Ukrainas uzņēmums iegūst tiesības iegādāties "Liepājas metalurgu" • IR.lv

Ukrainas uzņēmums iegūst tiesības iegādāties “Liepājas metalurgu”

10
"Liepājas metalurga" īpašums. Foto: Evija Trifanova, LETA

“KVV Group” par uzņēmumu ir piedāvājusi maksāt 107 miljonus eiro

Tiesības slēgt darījumu par maksātnespējīgās a/s “Liepājas metalurgs” (LM) pamatražotnes iegādi ieguvis Ukrainas uzņēmums “KVV Group”, otrdien paziņoja LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

“KVV Group” par LM ir piedāvājusi maksāt 107 miljonus eiro, ražošana uzņēmumā ir jāatjauno šogad, sacīja Velmers.

Kopš augusta beigām sarunas par LM pārdošanu notika vairs tikai ar diviem pretendentiem – “KVV Group” un Luksemburgā reģistrēto uzņēmumu “United Group”, kura beneficiārs ir Krievijas miljonārs Igors Šamiss. Pēc Velmera iepriekš teiktā, sarunas ar abiem pretendentiem notika par darījuma juridisko struktūru, summu, samaksas grafikiem un pirmās iemaksas apjomu. Izvēloties vienīgo pretendentu, prioritātes esot gan gala summa, gan norēķinu grafiks, gan tas, kāda norēķina kārtība ir darījuma slēgšanas sākumā.

Pēc administratora teiktā, abu pretendentu piedāvātās summas ir konkurējošas jeb līdzvērtīgas, taču viņš tās neatklāja. Abi pircēji piedāvāja atlikto maksājumu. Velmers paskaidroja, ka visi seši iepriekš atlasītie LM potenciālie pircēji bija piedāvājuši atliktos maksājumus. Samaksa, kas tiktu piedāvāta uzreiz vai īsā termiņā, būtu krietni zema un varbūt neapmierinātu kreditorus, skaidroja administrators un pauda pārliecību, ka izvēlētais pārdošanas veids ir sevi pierādījis un “mēs varam saņemt maksimālo cenu, kādu šobrīd šis aktīvs nes”.

Vaicāts, vai cena sedz kredīta summu, ko LM vietā pērn samaksāja valsts, Velmers atbildēja, ka cena ir par aktīvu kopumu, un šī summa tiek dalīta starp visiem kreditoriem. Līdz ar to Velmers patlaban nevarēja komentēt, cik kurš kreditors saņems. Ir gan valstij, gan bankām ieķīlātie aktīvi un arī neieķīlātie aktīvi. Pēc darījuma noslēgšanās varēs pateikt, cik kurš kreditors saņems. “Kad tiks noslēgts darījums, varēs pateikt, vai šī cena sedz vai nesedz kāda kreditora prasījumu,” sacīja administrators. Pērn no valsts budžeta līdzekļiem tika samaksāts LM parāds Itālijas bankai “UniCredit” kopumā 73,59 miljonu eiro apmērā.

Administrators, izvēloties investoru, savu iespēju robežās ir pārbaudījis reputāciju riskus un nesaredz šķēršļus vai problēmas reputācijas jautājumā.

Internetā pieejamā informācija par “KVV group” ir minimāla. Aģentūras “Bloomberg” apkopotā informācija liecina, ka “KVV group” darbojas metāllūžņu nozarē. “Bloomberg” apkopotie dati arī liecina, ka šogad “KVV group” pretendēja uz Ukrainas tērauda rūpnīcas “Istil” iegādi.

 

Komentāri (10)

Pēterītis 09.09.2014. 17.01

Darījums interesants divos aspektos.

Vai arī Velmera un Prudentia komisija būs atliktais maksājums.

Vai izvēli nenoteica iespēja pārkausēt Ukrainā sašautos krievu tankus.

+3
0
Atbildēt

2

    kristrun > Pēterītis 09.09.2014. 19.22

    Tanki nav tas labākais materiāls, drusku vajadzēja bremzēt vietējo lūžņu ešelonus uz Turciju. Rungainis laikam sajutis kur citur maitas smaku, citādi pretendentu vērtēšana vēl tik ātri nebeigtos.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Andris Gūtmanis > Pēterītis 09.09.2014. 17.49

    …. – “Vai izvēli nenoteica iespēja pārkausēt Ukrainā sašautos krievu tankus.”

    —————————–

    …neslikti!…rūpnīca darbu varēs atsākt jau šogad… :)

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

Cilvēcības vergs. 09.09.2014. 22.37

Būtu interesanti zināt, par cik naudiņām Lipmans gribēja valsti apjāt.

+3
-2
Atbildēt

1

    ILZE > Cilvēcības vergs. 10.09.2014. 10.19

    Credo

    Gan jau Ļipman savu doļu dabūja, savādāk neklusēs un izvazās neliešus: Dombrovski, Prudentija un Velmeru pa visām tiesām. Savādi, ka šoreiz pļūtītāju un vēmēju koris ne vārda par MNA, kas apzog kreditorus.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Ligiña Doniña 09.09.2014. 17.01

Nez, kas ir patiesie labuma guvēji?….:)

+1
0
Atbildēt

1

    ILZE > Ligiña Doniña 09.09.2014. 17.29

    IvarsA

    Nez, kas ir patiesie labuma guvēji?….:)

    ______________

    Dombrovskis, Ļipman, Zaharjin, Prudentija. Mani nemaz neizbrīna, ka pretendentu vidū nebija Ķīnas, Indijas, Brazīlijas uzņēmumu, savādāk jau nemaz kurators nevarētu izsaukt premļjaku pie sevis uz ložu, uzmaukt tam ģinamo krekliņu un iebāzt īkški pakaļā.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu