Iznācis žurnāla "Modernists" rudens numurs • IR.lv

Iznācis žurnāla “Modernists” rudens numurs

40
Uz vāka - Hermaņa Grīnberga griestu gleznojums Eduarda Smiļģa villas teātra zālē. Fotogrāfs Māris Lapiņš

Vīna un ēdienu rubrikās atzīmēti 20 gadi kopā ar restorāniem “Vincents” un “Osiris”

Žurnāla “Modernists” rudens numurs aicina no jauna atklāt divus namus, ko kā sava radošā darba studijas būvējuši mākslinieki ar arhitekta talantu. Režisora Eduarda Smiļģa privātā villa Pārdaugavā ar modernisma un Art Deco laika elementiem ir tipisks pilsētas nams, uz kura fona ar romantisku vidi un ģimenes relikvijām izceļas alternatīva dzīvesveida piedāvājums tēlnieku Jansonu dzimtas mājās Cēsīs. 

Numurā novērtēts arī Latvijas modes izrāviens pēc ekonomiskās krīzes, secinot, ka ar aktīvu rosīšanos sociālajos tīklos, dalību starptautiskās izstādēs, profesionāli organizētiem interneta veikaliem un pārdošanas punktu ģeogrāfiju, mode ir tikusi vaļā no subkultūras un individuālā ģērbēja statusa. Tēmu stiprina ieskats 60. gadu populārajā kultūrā uz modes un mūzikas skatuves – žurnālā pirmo reizi apkopota populārā sieviešu vokālā ansambļa vēsture, bet bijusī Rīgas Modeļu nama modele Ieva Lūkina stāsta par karjeru laikā, kad politiskā sistēma ierobežoja daudzpusīgu personību veidošanos. 

Vīna un ēdienu rubrikās atzīmēti 20 gadi kopā ar restorāniem “Vincents” un “Osiris”, bet zaudētā mantojuma tēma šoreiz ir Latvijā darināts paklājs.

Žurnāla redaktore ir Ieva Zībārte. Vairāk informācijas žurnāla mājas lapā

 

 

Komentāri (40)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu