No sankcijām cietušajiem uzņēmumiem valsts varētu palīdzēt nodokļu jomā un iepērkot pārtiku • IR.lv

No sankcijām cietušajiem uzņēmumiem valsts varētu palīdzēt nodokļu jomā un iepērkot pārtiku

13
Ministru prezidente Laimdota Straujuma, Valsts prezidents Andris Bērziņš un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās Melngalvju namā. Foto: Edijs Pālens, LETA

Viens no kritērijiem atbalsta piešķiršanā varētu būt embargo preču īpatsvars kopējā apgrozījumā

Valdošā koalīcija apsver iespēju palīdzēt no Krievijas sankcijām cietušajiem uzņēmējiem nodokļu jomā, sarunās ar komercbankām un, iespējams, valstij iepērkot atsevišķus pārtikas produktus.

Viens no palīdzības blokiem būtu nodokļu joma, savukārt otrs bloks būtu sadarbība ar komercbankām, lai uzņēmējiem nodrošinātu apgrozāmo līdzekļu pietiekamību un kredītgarantijas, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība). Bijušas diskusijas par iespējām noteiktā laika posmā uzņēmējus atbrīvot no nodokļu maksājumiem vai tos viņiem atlikt, norādīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP). Šajā jautājumā būs nepieciešamas konsultācijas ar Eiropas Komisiju (EK).

Valdības vadītāja norādīja, ka ne katrs uzņēmējs saņems atbalstu, jo uz to varēs pretendēt uzņēmēji, kuri atbildīs specifiskiem kritērijiem. Atbalstam plānots izmantot arī Eiropas Savienības (ES) fondus, kā arī veicināt eksportu uz trešajām valstīm. Lauksaimniecības nozares stabilitātes nodrošināšanā jāstrādā visām ES valstīm, uzskata premjerministre. Plānots sazināties ar EK lauksaimniecības komisāru Dačanu Čološu un ES ierēdņiem, lai šajā jautājumā varētu sagatavot priekšlikumus EK.

Ekonomikas, Finanšu, Satiksmes un Zemkopības ministrija strādā pie rīcības plāna, lai noteiktu, kā palīdzēt uzņēmējiem noturēties tuvākajā laikā, kā arī pie vidējā termiņa pasākumiem, lai cietušajiem uzņēmējdarbības pārstāvjiem palīdzētu pārorientēties uz citiem tirgiem, mediju pārstāvjiem skaidroja Dombrovskis.

Minimālā programma 12.augusta valdības sēdē būs vienoties par cietušā statusa definīciju, ziņo LETA.

Viens no kritērijiem atbalsta piešķiršanā varētu būt embargo preču īpatsvars kopējā apgrozījumā. Valdība domā, kā iekļaut potenciālās palīdzības saņemšanā arī šo uzņēmumu lielākos piegādātājus. Sarežģītākais jautājums ir – ko darīt ar tiem biznesa vides pārstāvjiem, kas cietīs no netiešajiem efektiem.

Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK koalīcijas sēdē rosināja iepirkt atsevišķus pārtikas produktus, ko varētu sūtīt kā humāno palīdzību Ukrainas armijai un karā cietušajiem civiliedzīvotājiem. Pagaidām nav zināms, kādu naudas summu šai lietai būs iespējams novirzīt, norādīja apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Tā būtu simboliska soļa speršana, izmantojot līdzekļus neparedzētiem gadījumiem.

Koalīcijas partneri arī konceptuāli vienojās par atbalstu grozījumiem Profesionālās izglītības likumā, kuru mērķis ir profesionālo izglītību tuvināt darba devēju vajadzībām un interesēm. Šo jautājumu paredzēts skatīt rīt, 12.augustā, valdības sēdē.

 

Komentāri (13)

Kristīne 11.08.2014. 21.49

Jātaisa labāks (ilgāk gatavojams/nogatavināms) siers, kantoriem, kas apsola to (vai ko tamlīdzīgu) darīt un nesamazināt piena cenu zemāk par kādu (ūbergudri aprēķinātu) minimumu valsts varētu, piem., iedot kredītu, kas atbilst iepirkuma izmaksām vai bišķi mazāk.

==

Līdzīgi var rīkoties ar dažādu konservu ražotājiem, bet es neesmu pārliecināts, ka vergu darba izmantotājus ir jēga atbalstīt. Tā tomēr ir pilnīga darbaspēka un dabas resursu izšķērdēšana.

+6
0
Atbildēt

1

Ieva Priedenfelde 12.08.2014. 06.32

Nezinu gan, vai krieviem piederošajiem uzņēmumiem būtu vēl jādod kādas atlaides.Zemniekiem gan.

+3
0
Atbildēt

0

Ieva Aile 11.08.2014. 22.14

esmu šokā, kuru saldējumu tad var ēst?

2014. g. 5. augustā 13:20

esmu absolūti vīlusies par Rūjienas upeņu saldējumu,ko tikko noēdu..Kad tiku pie brillēm,jau bija par vēlu: sastāvā modificēta kukurūzas ciete, karaja sveķi, guāra sveķi,taukskābju monoglicerīdi un diglicerīdi!!!!

nu » zzzzzzzzzzz

2011. g. 20. jūnijā 09:23

Druvas saldejums arii vairs nav eedams… Kaadreiz, kad tiko saaka razhot, bija super… Ruujienas? Nu stipri aiz ausim pievelkot…

Ja shitaa turpinaasies, tie, kuriem negribeesies est drankjus, nonaaks naturalaa saimniecibaa… Saldejuma mashinu pashi nopirkaam, izejmaterialus ari perkam no mazajiem zemniekiem pa taisno, uh, saldejums kaa padomju laikos atkal garsho (lai visi padomju ienaudnieki pec gaisaa:))!

http://www.tvnet.lv/zala_zeme/zala_dzive/381382-saldejums_no_palmu_ellas/comments

+4
-1
Atbildēt

2

    Kristīne > Ieva Aile 11.08.2014. 22.56

    “Ja shitaa turpinaasies, tie, kuriem negribeesies est drankjus, nonaaks naturalaa saimniecibaa…”

    ===

    Tas būtu kas slikts?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > Ieva Aile 11.08.2014. 23.47

    Ērta,moderna,ražīga naturālā saimniecība,kura atbilst saimnieku vēlmēm un interesēm,nav nekas slikts.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu