Shēmojam! • IR.lv

Shēmojam!

7
Salātu sastāvdaļas.
Ieva Puķe

Kā pareizi uzbūvēt salātus – tāds ir jautājums

Bez ironijas – cilvēks vasaras karstajā laikā ir kā govs, kas pilsētas svelmē ne tikai sapņo izskriet basām kājām tīrā mauriņā un iebrist ūdenī, bet arī par spīti citādi domājošajiem var pārtikt tikai no zaļbarības. Salāti, ko par zaļbarību mēdz dēvēt zvērināti gaļas piekritēji, modernā izpildījumā tomēr sen vairs nav ar kefīra un krējuma kārtiņu pārvilkta pļurīga sīki sakapātu salātlapu un latviešu tik iecienīto diļļu kaudze zupas konsistencē. Tā ir apjomīga svaigu, kraukšķošu, lielos gabalos sagrieztu vai ideālā gadījumā ar rokām plucinātu zaļumu porcija ar piedevām, kas ne tikai ievieš citus krāsu akcentus šķīvja «ainavā», bet nodrošina jaudīgu barības bāzi, proteīnu. Iedomāsimies salātus kā kārtainu kūku, kurā sapildītas dažādas kvalitatīvas, veselīgas sastāvdaļas. Ja gribat, arī jūsu iecienītā gaļa! Ieteikumus, kā veidot sabalansētus salātus, sniedz žurnāla Pie Galda redaktore Linda Vilmansone, iedvesmojoties no interneta vietnes Pinterest.

Bāze

Sezonāli pieejami dažādi zaļie salāti: romiešu salāti, ledussalāti un citi, kāpostu un biešu lapas, mangolds, rukola un svaigēdāju hits – kale, kas tagad nopērkams pat Rimi.

Papildu zaļums

Dīgsti un zaļie dārzeņi, piemēram, gurķi, cukīni, kabači, pat jaunie bumbieri – svaigi vai grilēti. Tie ne tikai palielina salātu apjomu, bet arī palīdz stiprināt imunitāti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu