Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

8

Nedēļas notikumi Latvijā

Ar svinīgu Salasīšanās vakaru 29.augustā bibliotēkas 95.dzimšanas dienā oficiāli tika atklāta Gaismaspils jeb Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunā ēka. Tās atklāšanas notikumus divu dienu laikā apmeklējuši vairāk nekā 10 000 cilvēku. LNB jaunās ēkas tapšana ir rosinājusi daudzus cilvēkus, organizācijas, sadarbības partnerus dāvināt LNB īpašas kolekcijas un vērtīgus materiālus. Laikā no 2008.gada, kad tika ielikts jaunās ēkas pamatakmens, dāvinājumos bibliotēka ir saņēmusi vairāk nekā 35 000 vienību.

Sarunas par Liepājas metalurga pārdošanu notiks ar diviem pretendentiem – Luksemburgā reģistrēto uzņēmumu United Group, kura beneficiārs ir Krievijas miljonārs Igors Šamiss, un Ukrainas uzņēmumu KVV Group, informēja rūpnīcas maksātnespējas administrators Haralds Velmers. Investors jāsaskaņo ar nodrošinātajiem kreditoriem – valsti, banku Citadele un SEB banku. Maksātnespējīgā metalurģijas uzņēmuma nodrošinātajiem kreditoriem ir svarīga gan investora reputācija, gan biznesa plāns un spēja atjaunot rūpnīcas darbu, gan arī piedāvātā cena.

Ukrainas separātistu rindās karojošie vīrieši ir bijušie Ludzas iedzīvotāji un Latvijas pilsoņi Vjačeslavs Visockis un Valentīns Miļutins. Abi vīrieši 2001.gadā absolvējuši Ludzas 2.vidusskolu, atklājuši LTV žurnālisti. Vīrieši jau agrāk bijuši Drošības policijas redzeslokā kā personas, kurām ir saikne ar nacionālboļševiku kustību. Savukārt Austrumukrainas separātistu atbalstītāji Rīgā bez jebkādiem šķēršļiem vāc palīdzību viņiem, radot satraukumu pilsētniekos. Rīgas dome pēc iedzīvotāju spiediena prasīs novērtējumu DP.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu