Sendviči ar betonu • IR.lv

Sendviči ar betonu

5
Tenapors direktors Marats Ņeverovskis ir pārliecināts, ka labākie produkti top uzticamu darbinieku un lojālu klientu sadarbībā.
Antra Ērgle

Izrāpusies no bedres pēc sāpīgā krituma krīzes laikā, Dobeles siltumizolācijas materiālu, būvķīmijas un būvpaneļu ražotāja Tenax meitasfirma Tenapors nākamgad atvērs jaunu sendvičpaneļu izgatavošanas līniju

Zemgales līdzenumā abas Tenax meitas – Tenapors un Tenachem – draudzīgi dzīvo līdzās, vienādās funkcijas uzticot koncerna mātei, bet atšķirīgās – ražošanu, loģistiku – pārdomāti pildot katra savā kolektīvā. Šāda struktūra ir kopš 2008.gada, stāsta Tenapors valdes loceklis un direktors Marats Ņeverovskis. Viņš 1991.gadā izveidotajā uzņēmumā, kura vienīgais īpašnieks patlaban ir Nikolajs Kurma, strādā kopš 1997.gada, ražotni palīdzējis izstūrēt cauri dažādiem līkločiem.

«Pēdējie divi gadi ļāvuši izbāzt galvu no ūdens pēc kritiena krīzes laikā,» stāsta Ņeverovskis. «Līdz 2008.gadam pieaugums bija 30-40% gadā, nespējām visu apgūt. Tad kritiens bija sāpīgs – 70% no apgrozījuma. 2009.gadā tas no 14 miljoniem latu saruka līdz nedaudz vairāk par četriem miljoniem. Viens no iemesliem – eksporta daļa bija niecīga. Pēc tam rāpāmies atpakaļ.»

Tenax izveidots 1991.gadā kā būvmateriālu un būvķīmijas ražošanas uzņēmums. Tā stabilākā vērtība ir Tenapors putupolistirola siltināšanas plāksnes, ko var redzēt teju katrā būvlaukumā. Gadu gaitā ražojuši pat sadzīves ķīmiju un krāsas, līdz sapratuši, ka labāk spēkus koncentrēt tikai būvmateriālu tirgū. Tenapors īpašie produkti kopš 2004.gada ir sendvičpaneļi un paliekošo veidņu sistēmas ar zīmolu Dobeles panelis. «Sendvičus», ko veido divas tērauda loksnes ar putupolistirola pildījumu, galvenokārt izmanto lielu ražošanas un sabiedrisko ēku, tirdzniecības un loģistikas centru būvniecībai. Tie vienlaikus kalpo kā nesošā konstrukcija, siltuma un skaņas izolators. Dobeles panelis – tās ir divas ar tērauda stiegrojumu sastiprinātas putupolistirola plāksnes, ko uzstāda būves pamatos vai sienās un piepilda ar betonu, vienlaikus nodrošinot siltumnoturību un stabilitāti. Tena-chem ražo būvķīmiju, ko pērk citi ražotāji, viens no galvenajiem produktiem – stikla pakešu hermētiķi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu