Atmasko Doņeckas teroristu mēģinājumu falsificēt pierādījumus Šveices pilsoņa nāvē (papild.) • IR.lv

Atmasko Doņeckas teroristu mēģinājumu falsificēt pierādījumus Šveices pilsoņa nāvē (papild.)

35
Sarkanā Krusta birojs Doņeckā, pie kura durvīm tika nogalināts darbinieks. Foto: AFP/LETA

Sarkanais Krusts pēc darbinieka nogalināšanas aptur darbību Ukrainā 

Ukrainas Iekšlietu ministrijas pārstāvji pārtvēruši Doņeckas teroristu sarunas ar Krievijas televīzijas RTR kanāla korespondentu, pārrunājot, kā falsificēt liecības par Šveices pilsoņa nogalināšanu Doņeckā.

Sarunā starp korespondentu un tā saucamās Doņeckas tautas republikas vadītāju Zaharčenko tiek spriests, kā parādīt, ka Sarkanā Krusta pārstāvi nogalinājusi Ukrainas armijas raidīts šāviņš.

Jau ziņots, ka Starptautiskais Sarkanais Krusts uz laiku aptur savu darbību Austrumukrainā pēc tam, kad 2.oktobrī Doņeckā gāja bojā viens no organizācijas darbiniekiem, vēsta UNIAN.

Sarkanais Krusts pilnībā neizbeigs savu darbošanos Ukrainā, paziņojusi Ukrainas pārstāvniecības vadītāja Alina Murzajeva. „Tagad mūsu prioritāte ir bojā gājušā kolēģa mirstīgo atlieku nogādāšana mājās pie viņa ģimenes,” teica Murzajeva.

Ceturtdien raķešu apšaudē kaujinieku kontrolētās Doņeckas pilsētas centrā tika nogalināts Sarkanā Krusta darbinieks no Šveices, ziņoja mediji un amatpersonas.

Pilsētas centrā izcēlās ugunsgrēks, kad ap plkst.18 14 stāvu tirdzniecības centram trāpīja vairākas raķetes. Aģentūras AFP reportieri novēroja, ka vēl viens šāviņš trāpījis Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas (ICRC) galvenajam birojam Doņeckā, izsitot tā logus, bet pie tā guļ bojāgājušais šveicietis.

Doņeckas ārkārtas dienestu pārstāvis paziņoja, ka bojāgājušais ir ICRC darbinieks, kurš parasti strādā Ženēvā. ICRC apstiprināja sava darbinieka, 38 gadus vecā Lorāna Dupaskjē nāvi, kurš bija administrators aģentūras birojā Doņeckā.

Murzajeva paziņoja, ka Sarkanā Krusta darbības aktīvā fāze tiek pārtraukta uz vairākām dienām. 

Dupaskjē Ukrainā ieradās pirms vairāk nekā mēneša. Pirms tam viņš bija strādājis Pakistānā, Jemenā, Haiti, Ēģiptē un Jaungvinejā.

(papildināta no sākuma)

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu