Ušakova cena • IR.lv

Ušakova cena

5
Oļegs Ignatjevs

Likteņa ironija – atbalstot pragmatiskas attiecības ar Kremli, Saskaņa kļuvusi par Krievijas propagandas ķīlnieci

Putins ir labākais priekš mums – šis Saskaņas līdera Nila Ušakova skandalozais paziņojums aptumšoja uz priekšvēlēšanu reklāmu mērķēto viņa vizīti Maskavā. Daži fakti gan liek domāt, vai Kremlis neizmanto viesi savu ārpolitisko mērķu sasniegšanai.

Rīgas mērs pats ir atzinis, ka vizīte neglābs Maskavas veikalos izvietotos Latvijas preču stendus Rižskij dvorik no sankcijām. Turklāt daži dvoriki likvidēti jau pirms sankciju ieviešanas, jo netika piegādāts nepieciešamais produkcijas apjoms (tā ziņoja Newsru). Jāšaubās, vai 18 tirdzniecības punkti var nodrošināt tik lielu naudu, lai speciāli brauktu uz Maskavu.

Tāpēc politiski interesantāka, lai arī mazāk pamanīta, ir tieši vizītes oficiozā daļa. Izskanējis, ka Ušakovs «ticies un runājis» ar Krievijas premjeru Medvedevu un patriarhu Kirilu. Jā, viņi plecu pie pleca sēdēja galvenajā aizvadītās nedēļas pasākumā Maskavā – pilsētas svētkos, taču vairāk par pieklājības frāzēm acīmredzot nav runājuši, citādi tas būtu pieminēts ziņojumos presei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu