Saņemti 6 saistošie piedāvājumi "Liepājas metalurga" iegādei • IR.lv

Saņemti 6 saistošie piedāvājumi “Liepājas metalurga” iegādei

26
Foto: Egons Ansbergs, F64

Labāko pretendentu plānots izvēlēties līdz 31.augustam

Noslēdzoties saistošo piedāvājumu pieteikumu termiņam par maksātnespējīgās rūpnīcas “Liepājas metalurga” iegādi, tika saņemti seši piedāvājumi no potenciālajiem investoriem, ziņo aģentūra LETA. Investori pārstāv gan Autrumeiropas, gan Rietumeiropas tirgu, teikts maksātnespējas administratora pārstāvju paziņojumā medijiem.

“Liepājas metalurga” maksātnespējas administrators Haralds Velmers paziņojumā skaidro, ka līdz 31.augustam, kad pēc mantas pārdošanas plāna iecerēts slēgt darījumu, gaidāms nopietns darbs. Paredzēta detalizēta investoru piedāvājumu, papildu investoru nosacījumu un darījumu struktūras analīze, labākā investora izvēle, darījuma dokumentācijas sagatavošana, saskaņojumu saņemšana un darījuma noslēgšana. Noslēdzošajā pārdošanas procesa posmā būs nepieciešams arī saskaņot darījuma nosacījumus un struktūru starp labāko investoru un trim nodrošinātajiem kreditoriem.

Jau ziņots, ka nesaistošos piedāvājumus bija iesnieguši 10 interesenti, un no tiem tika atlasīti seši labākie, ar kuriem tika turpināta komunikācija. Vakar beidzās pieteikumu termiņš arī par “Liepājas ostas LM” iegādi. Kopējais pieteikumu skaits būs zināms nākamajā nedēļā, kad tiks saņemti arī pa pastu iesūtītie piedāvājumi. Pēc tam tie tiks izvērtēti, izvēloties labāko piedāvājumu. Mēneša laikā pēc izvēles paziņošanas ir jāslēdz līgums par “Liepājas ostas LM” iegādi.

Liepājas tiesa pasludināja “Liepājas metalurga” maksātnespēju 2013.gada novembrī. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku. “Liepājas metalurga” kreditoru prasījumi ir sasnieguši 200,163 miljonus eiro. Kopējā atzītā prasījumu summa ir 200 163 468,55 eiro, no kuras 114 839 710,89 eiro ir nodrošināto kreditoru prasījumi, bet 85 323 757,66 eiro ir nenodrošināto kreditoru prasījumi.

Komentāri (26)

intars_busulis 03.08.2014. 22.55

Tad sanāk ka ostu tikai piedāvā, nevis rūpnīcu? Un vismaz varēja nosaukt no kādām valstīm nāk piedāvājumi? Ja jau tagad slēpjas, tad kas būs pēc darījuma?

+2
0
Atbildēt

0

Indra 04.08.2014. 20.19

Народ, нашла новую фишку по заработку – просто читать смс и получать за это деньги, я зарабатываю 20-30$ в день просто читая смс, времени не занимает вообще и возраст не имеет значения, деньги получала на карточку не однократно.Вот сами попробуйте,. вот ссылка – http://goo.gl/jLYqHo

0
0
Atbildēt

0

ILZE 04.08.2014. 04.07

Thomas

Un vismaz varēja nosaukt no kādām valstīm nāk piedāvājumi?

_______________

Krievija un iespējams arī kāds no off-shore(arī krievs). Ne jau tāpēc Dombrovskis kopā ar Zaharjinu un Ļipman izvazāja rūpnīcu, lai tā strādātu. Ja kremļa maukas, RP/V izsludinātu atklātu izsoli un ievietotu ziņu kādā no vadošiem biznesa portāliem, saskrietu desmitiem pretendentu un arī no civilizētām valstīm un būtu iespējams saņemt adekvātu cenu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu