Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Rovers
Kristīne Simsone

 


oooc
Rovers / The Rover. Road movie, kurā globālās ekonomikas sagrāves sekas atainotas līdzīgi postapokaliptiskas kodolkatastrofas pārdzīvotajam. The Rover, latviski – klejotājs, savā drūmajā noskaņā ir spēcīgs un baiss cilvēces «atlieku» portretējums, kas palikušos ļaudis attēlo kā plēsīgu dzīvnieku baru, kuri Austrālijas tuksnešos savā starpā sitas par izdzīvošanu. Vizuāli un idejiski jaudīgi, taču ar vēstījuma motivāciju un izklāstu gan tā paīsāk – galvenā varoņa (paplucināts Gajs Pīrss) drudžainā dzīšanās pakaļ nozagtam auto un viņa sagūstītā «kompanjona» (Roberts Patinsons), precīzāk, ķīlnieka Stokholmas sindroma caurvītās attiecības šķiet sagrābstītas kā no citas operas. Vērtējot Robertu Patinsonu kā aktieri – laiks atmest bēdīgi slaveno Krēslas zīmogu, viņa spēle pārliecina. Kino no 12.septembra.

oo Parīze: Mirušo pilsēta / As Above, So Below. Rodas iespaids, ka Holivudā šausmu filmas tiek «ceptas» pēc vienotas receptes kā tādas kūkas. Šķietamam autentiskumam – found footage jeb pašfilmējuma efekts, baisumam – klaustrofobiska vide (katakombas), asumam – pareizi sarindoti, no tumsas iznirstoši būkšķi. No šīm detaļām būvēta arī filma par pseidozinātnisku rakāšanos pazemē un uzduršanos ļaunajam «bubulim». Veidotāji vēl, drošs paliek drošs, «piemetuši klāt» tūristus un kinoskatītājus aizraujošo Parīzi. Kino no 12.septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu