«Valdis tika uzmests» • IR.lv

«Valdis tika uzmests»

«Es un Ilze Viņķele esam divi cilvēki, kas varbūt krīt ārā, ik pa laikam vienu vai otru par to sit. Tāpēc ka atļaujamies brīvāk, tiešāk izteikties un neslēpjamies aiz vispārpopulistiskām frāzēm. Ik pa laikam dabūjām pērienus gan no savējiem, gan no sabiedrības.»
Pauls Raudseps

Aizejošais finanšu ministrs Andris Vilks atklāti un skarbi par Lembergu, partiju bosiem un Latvijas politiskās sistēmas absurdu

Andris Vilks bijis finanšu ministrs kopš 2010.gada novembra – ilgāk nekā jebkurš cits demokrātiskās Latvijas vēsturē. Novedis līdz galam starptautisko aizdevuma programmu, spēlējis būtisku lomu eiro ieviešanā, pieredzējis, kā atkopjas gan Latvijas ekonomika, gan kredītreitingi, viņš tagad aiziet no politikas. Jau kopš vasaras Ir centās sarunāt ar viņu garāku interviju. Tagad, pēc vēlēšanām, viņš beidzot bija gatavs atklātai sarunai.

Kā vērtējat vēlēšanu rezultātus?
Kā liels Latvijas patriots un pilsonis vērtēju pozitīvi. Cilvēki tomēr sasparojās un gāja vēlēt. Ukrainas, Krievijas faktors, Putina agresija [nozīmēja] ļoti daudz. Citādi tiešām būtu situācija, ka vēlētāju aktivitāte varētu būt zem 50%. Es pats arī stāvēju rindā. Tas man patīk.

Tas ir valstij labvēlīgs risinājums. Šāda vai tāda pēctecība tiks ievērota. Ir arī ļoti svarīgi, ka Saskaņai ir mazāk balsu. Sēdēšana destruktīvā opozīcijā noveda pie šāda rezultāta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu