EP komiteja apstiprina Ansipa kandidatūru EK viceprezidenta amatam • IR.lv

EP komiteja apstiprina Ansipa kandidatūru EK viceprezidenta amatam

29
Andruss Ansips. Foto: Andrejs Strokins, F64

Ansips: Nepieciešams ieviest skolās programmēšanu kā mācību priekšmetu

Eiropas Parlamenta (EP) Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komiteja vienbalsīgi apstiprinājusi bijušā Igaunijas premjerministra Andrusa Ansipa kandidatūru Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenta un digitālā vienotā tirgus komisāra amatam, trešdien ziņo Igaunijas nacionālā raidorganizācija ERR.

Uzklausīšanā, kas notika pirmdienas naktī, EP deputāti uzdeva Ansipam jautājumus, kas galvenokārt bija saistīti ar digitālo vidi.

Ansips runāja par interneta neitralitāti un ES dalībvalstu informācijas tehnoloģiju regulām, kas kavē attīstību, ziņo LETA.

Igaunijas ekspremjers arī norādīja uz nepieciešamību ieviest skolās programmēšanu kā mācību priekšmetu, kā arī apsprieda nākotnes mobilās tehnoloģijas, Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgumu (“Anti-Counterfeiting Trade Agreement” – ACTA) un problēmas, ar ko sakaras interneta meklēšanas rīki.

EP komitejas vērtē kandidāta zināšanas un kompetenci piešķirtajā atbildības jomā, un pēc visu komisāru intervijām EP būs jālemj, vai atbalstīt EK sastāvu kopumā. Lai gan EP var balsot tikai par visu EK sastāvu kopumā, negatīvs vērtējums par kādu kandidātu var novest pie šī kandidāta atsaukšanas un aizvietošanas ar citu.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu