FOTO: Putins: Karadarbības pārtraukšana valsts austrumos ir Ukrainas iekšēja lieta (papild.) • IR.lv

FOTO: Putins: Karadarbības pārtraukšana valsts austrumos ir Ukrainas iekšēja lieta (papild.)

86
Ukrainas prezidents Petro Porošenko (no labās), Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, ES augstā ārlietu pārstāve Ketrīna Eštone un Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikšanās laikā Minskā. Foto: AFP/LETA

Ukrainas un Krievijas līderu tikšanās Minskā rezultējusies ar solījumiem par humāno palīdzību Doņeckai un Luganskai, kā arī enerģētikas sarunu atjaunošanu

Ukrainas un Krievijas prezidentu tikšanās otrdien Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā pamata tēma bijusi Austrumukrainas situācijas mierīgs noregulējums, to esot atbalstījušas visas sarunā iesaistītās puses, par vizītes rezultātiem medijiem teica Ukrainas prezidents Petro Porošenko. Tomēr Krievijas prezidents uzskata, ka karadarbības pārtraukšana Ukrainas austrumos esot pašas Ukrainas iekšēja lieta.

Sarunas bijušas ļoti sarežģītas, teica Porošenko, kurš pateicās Eiropas Savienības (ES) pārstāvjiem par lielo atbalstu Ukrainai šajās sarunās, ziņo „Ukrainskaja pravda”.

Arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ar kuru Porošenko bija atsevišķa divpusēja tikšanās, sarunas Minskā uzskatīja par noderīgām. Tomēr Putins norādīja, ka sarunās nav spriests par kaujas darbību pārtraukšanu Ukrainā.

„Nē, mēs par nerunājām. Mēs, Krievija, nevaram runāt par kaut kādiem noteikumiem uguns pārtraukšanai, par iespējamām vienošanās starp Kijevu, Doņecku un Lugansku,” teica Putins. Viņš uzskata, ka tā nav Krievijas lieta, bet Ukrainas iekšējā lieta.

„Mēs tikai varam veicināt to, lai izveidotu uzticības apstākļus šajā, manuprāt, ļoti nepieciešamajā un iespējamajā sarunu procesā. Par to mēs runājām,” teica Putins.

Putins arī teica, ka nezina, kā viss beigsies. „Taču katrā ziņā mums bija iespēja vēlreiz noformulēt mūsu raizes, un mēs vienojāmies par to, ka intensificēsim trīspusējās sarunu grupas, kurā ietilpst Krievija – Ukraina – ES, darbu, kā arī centīsimies savus priekšlikumus noformulēt līdz 12.septembrim, ja vien to spēsim,” teica Krievijas prezidents.

Krievija Briselē 12.septembrī centīsies panākt izmaiņas Ukrainas un ES vienošanās pamatdokumentā, atsaucoties uz Krievijas Krievijas ekonomiskās attīstības ministru Alekseju Uļukajevu, vēsta „RIA Novosti”.

„Runa ir par konkrētiem labojumiem, kas mums jāiesniedz šīs vienošanās pielikumā un es arī neizslēdzu, ka pašā pamattekstā,” teica Uļukajevs.

Savukārt ES augstā pārstāve ārlietās Ketrīna Eštone atkal uzsvēra, ka ES atbalsta Ukrainas neatkarību un teritoriālo vienotību.

ES pārstāve teica, ka Minskas sarunās galvenā uzmanība bija pievērsta diviem svarīgiem jautājumiem – miera un drošības atjaunošanai, tai skaitā karadarbības pārtraukšanai Austrumukrainā, kā arī ekonomiskajiem jautājumiem, kas saistīti ar Ukrainas un ES sadarbības vienošanās noslēgšanu.

Vienošanās par humāno palīdzību un enerģētikas sarunu atjaunošana

Ukrainas un Krievijas prezidentu tikšanās laikā, kas otrdien notika Minskā, panākta vienošanās par humānās palīdzības sniegšanu Doņeckas un Luganskas apgabalos Austrumukrainā, kā arī par to, ka jāatjauno abu valstu sarunas par gāzes piegādēm, pēc tikšanās paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Viņš norādīja, ka pagaidām neskriešot notikumiem pa priekšu, bet „visādā ziņā noteikta vienošanās jau ir”, Putina teikto citē „Ukrainskaja pravda”.

Krievijas prezidents arī paziņojis, ka ir vienošanās par konsultāciju atjaunošanu gāzes piegādes jautājumā. „Mēs uzskatām – es un prezidents Porošenko -, ka nepieciešams atjaunot mūsu dialogu par enerģētiku, gāzes enerģiju,” teica Putins. Vienlaikus viņš atzina, ka sarunas par gāzes piegādi ir „sarežģīts jautājums, tas atrodas strupceļā, bet runāt par to vienalga vajag”.

Abu valstu līderi vienojušies arī tuvākajā laikā noorganizēt militāras konsultācijas par konfliktu Ukrainā. Iecerēts, ka konsultācijas notiks starp abu valstu robežsardzes dienestiem un ģenerālštābiem, pievēršoties jautājumam par situāciju uz abu valstu robežas, pēc tikšanās ar Putinu paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Ukrainas prezidents norādīja, ka drīzumā tiks izstrādāta “ceļa karte”, lai izbeigtu kaujas starp Ukrainas karavīriem un bruņotajām bandām Austrumukrainā.

Putins no savas puses paziņoja, ka Maskava atbalstīs dialogu, bet norādīja, ka konflikta pārtraukšana ir Kijevas darīšana, jo Krievija šajā konfliktā nepiedalās.

Porošenko savukārt uzsvēra, ka Ukrainas puse pieprasa nekavējoties atbrīvot visus ķīlniekus un gūstekņus, kā arī pieprasa slēgt Krievijas robežu militārās tehnikas un ieroču piegādei no kaimiņvalsts.

Jau ziņots, ka Minskā otrdien norisinājās Maskavas vadītās Muitas savienības valstu – Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas – samits, kurā piedalījās arī Ukrainas prezidents un augstas ES amatpersonas. Pasākuma ietvaros notika arī Putina un Porošenko divpusēja tikšanās, kas ilga aptuveni divas stundas.

Ukrainas un Krievijas prezidenti tiekoties sarokojas

Ukrainas prezidents Petro Porošenko un Krievijas prezidents Vladimirs Putins, otrdien satiekoties Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, viens otram paspieduši roku. Par to savā tviterierakstā ziņo aģentūras “Reuters” žurnālists Džeks Stabs.

Putins, Minskā tiekoties ar Eirāzijas savienības līderiem, paziņojis, ka Krievijas zaudējumi no Ukrainas paredzētās vienošanās ar Eiropas Savienību (ES) būšot ap 100 miljardu rubļu. “Zem sitiena” būšot veselas tautsaimniecības nozares, teica Putins.

Maskava vēloties palielināt ekonomisko sadarbību ar Ukrainu, jautājums esot tikai par to, vai to var panākt, ja Ukraina noslēdz vienošanos ar ES, teica Krievijas prezidents.

Krievijas valsts galva arī norādījis, ka zaudējumus cietīšot Baltkrievija un Kazahstāna, ziņo “Ukrainskaja pravda”.

Tā kā Ukrainā ES produkcijai vairs nebūs ievedmuitas, notiks liels Eiropas Savienībā ražoto preču ieplūdums Ukrainā, ap 98%, norādīja Putins. Mazāk konkurētspējīgā Ukrainas produkcija tiks atspiesta uz Muitas savienības tirgu, bet galvenokārt uz Krievijas tirgu. Tāpēc “Krievija šādā situācijā nevar būt bezdarbīga”, teica Putins.

Krievija būšot spiesta spert atbildes soļus, ja tiks slēgta Ukrainas un ES vienošanās.

Savukārt Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs iebildis Putinam, jo uzskata, ka Ukrainas un ES vienošanās noslēgšana neradīs problēmas Kazahstānai. Nazarbajevs atzīmējis, ka viņa valsts vēlētos divpusēji sadarboties ar Ukrainu.

Vienlaikus savā uzstāšanās Minskā Putins ne ar vārdu nav pieminējis karu Ukrainā, atzīmējusi aģentūras AP žurnāliste Natālija Vasiļjeva.

Porošenko lūdzis pasaulei atbalstu robežkontrolei ar Krieviju

Prezidents Petro Porošenko otrdien Minskā lūdzis pasaules valstu atbalstu Ukrainai tās konfliktā par Donbasu un sadarboties, lai izveidotu efektīvu Krievijas-Ukrainas robežas kontroli, lai Ukrainā neiekļūtu ieroči un algotņi.

Kā vēsta “Ukrainskaja pravda”, par to Porošenko informējis Eiropas Savienības augsto ārlietu pārstāvi Ketrīnu Eštoni.

Ukrainas prezidents uzsvēris, ka viņam galvenais ir miers valstī un visu miera plāna punktu īstenošana.

Porošenko informējis ES pārstāvi par situāciju Donbasā un aizturētajiem 10 Krievijas karavīriem. “Ukraina maksā pārāk dārgu cenu par savu neatkarību un tiesībām pašai izraudzīties civilizētu attīstības ceļu,” teica Porošenko.

Viņš arī teica, ka nepieciešams atbrīvot visus gūstekņus, tai skaitā lidotāju Nadeždu Savčenko, kuru tur Krievijas cietumā.

“Mēs vēršamies pie visas pasaules ar lūgumu atbalstīt Ukrainu un palīdzēt Ukrainai izveidot efektīvu robežkontroles sistēmu ar Krieviju, lai pāri robežai Ukrainā nevarētu nokļūt ieroči, kara tehnika un algotņi,” aicināja prezidents. “Tad konflikts tiks atrisināts ļoti īsā laikā,” teica Porošenko.

Viņš Eštonei arī solīja, ka Ukraina septembrī ratificēs ES asociācijas vienošanos. Porošenko ir pārliecināts, ka jaunas Ukrainas parlamenta vēlēšanas nekļūs par šķērsli šīs vienošanās ratifikācijai.

Porošenko arī teica, ka vienošanās teksts ar ES paliks nemainīgs, bet tās apstiprināšana palīdzēs Ukrainai īstenot patiesas reformas.Porošenko šonedēļ Briselē tiksies ar vadošajām Eiropas Savienības (ES) amatpersonām, ziņu aģentūrai AFP otrdien atklāja kāds informēts avots.

Šodien Porošenko plānotas sarunas ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu. Tikšanās notiks Minskā, un tajā piedalīsies arī vairākas augstas ES amatpersonas.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (86)

silvija_vitina 26.08.2014. 15.38

Putlera acis tūlīt izlēks no orbītām….

Ukraina ir pelnījusi apbrīnu un visdziļāko cieņu. Ukraina nav uzķērusies uz provokāciju āķiem, ko tik bagātīgi bija izlikuši krievi. Ukraina metodiski vāc neapgāžamus pierādījumus Hāgas tribunālam. Jo vairāk putlers grib KARU, jo skaļāk Ukraina pieprasa MIERU.

Vai kādam ir šaubas, kurā pusē nostāsies Rietumu pasaule?

+31
-1
Atbildēt

27

    Annija > silvija_vitina 26.08.2014. 19.49

    Kad tu man parādīsi kaut vienu Krievijas tanku ar konkrētā Krievijas armijas formā tērptiem zaldātiem un kara lidmašīnu, kas atrodas Ukrainā un bliež pa Ukrainas armiju (un, kur nu vēl civilo pilnām apdzīvotām vietām), tad padod ziņu, sarunāts! Bet pašlaik tavs komentārs ir plika baumošana bez jebkādiem lietiskiem pierādījumiem, un nekas vairāk.

    0
    -22
    Atbildēt

    0

    Annija > silvija_vitina 26.08.2014. 18.41

    Es, ja kas, arī apbrīnoju Ukrainas armijas panākumus mierīgo iedzīvotāju slepkavošanā! Šajā video redzamo mūsu “demokrātiskie” mediji tev noteikti nerādīs. Kāpēc? – Atbildi drīkst minēt tikai vien 3 reizes, jo, pie ceturtā mēģinājuma, būs vien jāpieiet pie tuvākā spoguļa, lai palūkotos uz pamatīgu zombi. Kas zin, varbūt tomēr, ja ne tev, tad vismaz kādam citam līdz ceturtai reizei nonākt nevajadzēs! Cerība taču it kā mirstot pēdējā!

    http://youtu.be/lI02yQPOqks

    0
    -20
    Atbildēt

    0

    Dina > silvija_vitina 26.08.2014. 20.57

    Aha. Labā bilde. Vovočka pēc Mefistofeļa izskatās. A paraška … pēc paraškas … : )

    Gan DTR gan Luganskas deputāti tikko kā paziņoja, ka neredz jēgu sarunām ar huntu un nepiekritīs vairs nekādai „federalizācijai”. Tikai un vienīgi neatkarība. Tā ka šis Resnais vepris savas valdīšana slaikā ir pakāsis jau trīs valsts reģionus. Un nebūt ne tos sliktākos. Un tas vēl ir tikai sākums. Ka tik beigās nedabū sukas no saviem jeņķu saimnieciņiem … Uzdevums ta bija satracināt Krieviju un izčakarēt to, bet pašlaik tiek izčakarēti tieši jeņķu rokaspuiši … : )))

    P.S. paraška labāk jau nu būtu piekritis pamieram bez nosacījumiem. Tūlīt un tagad, nevis purkškējis kaut ko par „suverenitāti”. Citādi pēc dažām dienām izrtādīsies, ka Uikrainas „suverenitātes” ir palicis vēl par dažiem rajoniem mazāk … Separātistu armijas iet un priekšu un ne jau velti dažs labs bandera līdz Zaporožjei paguvis azmukt … : )))

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    Dina > silvija_vitina 26.08.2014. 21.08

    >> dzeris

    „kā sen uzfilmēts” …. mušmires saēdies? Ja kaut kaut mazākais tanka stobra gals būtu uzfilmēts, tad sen jau būtu gan parādīts, gan pa visu pasauli brēka sacelta. Tur jau tā lieta, ka nav. Ir tkai epileptiskla histērija un brēkšana par „krievu tankiem”. Kuri beigās izrādās pašu ukru tanki, tikai nevis profilā, bet no pakaļas … kā vakar pie Mariupoles. Vissmieklīgākais, kla dažs albs ukru „varonis” jau paguva noziņot par šīs „krievu tanku” kolonas sakaušanu un iznīcināšanu !?? … : )

    Liekas, ka tev beidzot sāk nākt apgaismība par Rietumu divkosību un melīgumu. Nu ko, tad jau nepaies ne 5 gadiņi, kad piebiedrosies man – tolerastistko Rietumu apņirdzēju rindās … bet pagaidām tev vēl ir, kur augt ! … : )))

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    efeja60 > silvija_vitina 27.08.2014. 20.27

    Āboltiņa nejauši atklāj: Reiniks viņai valsts noslēpumu izpaudis, kad viņa nemaz nav bijusi Saeimas priekšsēdētāja

    PIETIEK

    27.08.2014.

    http://pietiek.com/raksti/aboltina_nejausi_atklaj_reiniks_vinai_valsts_noslepumu_izpaudis,_kad_vina_nemaz_nav_bijusi_saeimas_priekssedetaja

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne > silvija_vitina 26.08.2014. 18.04

    “Kaut vai, saukt lietas īstajos vārdos”

    ==

    Lietu saukšanai īstajos vārdos ir sekas. Lokāla kariņa atzīšanai par kariņu, piem., sekas var būt totāls kariņš.

    =

    “un sniegt reālu palīdzību Ukrainai”

    =

    Karot neviens negrib, bruņojuma piegādes ir nopietns jautājums, jo, patiesībā diezgan jēdzīgs bruņojums ir ukraiņiem pašiem, bet pārāk gudras lietas neviens atdot nevēlas (sk. kaut mistrāļus, ko piegādā kā bundžas), tomēr izskatās, ka pēc Velsas samita ukraiņi varēs dabūt arī to.

    =

    Reāla palīdzība ir arī noteiktās sankcijas, kas tagad ir pārvērtušās par spēli – “kurš pirmais piekāpsies”.

    ==

    “Un nešantažēt Ukrainu, spiežot pieņemt Ukrainai nepieņemamus lēmumus”

    ==

    Īsti jau nespiež.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 26.08.2014. 15.57

    muļķības. Rietumu pasaule dod iespēju putleram tiktāl sapīties savos melos, ka viņam atliks tikai viens ceļš – bunkurs.

    Jā, Ukrainai tas ir asiņains un sāpīgs process. Bet Ukraina tiek ar to galā un putlera gals ir tuvu.

    Tev šķiet, ka tās ir starpvalstu sarunas? Man vairāk izskatās, ka kāds ir izsaukts uz paklāja.

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > silvija_vitina 27.08.2014. 11.57

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > silvija_vitina 27.08.2014. 11.59

    Sēne tiešām ir sēne. Krievijas kara tehnikai pirms ievešanas Ukrainā pazīšanas zīmes aizkrāso. Par tankiem un citu tehniku ar baltajiem apļiem tu, protams, nebūsi lasījis.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne > silvija_vitina 26.08.2014. 16.33

    “Eiropa, un, faktiski, arī ASV, nespēj attiecīgi noreaģēt”

    ===

    Tieši kādu reakciju Tu vēlies?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristīne > silvija_vitina 26.08.2014. 16.32

    “Reāli Rietumu pasaule jau nostājusies Putlera pusē”

    ===

    Nu jau gan…

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristīne > silvija_vitina 26.08.2014. 16.41

    “UA iespējas tomēr ir ierobežotas, cik ilgi viņi vēl izturēs šādu faktiski karu?”

    ==

    KF iespējas arī ir ierobežotas, šamiem, piem., nav vispārējas mobilizācijas iespējas (ir tikai teorētiski).

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > silvija_vitina 27.08.2014. 10.06

    GHGHGHGHGH… Sēne,Tev tiešām ir micēlijs tur, kur citiem smadzenes. Ko tad darīja Krimā bez zīmotnēm moskovijas karaspēks( lieliskais Pū uzlielīja savu karaspēku par rīcību, pat medāļus dalīja)? Ko tad nabadziņi Pliskavas desantnieki iemaldījās UKR teritorijā? KF amatpersonas apstiprināja, ka esot netīšām iemaldījušies( akurāt kā LR gadījumā būtu iemaldīties kaut kur pie Rēzeknes).

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    brigita_damme_rtk_lv > silvija_vitina 27.08.2014. 00.44

    Kurmītim nevajadzētu ēst sēnes un otrādi

    http://www.youtube.com/watch?v=Hh9bBr_oIlc

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > silvija_vitina 26.08.2014. 16.09

    traductrice – laikam, esi pārpratis, es to teicu att. uz ES, tagad izlaboju savu tekstu, lai nerodas pārpratumi, Krievija, protams, ir ekonomisks punduris.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 26.08.2014. 16.04

    Ekonomisks milzis, bet, militārs un politisks punduris, kas tā arī neko nav mācījies pats no savas vēstures.

    Es teiktu otrādi – militārs milzis, ekonomisks punduris. Vēstures mācībstundas vēl ir priekšā.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > silvija_vitina 26.08.2014. 20.44

    Krievijas TV tev noteikti neko neparādīs, kaut, sen ir gan gūstekņi ar dokumantiem, kas apliecina viņu piederību Krievijas regulārajam karaspēkam, gan viņi paši to apliecina.

    Tāpat, kā sen uzfilmēts, kā krievu tanki pāri robežai dodas uz Ukrainu, arī no satelīta, un arī tam ir liecinieki.

    Kaut, kam es ko gribu pierādīt, tie, kas tic Krievijas propagandai, ir bezceris, kam sen zudusi saikne ar realitāti, tie ir cilvēki ar t.s. inducētiem murgiem, un murgi, kā zināms, psihokorekcijai nepadodas.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > silvija_vitina 26.08.2014. 17.06

    “Tieši kādu reakciju Tu vēlies”

    ——————————–

    Kaut vai, saukt lietas īstajos vārdos, un sniegt reālu palīdzību Ukrainai, to, ko tā gribētu saņemt, viņi konkrēti uzskaitīja, nevis, “morālo atbalstu”, saprotams, ievest Ukrainā NATO karaspēku neviens nevēlas.

    Un nešantažēt Ukrainu, spiežot pieņemt Ukrainai nepieņemamus lēmumus, kaut vai, par to uguns pārtraukšanu un sarunām ar “separatistiem”, kas, īstenībā, nozīmē Novorosijas legalizāciju un Ukrainas sadalīšanu.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > silvija_vitina 26.08.2014. 16.03

    >>>Bet Ukraina tiek ar to galā>>>

    Pagaidām… UA iespējas tomēr ir ierobežotas, cik ilgi viņi vēl izturēs šādu faktiski karu? trīs mēnešus? piecus?

    Porošenko nav viegli, patiešām – gāzes problēmas, grivna turpina krist, rietumi tikai “dīplī konsērnd”…

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    ILZE > silvija_vitina 26.08.2014. 16.45

    kristaps_freimanis

    Tieši kādu reakciju Tu vēlies?

    ______________

    Bezpilota lidmašīnu armāda, kas iznīcina visas krievu bruņotās tehnikas vienības un ikvienu krievu fašistisko izdzimteni, kurš izlīdis laukā pamīzt vai uzsmēķēt.

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

    ILZE > silvija_vitina 26.08.2014. 16.08

    traductrice

    Bet Ukraina tiek ar to galā un putlera gals ir tuvu.

    ________________

    Nebūs Putins, nāks cits, kas veldzēs pēc cilvēku asinīm izslāpušās krievu pasaules alkas. Nav runa par putiniem, rogoziniem, šoigām un pērējiem fašistu izdzimteņiem, bet gan par absolūto ļaunumu, kolektīviem staļiniem un putiniem, kuru eksistence ir drauds cilvēcei.

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > silvija_vitina 26.08.2014. 15.59

    Ja jau Eiropa, un, faktiski, arī ASV, nespēj attiecīgi noreaģēt pat tik kliedzošā gadījumā, kad viss, kā uz delnas, ir agresors, ir upuris, un tas viss notiek Eiropas centrā, ko vispār var gaidīt no šī te veidojuma, kādu palīdzību?

    Visa Eiropas politika – nenokaitināt Putinu, cita politika tai nav.

    ES ir ekonomisks milzis, bet, militārs un politisks punduris, kas tā arī neko nav mācījies pats no savas vēstures.

    “… muļķības. Rietumu pasaule dod iespēju putleram tiktāl sapīties savos melos, ka viņam atliks tikai viens ceļš – bunkurs”.

    ——————————————-

    Manuprāt, Putlers jau tik daudz melojis, ka nu jau katram sen būtu jābūt skaidram, ka viņam ticēt nevar, drīzāk, Rietumu pasaule turpina izlikties, ka, vēl arvien, tic Putinam, lai tikai nebūtu jāreaģē un jāveic vēl kādas papildus sankcijas vai darbības pret Krieviju.

    +20
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > silvija_vitina 26.08.2014. 15.49

    …man!….man ir šaubas, jo vērojot pēdējā mēneša notikumus nav saprotama Rietumu pasaules rīcība…mazspēja…nodevīgums…vilcināšanās…divkosība…liekulība…neesmu pārliecināta par Rietumu pasaules politiķu spēju vienoties…man personīgi ir zudusi drošības sajūta un uzticība Rietumu pasaules solījumiem un parakstītajiem līgumu un vienošanās protokoliem…ir tikai diplomātiska murmināšana, bet rīcība gaužām nepilnvērtīga….jā, man ir šaubas….

    +24
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > silvija_vitina 26.08.2014. 15.47

    Reāli Rietumu pasaule jau nostājusies Putlera pusē, “neredzot”, ka Ukraina, faktiski, karo nevis ar “separatistiem”, bet ar Krieviju, un nesniedzot tai nekādu reālu palīdzību, izņemot tukšu retoriku, protams, ir arī ekonomiskas sankcijas, bet, tās Krieviju sevišķi nesatrauc, un tās arī neiet tālāk par zināmu robežu, kaut, reāli Ukrainai būtu nepieciešama palīdzība ar bruņojumu, tehniku, medikamentiem, utt., neko no tā ES un arī ASV nedara.

    Varu derēt, arī robežas sakārtošanā Parošenko nekādu palīdzību, izņemot ieteikumu “sākt sarunas ( ar ko?), un “pārtraukt karadarbību” ( it kā UKraina iebruka Krievijā, nevis Krievija Ukrainā), no Rietumiem nesagaidīs.

    +24
    -2
    Atbildēt

    0

    Alise > silvija_vitina 26.08.2014. 18.56

    sēnes kungs, tas ir karš, un skaidrs, ka būs arī bojāgājušie starp civilajiem. Un no kurienes jums pārliecība, ka tie vispār ir Ukrainas armijas apšaudes upuri? Bojāgājušos var safilmēt jebkurš un pateikt, ka tie ir pretinieka uzbrukuma upuri.

    Bez tam, svarīgāk ir kas cits – šie upuri nebūtu, ja putins nebūtu karu ar Ukrainu uzsācis, nebūtu Krimā un Austrumukrinā līdis. Ukraiņi krievus pie sevīm karot neielūdza. Krievi paši izdomāja, ka viņiem tur ir jāielien, un tādēļ arī karadarbība izcēlās. Un kā jau teicu, ja ir karadarbība, būs arī upuri starp civilajiem.

    Līdz ar to nav saprotams, ko jūs ar to video un savu tekstu gribējāt pateikt vai pierādīt.

    +23
    0
    Atbildēt

    0

Þanis Bezmers 26.08.2014. 15.53

Dievs, palīdzi Ukrainai!

+29
0
Atbildēt

1

andris902 26.08.2014. 16.26

….citēju:

– “Владимир Путин, президент России, высказал мнение о невозможности решения украинского кризиса силовым путем. «Россия уважает и будет уважать суверенный выбор любого народа, любой страны в организации собственной политической жизни, в организации союзов – военных, экономических. Надеемся, что это будет происходить не в ущерб другим участникам международного общения и не за наш счет», – сказал Владимир Путин.

….

При этом Россия выступает за более тесное взаимодействие между Евросоюзом и Евразийским экономическим объединением, заявил президент РФ Владимир Путин, выразив надежду, что представители ЕС также являются сторонниками создания единого экономического пространства от Лиссабона до Владивостока.”

http://tvrain.ru/articles/itogi_vstrechi_es_ukraina_tamozhennyj_sojuz_-374572/

….mja….no Lisabonas līdz Vladivostokai….

+15
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu