Piektdien Rīgas Sv.Pētera baznīcā kora "Latvija" koncerts • IR.lv

Piektdien Rīgas Sv.Pētera baznīcā kora “Latvija” koncerts

21
Diriģents Pēters Deikstra. Foto Marco Borggreve

Rīgā viesosies slavenais kordiriģēšanas meistars Pēters Deikstra no Nīderlandes

Pēc Valsts akadēmiskā kora “Latvija” uzaicinājuma Rīgā viesosies pasaulslavenais kordiriģēšanas meistars Pēters Deikstra no Nīderlandes, lai šovakar plkst.19 Rīgas Sv.Pētera baznīcā atskaņotu Ģērģa Ligeti “Lux Aeterna” un Aleksandra Grečaņinova “All Night Vigil”, raksta aģentūra LETA. Ar šo koncertu koris “Latvija” turpina sākto tradīciju sadarboties ar pasaulē atzītiem, augstas klases kordiriģentiem. 

Koris “Latvija” diriģenta Deikstras vadībā muzicēs pirmo reizi. Koncerta sākumā klausītājiem būs iespēja dzirdēt Ligeti “Lux Aeterna”, kas ir sešpadsmitbalsīgs “a cappella” skaņdarbs, kura teksts tiek asociēts ar latīņu rekviēmu. Šis skaņdarbs izmantots slavenā režisora Stenlija Kubrika filmas “2001: A Space Odyssey” skaņu celiņam. Koncertā Latvijas pirmatskaņojumu piedzīvos krievu garīgās mūzikas pērle – Grečaņinova “All Night Vigil” jeb “Visnakts dievkalpojums”. 

Bavārijas Radio kora galvenais diriģents un Zviedrijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Deikstra atpazīstamību ieguvis pēc 2003.gadā iegūtās pirmās vietas Ērika Eriksona diriģentu konkursā Stokholmā. Viņš ieguvis divas prestižās “Diaposond’Ors” balvas, kā arī “Oskara” analogu klasiskajā mūzikā – “Echo Klassik” balvu 2014.gadā par Alfrēda Šnitkes kora koncerta ieskaņojumu un 2012.gadā par Gabriela Forē “Rekviēma” ierakstu. Deikstru regulāri aicina sadarboties slavenākie Eiropas kori – Nīderlandes Radio koris, “BBC singers”, “RIAS” kamerkoris, Berlīnes Radio koris un citi. 

Biļetes cena 7 – 20 eir0. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu