Saeima nolemj paplašināt Āfrikas cūku mēra ārkārtas zonu • IR.lv

Saeima nolemj paplašināt Āfrikas cūku mēra ārkārtas zonu

27
Cūkas. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ārkārtas zona noteikta 21 novadā

Saeima trešdien ārkārtas sēdē noteica papildu teritorijas, uz kurām attiecas ārkārtas situācija Āfrikas cūku mēra (ĀCM) dēļ.

Saeimā apstiprinātie Ministru kabineta grozītie noteikumi “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” nosaka ĀCM ārkārtējās situācijas teritorijas paplašināšanu, līdz ar to ārkārtas zona noteikta 21 novadā – Vārkavas, Līvānu, Viļānu, Cēsu, Amatas, Vecpiebalgas, Jaunpiebalgas, Gulbenes, Cesvaines, Ērgļu, Madonas, Lubānas, Kokneses, Pļaviņu, Krustpils, Varakļānu, Salas, Viesītes, Jēkabpils, Aknīstes un Ilūkstes novadā.

Tāpat ārkārtas zona noteikta piecu novadu atsevišķos pagastos – Ogres novada Ķeipenes, Taurupes, Mazozolu, Madlienas, Meņģeles un Krapes pagastā; Jaunjelgavas novada Seces, Staburaga un Sunākstes pagastā; Daugavpils, Preiļu un Riebiņu novadā un četrās pilsētās – Jēkabpilī, Daugavpilī, Valmierā un Rēzeknē.

Attiecīgais regulējums attiecas uz visām personām, kas dzīvo un uzturas teritorijā, kurā izsludināta ārkārtas situācija, kā arī uz tām personām, par kurām pastāv aizdomas, ka tās savā privātīpašumā tur nereģistrētus cūku sugas dzīvniekus.

 

Komentāri (27)

jmaklakovs 13.08.2014. 11.13

Diversija! Vispirms pie Baltkrievijas robežas pēc tam jau pie Igaunijas. Jāgaida tik ziņa, ka igauņu mežacūka nolēmusi nobeigties ceļa vidū, kādas ārzemju komisijas acu priekšā.

0
0
Atbildēt

1

    janis17 > jmaklakovs 13.08.2014. 12.05

    Nomale, tieši tā jau bija!

    Dūklavs intervijā LR stāstīja, ka pirmo cūku atraduši ceļa vidū, kad ES komisija esot inspicējusi Latvijas gatavību cūkumēra ienākšanai no belorašas. To kāds izmetis tieši pirms ES inspektoru un PVD mašīna nogriezusies ap stūri. Tikai mūsi DP un SAB neko nezina, neko neredz utt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu