Vudija rotaļlaukums • IR.lv

Vudija rotaļlaukums

2
Galvenajās lomās Kolins Fērts un Emma Stouna.
Kristīne Simsone

Vudija Allena filma Burvestība mēnessgaismā jeb kā atvaļinājumā Francijas dienvidos Hičkoks satika Getsbiju

Kritiķi, recenzējot Vudija Allena filmas, aizvien biežāk rauc degunu par to brīžam frivolo dabu, un, jāatzīst, ne bez pamata, savukārt skatītāju plūsma uz kinoteātriem, kuros rāda jaunākos Allena gabalus, joprojām nav izsīkusi. Franču Rivjērā uzņemtā Burvestība mēnessgaismā nav izņēmums. 

Allens šo beznosacījumu mīlestību ir godam nopelnījis, vairāk nekā 40 gadus gandrīz ar pulksteņa precizitāti publikai «piegādājot» katru gadu pa filmai. 78 gadus vecajam klasiķim intensīvā kino uzņemšana ir neatsverams esības apliecinājums, un viņš ir izkarojis brīvību, par ko daudzi režisori pat neuzdrīkstas sapņot – Allens filmē bez mitas un ierobežojumiem, turklāt liela daļa pasaules kinospīdekļu lomu pie viņa uztver par pagodinājumu. Piemēram, jaunākās lentes galveno aktieru tandēmā ir nesen oskarotais britu asprātis Kolins Fērts – šoreiz godpilnajā Vudija attāla alter ego lomā – un dzirkstošā Emma Stouna.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu