā necentāmies nomedīt kādu alkoholiķi, kas par cēneri pārdeva balsi anonīmiem uzpircējiem, bet skrupulozi izanalizējām vēlēšanu rezultātus Latgales iecirkņos un caurskatījām balsošanas zīmes. Kopaina ir biedējoša – grūti iedomāties, ka tik masveidīgs un vienveidīgs vēlētāju atbalsts vienam kandidātam atsevišķos novados varētu būt nejaušs, nevis rūpīgi organizēts process. Policijai jāizdibina patiesība – to gaida visu novadu vēlētāji, kas godīgi izdarījuši izvēli, un to «gaida» arī darboņi, kas kalkulē, vai brutāla balsu pirkšana neizrādīsies lētākā varas sagrābšanas/noturēšanas stratēģija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu