Slepenās bēres • IR.lv

Slepenās bēres

2
Ukrainā kritušā krievu tankista Vladislava Barakova kaps.

Par Krievijas patieso lomu Ukrainas karā līdz šim visvairāk patiesības atklāj kritušo kareivju kapi

Mazajā kapsētā pie nelielā Seļizovas ciema Okas upes ielokā stāv svaiga kapa kopa. Virs tās vējš planda melnu karogu, kas simbolizē Krievijas tanku spēku varenību. Pie koka krusta piestiprināta jauna vīrieša ģīmetne ar puiciskiem vaibstiem, un rakstīts, ka seržants Vladislavs Barakovs miris 24.augustā. Viņam bija 21 gads.

Kur zaudējis dzīvību, plāksnīte neatklāj. Un arī ciemā par to negrib daudz runāt. Taču tas notika tanka eksplozijā Austrum-ukrainā. Barakovs dienēja Krievijas 6.tanku brigādē un krita kopā ar vēl vairākiem desmitiem (daži pat apgalvo – simtiem) armijas biedru, karojot svešas valsts teritorijā.

Krievijas amatpersonas turpina noliegt, ka tās bruņotie spēki tieši iesaistījušies Ukrainas separātistu atbalstīšanā. Tajā pašā laikā mājup zārkos atgriežas arvien vairāk kritušo, piederīgajiem nepaskaidrojot, kur un kādos apstākļos jaunie vīrieši gājuši bojā. Vēl vairāk – dažām ģimenēm ticis piedraudēts pašām nenodarboties ar informācijas vākšanu, pretējā gadījumā tām neizmaksās apsolīto valsts kompensāciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu