Aicina Obamu nodrošināt pastāvīgu NATO karaspēka klātbūtni Latvijā • IR.lv

Aicina Obamu nodrošināt pastāvīgu NATO karaspēka klātbūtni Latvijā

35
ASV prezidents Baraks Obama. Foto: AFP/LETA

Ja netiks apturēta Krievijas invāzija Ukrainā, Krievijas revanšisms apdraudēs mieru un labklājību visā Eiropā

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas par neatkarību balsojušo deputātu klubi iesnieguši ASV vēstniecībā Igaunijā ASV prezidentam Barakam Obamam adresētu vēstuli, kurā lūdz nodrošināt pastāvīgu NATO valstu karaspēka klātbūtni Latvijā, aģentūru LETA informēja Velta Čebotarenoka.

Tagad, kad Baltijas valstis atzīmē “Baltijas ceļa” 25.gadskārtu, mūsu tautas pārņem sāpīga apziņa, ka tie principi, kas ir ne tikai demokrātiskas sabiedrības, bet arī taisnīgas starptautiskās kārtības stūrakmeņi, tiek pakļauti vardarbīgiem uzbrukumiem tepat mūsu kontinentā, Eiropā, teikts vēstulē. Netālu no mūsu robežām ir okupētas teritorijas suverēnā valstī Ukrainā, notiek uzbrukumi tās bruņotajiem spēkiem un tiek nogalināti tās mierīgie iedzīvotāji.

Tas viss notiek tāpēc, ka Ukraina pastāv uz savām tiesībām iet to pašu taku, kuru Baltijas valstis iezīmēja “Baltijas ceļā”, un pasaules sabiedrība klusējot noskatās, kā Krievija pārkāpj starptautiskās vienošanās. Šis konflikts skar mūs visus, jo Krievijas agresija pret Ukrainu ir drauds ne tikai šai valstij vien, uzsver deputāti.

Ja tā netiks apturēta, Krievijas revanšisms apdraudēs mieru un labklājību visā Eiropā, jo tās mērķis ir atgūt kādreiz Padomju Savienības pārvaldībā bijušās teritorijas un ietekmes sfēras. Šodien Ukraina cīnās ne tikai par savu teritoriālo integritāti, bet par visas Eiropas brīvību un robežu neaizskaramību. Brīvajai pasaulei vajadzētu iesaistīties šajā cīņā ar apņēmīgām darbībām, aicina deputāti.

Pirms 25 gadiem Baltijas valstis atbrīvojās no okupācijas. Šodien tās atrodas priekšējās rindās cīņā par Eiropas nākotni. Krievijas neslēptais neoimperālisms nevar mums neizraisīt bailes, ka arī mēs varam būt tās ekspansionistisko sapņu potenciālais mērķis, bažas pauž deputāti.

Obama vizītē Igaunijā ieradīsies 3.septembrī.

Visu vēstules tekstu latviski un angliski varat lasīt šeit.

Komentāri (35)

dzintarz 01.09.2014. 16.06

http://www.youtube.com/watch?v=E1ZM3CfWh1I

Irregular Warfare, Hybrid Threats, and the Future Role of Ground Forces: Keynote

Start from 4:50

Somewhere within the middle of speech of the honoured general there was a good quote concerning NATO members “we’re not going to care about your children more, than yourselves are going to care about your own children”.

0
0
Atbildēt

0

Dina 01.09.2014. 09.42

Mūsu politprostitūtas pacentušās.

Vēl ieteiktu pārpublicēt pagājušās nedēļas rakstiņu no American Thinker. Lai tauta uzzina arī, ko domā un plāno mūsu „stratēģiskie partneri” Krievijas sakarā – tik vien kā nogalināt Putinu. Notriecot viņa lidmašīnu ar zeme-gaiss tipa raķeti … atgādina kaut ko dikti pazīstamu pavisam nesenā pagātnē, vai ne? … Ja Latvijā būs Nato bāzīte, tad šie nezināmie, mistiskie para-militārie Putina slepkavas pilnīgi noteikti varētu būt arī kāds mūsu teletūbiju „radikālais spārns”, pēkšņi ticis pie kādas raķetes klāt. Jeņķi to noorganizēs ar lielu baudu un, kad krievi noskaitušies dos prettriecienu tieši Latvijai, smuki paies maliņā. Un vēl pakratīs pirkstiņu – fui, fui, kā jūs tā tik nesmuki un necivilizēti … neba nu pirmā reize … : )))

For instance, if the next time Putin’s flying back to Moscow from yet another visit with his good friends in Cuba, or Venezuela, or Iran, his airplane gets blasted out of the sky by some murky para-military group that somehow, inexplicably, got its hands on a surface-to-air missile.

http://www.americanthinker.com/2014/08/how_to_solve_the_putin_problem.html

0
-3
Atbildēt

0

Inese 01.09.2014. 08.37

Debīlie eksdeputāti pat nejēdz, ka NATO karaspēks jau IR Latvijā ;)

0
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu