Prezidenta ieteiktā veselības ministres kandidāte arī atteikusies no amata • IR.lv

Prezidenta ieteiktā veselības ministres kandidāte arī atteikusies no amata

9
Anda Čakša. Foto: Ģirts Ozoliņš, F64

Bērziņš amatam ieteicis Bērnu slimnīcas vadītāju Andu Čakšu

Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš tika paziņojis, ka viņam esot padomā veselības ministra kandidāts, kuru ieteikt Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (”Vienotība”), šim amatam piedāvājis Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāju un Stradiņa slimnīcas valdes locekli Andu Čakšu, atsaucoties uz “Latvijas Avīzi” vēsta aģentūra LETA.

Čakša no piedāvājuma atteikusies, kļūstot par trešo personu, kas oficiāli atsakās no veselības ministra amata. Viņas galvenais atteikšanās iemesls uzņemties veselības aprūpes jomas politisko vadību esot tas, ka pašreizējos amatos viņa varot nodrošināt lielāku devumu medicīnai, nekā atrodoties ministres krēslā.

Tajā pat laikā Čakša uzskata, ka veselības aprūpē ir nepieciešama nopietna reorganizācija. “Bērnu slimnīcā ir izdarīti vairāki nozīmīgi pārkārtojumi, kas apliecina, ka veiksmīgi var strādāt arī citādi,” uzskata slimnīcas vadītāja, pēc kuras vārdiem, ministra portfelis būtu jāuztic gudrai un uzņēmīgai personai.

Kā ziņots, ka līdz šim divi uzrunātie kandidāti atteikušies un nav piekrituši stāties šajā amatā. Veselības ministra amatam tika uzrunāti Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāja Daiga Behmane un Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis. Ministru prezidente Straujuma pēc tam norādīja, ka aktīva veselības ministra amata pretendenta meklēšana vairs nenotikšot.

Līdz vēlēšanām Straujuma pati pildīs veselības ministra pienākumus, un izveidota darba grupa Ilzes Viņķeles vadībā, kas izstrādās priekšlikumus veselības nozares pārraudzīšanai un darāmo darbu sarakstu arī nākamajai valdībai.

Komentāri (9)

Janka, Janic 31.07.2014. 10.59

pareizi ar ir , ko cilveeks taadu posteni ieņemot , var divos meenešos izdariit? velciet aaraa vecos bukus , kuri to visu nolaida , piem greizaci makaarovu.

+2
0
Atbildēt

2

    Janka, Janic > Janka, Janic 31.07.2014. 20.02

    starpcitu tas aazis saņeema stipendiju , par to ka neprasiija naudu mediciinas investiicijaam , jo , tad palika piķis mafijai vajadziigajaas zfēraas un tās bija pelnošaas partijaam un to iipasnieki, faktiski tie ir kriminaalprocesi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Janka, Janic 31.07.2014. 11.53

    Un otru Bērziņu, ja ne tas, tad Rozentāli un Eglīti- tie pratīs būvet Stradiņus , un iepirkt dargas diagnostikas iekartas, ka sjāatmaksa vēl šobrīd

    +1
    0
    Atbildēt

    0

dro 31.07.2014. 17.22

Kurš gan uzņemsies, ja V savējo Circeni pameta saplosīšanai? Cilvēku no malas pataisīs par pēdējo nejēgu un nelieti.

+1
0
Atbildēt

0

Aleksejs Dimitrovs 31.07.2014. 09.42

Bet kur tā vecā blondīne palikusi? Tā taču ir vienmēr gatava!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu