Baltkrievija gatava pieņemt Rietumu preces, kas aizliegtas Krievijā • IR.lv

Baltkrievija gatava pieņemt Rietumu preces, kas aizliegtas Krievijā

18
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko (no kreisās) un Krievijas valsts galva Vladimirs Putins. Foto: AFP/LETA

Arī Kazahstānai ir līdzīga pozīcija Baltkrievijai

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko atteicies atbalstīt Krievijas importa aizliegumu pret valstīm, kuras ieviesa sankcijas pret Krieviju. Arī Kazahstānai ir līdzīga pozīcija Baltkrievijai, ziņo aģentūra UNIAN.

“Vai mums vajadzīgi poļu āboli – mēs pērkam, bet ne priekš Krievijas, bet priekš vietējā tirgus,” paziņoja Lukašenko sarunā ar Baltkrievijas premjerministru Mihailu Mjasņikoviču. “Vai mums vajag kaut kādas vācu delikateses – tāpat iepērkam priekš vietējā tirgus. Vajag mums kaut ko pārstrādāt – mēs nopērkam un pārstrādājam.”

Tranzīts ar importa produktiem uz Krieviju nevarēs notikt caur Baltkrieviju, norādīja Lukašenko, piebilstot, ka to viņš apsolījis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ziņo LETA/Newsru.

Lukašenko jau aicināja, ja preci nepieņem Krievijā, vajag piedāvāt to pārdot Baltkrievijas teritorijā vai arī nosūtīt uz pārstrādi. “Lēmums tika pieņemts bez brīdinājuma, negaidīti. Un uz robežas sakrājušās daudz automašīnas, refrižeratori, kā arī [mašīnas] ar produktiem, kas ātri bojājas. Nevajag šiem cilvēkiem darīt pāri. Pirmkārt, tie taču ir mūsu un krievu pārvadātāji, vadītāji, ekspeditori. Otrkārt, prece ir apmaksāta un ar līguma saistībām. Treškārt, būs vienkārši necilvēcīgi, ja mēs pret šiem cilvēkiem attieksimies nenormāli,” skaidro Lukašenko.

Lukašenko informēja, ka brīdinājis Muitas savienības komitejas vadītāju: “Jārīkojas tā, ja piegādātājs nosūtījis uz Krieviju preci un to tur šodien nepieņem, vajag piedāvāt viņam pārdot preci mūsu teritorijā vai arī savākt preci pārstrādei. Tātad jārīkojas ļoti uzmanīgi attiecībā pret piegādātājiem no Rietumiem, lai mēs cilvēcīgi spētu iziet no šīs situācijas. Es domāju, ka tas nekaitēs Krievijai. Tas nav pretrunā ar saistībām, kurām mēs piekritām.”

Kā vēsta Baltkrievijas aģentūra “Belstat”, šogad piecos mēnešos Krievijai jau piegādāti Baltkrievijas citroni par kopsummu 1,7 miljoni dolāru, Baltkrievijas banāni (kopsummā par 183 000 dolāru), ananāsi, kokosrieksti, mandeles, Brazīlijas rieksti, kā arī Baltkrievijas mīdijas un astoņkāji.

Otra Krievijas tirdzniecības partnere Muitas savienībā Kazahstāna arī atbalsta līdzīgu pozīciju kā Baltkrievija. Kazahstānas prezidenta Nursulatana Nazarbajeva preses dienests pēc viņa sarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu paziņoja: “Tas [lauksaimniecības produkcijas embargo] ir Krievijas vienpusējs solis, kas nav paredzēts citu valstu – Muitas savienības dalībnieču – iesaistīšanai.”

 

Komentāri (18)

Alise 12.08.2014. 11.36

Kā vēsta Baltkrievijas aģentūra “Belstat”, šogad piecos mēnešos Krievijai jau piegādāti Baltkrievijas citroni par kopsummu 1,7 miljoni dolāru, Baltkrievijas banāni (kopsummā par 183 000 dolāru), ananāsi, kokosrieksti, mandeles, Brazīlijas rieksti, kā arī Baltkrievijas mīdijas un astoņkāji.

_____________

Otrajā pusgadā būs stipri vairāk Baltkrievijaas citronu, banānu, astoņkāju, mīdiju. Būs arī daudz desas, gaļas utt. :) Baltkrievija un Kazahstāna tagad vienā momentā būs kļuvušas par valstīm – pārtikas lielražotājām :)

+9
0
Atbildēt

0

Kristīne 12.08.2014. 13.52

Pirms dažiem mēnešiem Nacionālo apvienību visi masu mediji “dzina zemē” par vairāku apvienības Saeimas deputātu piedalīšanos hoheja draudzības spēlē pret Baltkrievijas politiķiem. Lūk, rezultāts šodien redzams! Var dažādi vērtēt Lukašeko un Nazarbajevu, bet ka viņi savās valstīs ir saimnieki -nenoliedzami.

+7
0
Atbildēt

1

    janis17 > Kristīne 12.08.2014. 14.19

    Nacionālo apvienību visi masu mediji “dzina zemē” par vairāku apvienības Saeimas deputātu piedalīšanos hoheja draudzības spēlē pret Baltkrievijas politiķiem

    ________________________

    Tanī pat laikā ienotībnieku karsējmeitenes palielināja mūsu atkarību no gazproma

    +3
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 12.08.2014. 12.52

Izskatās, ka Baķka ir apmierināts ar esoso situaciju, jo valsts varēs uzvarīties uz kadu laiciņu.

Ta ir, ka čigans teicis, kaut tu lepns paliktu!( tas par Putļeru) Viņš doma, ka baigi iegriezīs. jautajums, bet kam?

Runa, ka Sankt Peterburga daudz uzņēmumu strādā ar norvēģu zivīm. KO tad šie stradnieki tagad darīs? Vai kārs zobus vadzī?

+5
0
Atbildēt

1

    janis17 > austrisv 12.08.2014. 14.16

    Nu barot Eirops civilizācijas ienaidnieku un absolūtā ļaunuma impērijas mantinieku ir vairāk, kā neētiski, tas ir pat noziedzīgi.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu