Lietuva iesniedz Krievijai protesta notu pret nelikumīgu zvejas kuģa aizturēšanu • IR.lv

Lietuva iesniedz Krievijai protesta notu pret nelikumīgu zvejas kuģa aizturēšanu

23
Raksts portālā Vz.lt, kurā stāstīts par Lietuvas notu Krievijai

Satelītattēli liecina, ka Krievija Lietuvas kuģi aizturējusi starptautiskajos ūdeņos

Lietuvas Ārlietu ministrija pirmdien nosūtījusi Krievijas vēstniecībai notu, kurā izsaka protestu pret Krievijas nelikumīgo rīcību, 18.septembrī Barenca jūras starptautiskajos ūdeņos aizturot Lietuvas zvejas kuģi “Jūru Vilkas” un tā apkalpi un piespiežot kuģi doties uz Murmanskas ostu, vēsta “Vz.lt”.

Maskava apgalvo, ka kuģis aizturēts par to, ka esot iebraucis Krievijas ekonomiskajā zonā un nodarbojies ar nelikumīgu krabju zveju.

Savukārt satelītattēli liecina, ka Krievija šo kuģi aizturējusi starptautiskajos ūdeņos, pirmdien paziņoja Lietuvas Zemkopības ministrija.

Kā protesta notā uzsver Ārlietu ministrija, Krievijas Federācija ar savu amatpersonu nelikumīgo rīcību, aizturot starptautiskajos ūdeņos zvejojošo Lietuvā reģistrēto un ar Lietuvas valsts karogu peldošo kuģi “Jūru vilkas”, pārkāpusi ANO Jūras tiesību konvenciju un vienlaikus arī nav informējusi par kuģa un tā apkalpes aizturēšanu Lietuvas Republikas institūcijas.

Ministrija pieprasa nekavējoties atbrīvot kuģi un tā apkalpi, ziņo LETA/ELTA.

Aizturētais kuģis naktī uz pirmdienu ieradies Murmanskas ostā. Paredzams, ka pirmdienas vakarā tur ieradīsies Lietuvas konsuls, lai palīdzētu savas valsts pilsoņiem.

Kā jau iepriekš uzsvēra Lietuvas Ārlietu ministrija, Krievijas amatpersonas pārkāpušas procedūru, jo inspektoriem ir tiesības pārbaudīt kuģi, ja pastāv aizdomas, ka tas pārkāpis robežas, bet tā nedrīkst būt bruņota pārbaude, taču kuģa “Jūru vilkas” kapteinim nācies saskarties ar bruņotām amatpersonām un, kad viņš atteicies doties uz Murmanskas ostu, kuģis turp novirzīts ar varu.

No 28 kuģa apkalpes locekļiem Lietuvas pilsoņi ir trīs, arī kuģa kapteinis.

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) Murmanskas apgabala robežapsardzes pārvalde tikmēr paziņojusi, ka aizturētā kuģa kapteinim draudot administratīvā atbildība, kas var ietvert gan naudas sodu, gan kuģa konfiskāciju.

 

Komentāri (23)

elinaliepina 22.09.2014. 22.10

Vai tas gadījumā nav pirātisms?! (no Krievijas puses, protams :))

+2
0
Atbildēt

0

Ivars Ozols 23.09.2014. 11.28

Visu kuģu atrašanās vietas ir publiski redzamas tādās vietās, kā: https://www.marinetraffic.com/ Vai tiešām vajag satelītattēlus, lai pierādītu kuģu atrašanās vietu? Tas nav pieejams kādā bāzē? Un tad ar tiem datiem griezties pasaules tirdzniecības organizācijā (kura pirms 2 gadiem (2012. gada augustā)) iekļāva Krieviju.

0
0
Atbildēt

0

dzintarz 23.09.2014. 09.26

puķin xylō.

La-lala-la-la-la-la-lā

La-lala-la-la-la-la-lā

La-lala-la-la-la-la-lā

puķin xylō.

http://www.youtube.com/watch?v=DhiYEf-W4jo

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu