Latvijā 2015.gadā notiks Eiropas čempionāts basketbolā • IR.lv

Latvijā 2015.gadā notiks Eiropas čempionāts basketbolā

35
Basketbolisti. Foto: EPA/LETA

Eiropas čempionātu basketbolā bija plānots organizēt Ukrainā, tomēr valstī valdošās kara darbības dēļ tai šī iespēja ir liegta

Latvijā 2015.gadā risināsies Eiropas čempionāta basketbolā vienas apakšgrupas turnīrs, pirmdien balsojumā lēma Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas (“FIBA Europe”) valde.

Pa vienai grupai spēles aizvadīs arī Francijā, Horvātijā un Vācijā, savukārt izšķirošie mači notiks Francijas pilsētā Lillē, ziņo LETA.

2015.gada Eiropas čempionātu basketbolā bija plānots organizēt Ukrainā, tomēr valstī valdošās kara darbības dēļ tai šī iespēja ir liegta. Zīmīgi, ka laikā, kad 2011.gadā finālturnīrs tika piešķirts Ukrainai, kandidatūras atsauca Francija, Vācija, Itālija un Horvātija, tāpēc trīs valstis, kas pretendēja arī tagad, tika uzskatītas par reālākajām kandidātēm uz sacensību sarīkošanu.

Uz finālturnīra rīkošanu pretendēja arī Somija, Izraēla, Polija un Turcija. Jau pirms balsojuma bija zināms, ka sacensības tiks aizvadītas vismaz četrās valstīs, bet netika izslēgts arī piecu valstu kopējs darbs.

Eiropas čempionāta finālturnīra spēlēs desmit Pasaules kausa dalībnieces – Lietuva, Spānija, Francija, Slovēnija, Horvātija, Ukraina, Serbija, Somija, Grieķija, Turcija. Tāpat jau pērn vietu sacensībās garantēja kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā uzvarējusī Igaunija, bet šogad tai pēc otrās kārtas pievienojās Izraēla, Nīderlande, Bosnija un Hercegovina, Islande, Polija, Austrija, Beļģija, Maķedonija, Gruzija, Čehija, Latvija, Itālija un Krievija.

Kā zināms, Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā uzvarēja visās sešās spēlēs, kvalificējoties astotajam finālturnīram pēc kārtas.

 

Komentāri (35)

kristrun 08.09.2014. 18.34

Tāpēc vēl jo dīvaināka liekas Latvijas informatīvās telpas attieksme pret Spānijā notiekošo Pasaules kausa finālturnīru (pasaules čempionātu) šajā sporta veidā. Protams, ja ļoti grib, kaut ko jau var atrast un pat kaut kur noskatīties, bet esmu dzirdējis, ka basketbols esot mūsu nacionālais sporta veids, pat līdz tam, ka Latvija ir basketbola lielvalsts. Nezinu gan, Latvijas TV, pat jau sākoties izslēgšanas spēlēm, man to vietā piedāvā vērot krievu puišeļu hokeja komandu “Krasnaja armija”. Naudas nav? Žēli lūdzošs skatiens (vai tad pa šiem gadiem nav perfekti apgūts) un brālīgā republika būtu translējusi par velti.

+3
0
Atbildēt

0

Inese 08.09.2014. 17.26

Dzīres mēra laikā.

http://www.stihi.ru/pics/2013/08/04/8150.jpg

p.s. Latvijā notiks tikai vienas apakšgrupas turnīrs

0
-2
Atbildēt

2

    Gaisma; Enģelis > Inese 08.09.2014. 19.06

    Nekāda turnīra nebūs. jūsu dievināta fašistu impērija par to parūpēsies:(

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Inese 08.09.2014. 19.23

    Ločmelis Dzīres mēra laikā.

    _____________________

    Prieks, ka esat inficējies, cerams, zinot jūsu nehigiēnisko dzīvesveidu, visi jums līdzīgie bidlas un pļutkinisti nosprāgs :))

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu