Vienkāršība par 2,5 miljardiem • IR.lv

Vienkāršība par 2,5 miljardiem

1
Minecraft ir tā dēvētā atvērtās pasaules spēle — lietotājs var brīvi klejot virtuālajā vidē un būvēt jaunas lietas pēc saviem ieskatiem

Daudzus pārsteidzis globālās tehnoloģiju kompānijas Microsoft lēmums par iespaidīgu summu pārpirkt datorspēli Minecraft un tās zviedru īpašniekfirmu. Nezinātāji rausta plecus – kas ir šī šķietami primitīvās izklaides rīka fenomens?

Pirmoreiz uzmetot acis, šķiet, ka spēles grafiskais izskats nav diezko sarežģītāks par 80.gados populāro datorspēli tetri. Arī skaņas efekti ir diezgan pliekani. Nav ieroču, nav superātru auto, nav noslepkavotu prostitūtu, nav eksplodējošu kosmosa kuģu un tamlīdzīgu modernu videospēļu elementu.

Tāpēc daudzi brīnās – kurš gan būtu gatavs maksāt milzīgu naudas summu par Minecraft, kur nu vēl pārpirkt uzņēmumu, kas to izstrādājis? Bet tieši tas ir noticis – amerikāņu datormilzis Microsoft par zviedru kompāniju Mojang samaksājis 2,5 miljardus dolāru (2 miljardi eiro).

Es kā četru bērnu – to skaitā deviņus un 11 gadus vecu puiku – tēvs nebrīnos itin nemaz. Manuprāt, Minecraft, pat par spīti vispirms acīs krītošajai vienkāršībai, ir viena no labākajām spēlēm, kas radīta mūsu bērnu jaunākajai paaudzei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu