ASV pastiprinās triecienus "Islāma valstij" Irākā • IR.lv

ASV pastiprinās triecienus “Islāma valstij” Irākā

25
ASV prezidents Baraks Obama. Foto: AFP/LETA

Draud bombardēt islāmistus arī Sīrijā

ASV pastiprinās Irākā gaisa triecienus pret teroristisko grupējumu “Islāma valsts”, kā arī nosūtīs vēl 450 karavīrus irākiešu vietējo bruņoto formējumu apmācīšanai, trešdien paziņoja Savienoto Valstu prezidents Baraks Obama.

Viņš piebilda, ka ir gatavs “Islāma valsts” kaujinieku bombardēšanai arī Sīrijā, ziņo LETA/AFP.

“Esmu nepārprotami norādījis, ka mēs medīsim teroristus, kas apdraud mūsu valsti, lai kur tie atrastos. Tas nozīmē, ka es nekavēšos vērsties pret IVIL (Islāma valsts Irākā un Levantē) gan Sīrijā, gan Irākā,” savā televīzijas uzrunā uzsvēra Baltā nama saimnieks, izmatojot “Islāma valsts” iepriekš lietoto abreviatūru. “Tas ir manas prezidentūras pamatprincips – ja jūs apdraudat Ameriku, jūs neatradīsies drošu patvērumu.”

“Sadarbojoties ar Irākas valdību, mēs paplašināsim mūsu centienus aizsargāt mūsu pašu tautu un humānās misijas”, bombardējot “Islāma valsts” kaujinieku pozīcijas un atbalstos Irākas spēku uzbrukumus, norādīja Obama.

Viņš piebilda, ka papildspēkus saņems arī vairāki simti ASV karavīru, kas jau atrodas Irākā un sniedz atbalstu gan Bagdādes valdībai, gan autonomās Kurdistānas zemessardzei cīņā pret islāmistu kaujiniekiem.

“Kā jau esmu teicis iepriekš, šiem amerikāņu karavīriem nebūs kaujas uzdevumu. Mēs netiksim ievilkti vēl vienā sauszemes karā Irākā,” vienlaikus uzsvēra prezidents. “Taču viņi nepieciešami, lai atbalstītu kurdu spēkus ar apmācību, izlūkošanu un apgādi.”

Obama arī pieprasīja Kongresam “papildus pilnvaras un resursus”, lai apmācītu Sīrijas opozīcijas kaujiniekus, norādot, ka tie ir “labākais pretsvars” islāmistu teroristiem, kas sagrābuši plašas teritorijas gan Sīrijā, gan Irākā.

“Cīņā pret IVIL mēs nevaram paļauties uz [Sīrijas prezidenta Bašara al] Asada režīmu, kas terorizē savu tautu, uz režīmu, kas nekad neatgūs savu zaudēto leģitimitāti,” norādīja prezidents, piebilstot, ka ASV uzņemsies plašas koalīcijas vadību, lai sakautu “Islāma valsti”.

Taču vienlaikus viņš atkārtoti uzsvēra, ka ASV savus sauszemes spēku nesūtīs, lai tie iesaistītos šajā cīņā.

 

Komentāri (25)

P_Dancis 11.09.2014. 11.54

Bet priekš Ukrainas militāra atbalsta politiskā griba ir par vāju.

0
0
Atbildēt

0

inta_s 11.09.2014. 08.13

Ja šie triecieni netiek saskaņoti ar Sīrijas valdību un nav ANO drošības padomes rezolūcija, kas šo apstiprinātu – tad pēc būtības tas ir starptautisks noziegums ko ASV oligarhu režīms (http://www.bbc.com/news/blogs-echochambers-27074746 ) tagad darīs.

Tas ir ļoti skumji mums visiem, ka atrodamies šai pasaulē starp Putina oligarhu režīmu un ASV oligarhu režīmu. Nav labo piemēru kuru piesaukt. Notiek cīņa starp oligarhiem un tur cilvēkiem nav nekādas teikšanas. Diemžēl mēs jau tagad redzam kas notiek ar ASV pilsoņu tiesībām pēc 9/11 un tas liecina ka oligarhiem nav padomā cilvēku intereses.

ASV oligarhu režīms nevarēja uzsākt karu Sīrijā lai kā vēlētos, to noraidīja ANO to noraidīja ASV pilsoņi ar milzīgu pretestību, tad nu vajadzēja izvēsrt šo ISIS kampaņu ar galvu griešanu. Tagad ir izspēlēta kārts:

Pats ASV režīms jau apbruņoja un finansēja to ISIS:

http://y2u.be/oMjXbuj7BPI

Nevar iebrukt Sīrijā? Neizdodas gāzt valdību?

Ielaižam ar kreiso roku ISIS un ar labo tos “sitam” paveicot to ko patiesībā gribējām – gāzt Sīrijas valdību.

0
-1
Atbildēt

0

Dina 11.09.2014. 09.33

Ha, ha, ha … nu bet protams! Kurš gan par to šaubījās!? Kā parasti. Pasaules Galvenais Bandīts neuzskata par vajadzīgu informēt, kur nu vēl saskaņot savas ARMIJAS darbības Sīrijas teritorijā ar Sīrijas valdību. Priekš kam? „demokrātijas aizstāvji” taču pēc definīcijas ir labie zēni. Un, ja kādu taisās nošaut vai samombardēt, tad tas pavisam noteikti ir visas Rietumu civilizācijas un pat Sīrijas tautas labā un vārdā un pašiem šiem nošaujamajiem par to vajadzētu priecāties, bet Sīrijas tautai vēl teikt jeņķiem „”paldies” par „izpalīdzēšanu”, vai ne? … : )))

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu