Krievijas sankciju skartajiem uzņēmumiem būs nodokļu brīvdienas (papild.) • IR.lv

Krievijas sankciju skartajiem uzņēmumiem būs nodokļu brīvdienas (papild.)

21
Finanšu ministrs Andris Vilks. Foto: Edijs Pālens, LETA

Eksporta tirgu apgūšanai – papildu pieci miljoni eiro

Valdība otrdien lēma Krievijas sankciju skartajiem Latvijas uzņēmumiem piešķirt nodokļu brīvdienas, kā arī eksporta tirgu apgūšanai piešķirt papildu piecus miljonus eiro, šodien pēc valdības sēdes atzina ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Dombrovskis stāstīja, ka Ekonomikas ministrija (EM) tuvāko divu nedēļu laikā radīs risinājumu, lai palīdzētu Krievijas sankciju skartajiem uzņēmumiem ar kredītu garantijām.

Tāpat Valsts ieņēmumu dienests izvērtēs iespēju pagarināt Krievijas sankciju skarto Latvijas uzņēmumu nodokļu samaksu par pieciem gadiem.

Savukārt Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) atzina, ka pastāv arī iespēja atbalstīt valsts produktus caur iepirkumiem, piemēram, nosakot, ka skolās un bērnudārzos tiek piegādāti konkrētos reģionos ražoti produkti.

Vilks: Ar Krievijas noteikto embargo vēl nekas nebeigsies

Ar Krievijas noteikto embargo daļai pārtikas produktu nekas nebeigsies, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” savu viedokli pauda finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība).

“Domāju, ka tas ir tikai sākums,” teica Vilks, norādot, ka gadsimti iet, bet Krievija tikumus nemaina, ziņo LETA.

Pēc viņa sacītā, ja reiz Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir sācis karu, viņam no šī kara jāiziet kā uzvarētājam, jo Putins nevar apstāties. Līdz ar to Latvijai un pierobežas valstīm rūpīgi jādomā par savu turpmāko attīstību un Krievijas lomu tajā.

Vilks arī uzsvēra, ka šajā situācijā Latvijas iedzīvotājiem jāatbalsta savi ražotāji, izvēloties Latvijas preces, un arī viņš pats pēc Krievijas embargo rūpīgāk seko līdzi, lai pirkumu grozā nonāktu Latvijas ražojumi.

Finanšu ministrs norādīja, ka Latvijai smagākais trieciens būtu pilnīga embargo gadījumā, bet šādam scenārijam Vilks netic, jo Krievijas ekonomika ir vāja.

“Nevar iet pret pasauli valsts, kuras ekonomika ir vāja,” teica Vilks, piebilstot, ka Krievijā drīz varētu tikt ieviesta talonu sistēma.

Jau vēstīts, ka Krievija noteikusi “pilnīgu embargo” lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (21)

dro 12.08.2014. 11.14

Vilks arī uzsvēra, ka šajā situācijā Latvijas iedzīvotājiem jāatbalsta savi ražotāji, izvēloties Latvijas preces…

_________________

Tā ir aksioma, kuru jāievēro vienmēr, neatkarīgi vai ir sankcijas, krīze vai trekni gadi.

+10
-2
Atbildēt

8

    efeja60 > dro 12.08.2014. 21.28

    No alus Tu nekā nejēdz…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    efeja60 > dro 12.08.2014. 21.25

    Par aliem lūdzu konkrētāk.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Alise > dro 12.08.2014. 11.59

    Nu alus, domāju, ir pietiekami – Tērvete, Bauska, Piebalga, Užava, Valmiermuiža – tie tādi populārākie ar vairākām šķirnēm katrs un lielākajā daļā veikalu nopērkami, un kopā veido pietiekami dažādu gan garšu sortimentu, gan dažādas cenu kategorijas, lai katrs varētu atrast, ko izvēlēties.

    Un vēl jau ir visādas mazās alus darītavas. Te šajā veikaliņu tīklā var nopirkt dažādus vietējos mazo alus darītavu izlejamos alus – http://www.miestins.lv/musu-vini/

    Un tagad jau arī aldaris – visu širpotrebu ražo ārzemēs, uz vietas Latvijā ražo tikai labos alus. Bet man tik un tā kaut kā roka neceļas joprojām aldari pirkt :)

    Bet nu par tām desām nezinu, man nav izdevies atrast. Esmu pircis vietējās pa padsmit eiro kilogramā, nu nav un viss.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Alise > dro 12.08.2014. 12.05

    nulle: Vietējam jāpiedāvā konkurētspējīga cena un kvalitāte ar ārzemnieku.

    ___________________________

    Viegli pateikt, grūti realizēt. Kvalitāte, protams, katra paša ziņā, bet ar cenu ir kā ir. Labu cenu var nodrošināt tikai apjoms, bet nevar neviens no mūsu ražotājiem ar apjomu konkurēt, līdz ar to arī gandrīz vienmēr sanāk, ka pie vienādas kvalitātes mūsējā prece ir dārgāka.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 12.08.2014. 14.33

    Latvijas produkti bieži labāki par importētajiem.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > dro 12.08.2014. 11.51

    Ir jau arī labas cietās desas…bet tās cenas jau ir līdzvērtīgas augstākas klases importa produkcijai :(….Pircējs var sagremot 5-10% starpību, bet ne jau 20% un uz augšu ! Par mūsu aliem…..ja grib baudīt un iedzert ko labu – manuprāt ir kādi 5-6 plašā patēriņa gala izstrādājumi ko var pirkt ! Viss pārējais ir vasarā pļumpējamā, hokeja spēļu laikā sūcamā vai tautas nodzirdāmā kategorijā, kas nav vērts arī tos centos ko par to prasa veikalos ! Ar labām lietām pie mums vispār ir tā, ka tās maksā dārgāk nekā importa analogi – vai tas ir dēļ uzcenojumiem vai ražotāju neefektivitātes un konkurences trūkuma, grūti spriest, bet diemžēl fakts !

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Alise > dro 12.08.2014. 11.32

    Es, protams, cenšos izvēlēties vietējā ražotāja preci, bet ne par katru cenu. Respektīvi, tikai tad, ja tā ir vismaz vienlīdz labas kvalitātes ar ārvalstu līdzvērtīgu produktu. Ja prece ir sūds, nu atvainojiet, bet es to nepirkšu. Viens piemērs, kur mūsējie nestāv blakus ārzemju konkurentiem, ir cieti žāvētās/kūpinātās/vītinātās desas. Nu sorry, nemāk mūsējie tās ražot. Pat dārgajā galā ir sū… Varbūt ir kādi izņēmumi, bet neesmu uzskrējis tad tiem virsū. Vītināto produkciju vispār mūsējie gandrīz neražo, lai gan blakus kaimiņos – leišos – ir pilns ar dažādām vītinātām desām un gaļām.

    Savukārt pozitīvs piemērs ir alus – tur nu mums ir izvēle ar labiem aliem pietiekami liela, ārzemju aliem vispār virsū neskatos, jo lielākā daļa no tiem ir kas līdzīgs aldara un cēsu lētā gala aliem. Ir izņēmumi, bet nav man laika un noskaņojuma meklēt labus ārzemju alus.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > dro 12.08.2014. 11.18

    Taisnība, bet ražotājiem ir jābūt lojāliem arī pret patērētāju nevis jāmēģina smērēt dažādi produktu “izstrādājumi” vai arī nestandarta svara un/vai tilpuma iepakojumi ! Diemžēl, zinības kā ražot mēslus, mūsu ražotāji ir apguvuši visai ātri – vai tas būtu negaršīgs alus vai siers vai arī desa….Nu nav korekti ar akcijām piesegt nelikvīdas preces, tas ir tāpat kā ar “slaveno” zemnieku tirdziņu pie Spices, kur spekulanti par pasakainām naudām muļķo ekoloģiskās pārtikas gribētājus !

    +11
    0
    Atbildēt

    0

gliters 12.08.2014. 11.50

Ох, скажу тебе, Русь,

Ты вчера напилась и забылась!

Ты не бойся, не трусь,

А признайся, что погорячилась!

Как же так?! Целый год

Без свинины, говядины, фруктов,

Без сыров и колбас, и без кисломолочных продуктов?

Ну не будешь же ты

Есть одни макароны с крупою!

Русь, я жил при Совке

И я помню, что это такое.

Я скажу тебе, Русь,

Все зовут тебя Русью Московской.

Ты не бойся, не трусь

Да избавься от банды кремлевской!

Ну не будешь же ты

Год питаться китайской лапшою!

Перестань содержать

Тот бордель, что зовется Москвою!

+7
0
Atbildēt

0

dro 12.08.2014. 14.35

УКРАИНА НЕ ДАВАЛА РАЗРЕШЕНИЯ НА ПЕРЕСЕЧЕНИЕ СВОЕЙ ГРАНИЦЫ РОССИЙСКИМ КАМАЗАМ С ГУМАНИТАРНЫМ ГРУЗОМ

12 августа 2014 | 15:00

Зам.главы администрации президента Украины Валерий Чалый сообщил, что на границе гуманитарная помощь будет перегружена сотрудниками Красного Креста на другие машины. Это может быть сделано на пунктах пропуска между Белгородской и Харьковской областями.

Ранее сообщалось, что российский гуманитарный конвой, а это около 300 КАМАЗов, вышел сегодня из Наро-Фоминского района Подмосковья. Сейчас он находится в Туле.

Появление российских КАМАЗов с гуманитарным грузом на территории Украины могло бы спровоцировать новый виток конфликта, – считает украинских политолог Михаил Погребинский. Он обратил внимание на то, что Россия запросила прохождение гуманитарного груза через официальные пункты пропуска, несмотря на то, что сотни километров границы , по сути, никто не контролирует. echo

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu