Slovjanskā atrasti spīdzinātu vietējo iedzīvotāju masu kapi • IR.lv

Slovjanskā atrasti spīdzinātu vietējo iedzīvotāju masu kapi

81
Foto: ITAR-TASS/LETA

Donbasā sagūstīti krievu algotņi; Ukraina aptur karadarbību lidmašīnas katastrofas apkaimē

Doņeckas apgabala Slovjanskā Ukrainas tiesībsargi atklājuši pilsētas okupēšanas laikā zvērīgi spīdzinātu vietējo iedzīvotāju masu kapus. Par to Ukrainas telekanālā “1+1” informēja Ukrainas prezidenta Petro Porošenko padomnieks Jurijs Lucenko, vēsta LETA-NBN.

“Slovjanskā īpašās Iekšlietu ministrijas grupas izmeklētāji atklāja desmitiem pašpasludinātās “Doņeckas tautas republikas” kaujinieku nomocītu vietējo iedzīvotāju mirstīgās atliekas. Izmeklētāji liecina par teroristu zvērībām: [iedzīvotāji] spīdzināti, graizīti, dedzināti dzīvi un izvaroti. Tieši ar šiem cilvēkiem sadarbojas Kremlis. Tieši viņiem sākumā piegādāja automātus un granātmetējus, pēc tam prettanku ieročus un “zeme-gaiss” raķetes, tad reaktīvos mīnmetējus “Grad”, līdz tagad – raķešu kompleksu “Buk”,” skaidroja Lucenko.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainai šajā karā jāsaņem visas civilizētās pasaules atbalsts. “Ukrainai jābūt pieejamai izlūkošanas informācijai, mūsdienīgam bruņojumam un tehniskām iekārtām. ASV Kongresa divos lasījumos pieņemtais akts par Krievijas agresijas nepieļaušanu pieļauj šādas iespējas ASV sabiedrotajiem, kas nav NATO dalībvalstis,” norādīja Lucenko.

Pagājušās diennakts laikā Ukrainas armija valsts austrumos sagūstījusi 35 krievu algotņus, no kuriem liela daļa ir tā dēvētie kadirovieši, svētdienas vakarā savā “Facebook” lapā paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Valērijs Geletejs, ziņo LETA-UKRAINSKAJAPRAVDA.

“Šīs dienas vakarā turpinājās aktīvas sadursmes Luhanskas, Rubižnes, Severodoņeckas pilsētu apkārtnē un Luhanskas priekšpilsētā, kurās kaujinieki cietuši lielus zaudējumus,” raksta ministrs, “sākotnēji teroristi ar tehnikas kolonnu panikā mēģināja izlauzties no ielenktās Lisičanskas, bet nokļuva Ukrainas bruņoto spēku vienību uguns “maisā”.”

Apšaudes rezultātā aizdegušās trīs teroristu tehnikas vienības, bet pārējie algotņi “aizmukuši un atgriezušies aplenktajā pilsētā”. “Pēdējās diennakts laikā Ukrainas bruņotie spēki gūstā saņēmuši 35 krievu algotņus, no kuriem liela daļa ir “kadirovieši”,” ziņo Geletejs, norādot uz Čečenijas prezidentam Ramzanam Kadirovam lojālajiem čečenu kaujiniekiem.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdien paziņojis, ka ir devis pavēli valdības spēkiem pārtraukt uguni 40 km rādiusā ap notriektās “Malaysia Airlines” lidmašīnas nogāšanās vietu, ziņo LETA-AFP. “Esmu izdevis pavēli – 40 kilometru rādiusā ap katastrofas vietu Ukrainas karavīriem nekavējoties jāpārtrauc operācijas un nav jāatklāj uguns,” Porošenko paziņojumu žurnālistiem citē ziņu aģentūra “Interfax-Ukraine”.

Komentāri (81)

Janka, Janic 21.07.2014. 20.27

nekas nav mainiijies , krievi kur ielien tur slepkavošana , spiidzinaašana , izvarošana iet uz vella paraušanu , akuraat tieši taapat viņi riikojaas 1940. gada kad iegaazaas Latvijaa , saakaas baigais gads , ko viņi breec , ka neviens viņus nemiil??? taadus lopus nevar miileet , viņi tikai ieniistami …

+24
0
Atbildēt

0

Jānis Derkusovs 21.07.2014. 21.20

Tie ir noziegumi pret cilvēci.Respektīvi, tiks izskatīti Hāgas tribunālā.

Strelokam, vai kā tur, būs jāsatiekas ar Karlu del Ponti. Tāpat kā Balkānu miesniekam- Miloševičam…

+18
0
Atbildēt

2

    ILZE > Jānis Derkusovs 21.07.2014. 23.30

    aivarsk

    Par krievu teroristu ņirgāšanos par musulmaņu mirstīgām atliekām, Islama valstis varētu noziedot kādu miljardu, vai divus, Kaukāza, Tatarstānas un Baškartostānas modžahediem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Jānis Derkusovs 21.07.2014. 23.03

    jautajums_4

    Strelokam, vai kā tur, būs jāsatiekas ar Karlu del Ponti.

    ——————-

    kopā ar savu priekšnieku pļutkinu, kurš deva pavēles!

    +8
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 22.07.2014. 06.17

Bet Francija paziņoja, ka vienu Mistrali Putinam došot 100%, jo nauda esot samaksāta, un Francija nezaudēs 1,1 miljardu, un par otro vēl “skatīšoties”.

Franču gailīši savulaik Hitleram atdeva visu Franciju, nerunājot par ēbrejiem, kas tur dzīvoja, kāpēc gan lai nedotu Putinam mistraļus.

Ne par velti Putins ņirgājas par šiem “lideriem”, uz Olanda fona Putins, gandrīz vai gigants.

Pie kam Obama, it kā, piedāvājis tos Mistralus pārpirkt, un ar to naudu samaksāt Krievijai to sodu, bet, Olands esot teicis, ka došot Krievijai, jo noruna paliek noruna, un Francija savas saistības pildot, neskatoties ne uz ko.

+10
-1
Atbildēt

8

    Andris Jautriņš > ligakalnina 22.07.2014. 07.07

    Nu ja, ko tik nesasolīsi, kad naudiņa tikai jādrukā, nevis jānopelna. Ko ar tādu naudiņu iesākt, Francija de Golla laikā jau uzzināja. Nevajag viņiem pārmest, ka viņiem ir sava vēsturiskā atmiņa. Bet par žīdiem latvieši varētu vienkārši paklusēt – ne mums pirmo akmeni mest…

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    ILZE > ligakalnina 22.07.2014. 11.29

    J.Biotops

    Pagājušā gadsimtā amerikāņiem 2 reizes nācās glābt Franciju – padzina vāciešus no diženās zemes.

    _________________

    Ne tikai glābt, ASV kļuva par franču agresoru līdzdalībnieci. Tieši Francija ar savu iejaukšanos eskalēja karu, kas izvērsās par vispostošāko līdz tam, WWI. Arī WWII Francija pieteica Vācijai karu, tā ieraujot tur arī Lielbritāniju un ASV, kas radīja desmitiem miljonu nevainīgu cilvēku upuru un atnesa visneiedomājamākās ciešanas Austrumeiropai. Kara netaisnīgā iznākuma rezultātā pati Francija pazaudēja Ziemeļāfriku, bet Lielbritānija kļuva par Mazbritāniju, vairāki miljardi pasaules iedzīvotāju cieš no bada un savu diktatoru varmācības, kādreiz pārtikās Āfrikas zemēs, kuras varētu pabarot visu planētu, cieš badu un ir izpostīta ekoloģija, kari nebeidzas un nebeidzas, bet krievs var, baidos ka nesodīti, nodoties terorismam.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 22.07.2014. 08.18

    Ja kādam par to vajadzētu paklusēt, tad taisni frančiem, viņiem gan par daudz ko citu arī vajadzētu paklusēt.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ILZE > ligakalnina 22.07.2014. 11.52

    Andris Doveiks

    Bet par žīdiem latvieši varētu vienkārši paklusēt – ne mums pirmo akmeni mest…

    __________________

    Vai par to, ka ASV cionisti industrializēja fašistisko izdzimteņu, Krieviju, kas bija par pamatu WWII un apbruņoja Staļinu līdz zobiem, vai par ASV pilsoņu sūtīšanā nāvē Eiropā, karojot par krievu interesēm, bet atlikušiem likt vergot, lai krievu kara mašīnai netrūktu ne nieka? Varbūt par krievu tanku bučošanu un Šustina rokaspuišu zvērībām, “Baigā gadā”, Varbūt par Vīzentāla centra biznesa projektu, “holokausts”?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 22.07.2014. 11.15

    J.Biotops. Tiešām labs:)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > ligakalnina 22.07.2014. 10.16

    Andri Doveik, palasi U. Eko “Prāgas kapsētu” – tur t.sk. par antisemītismu Francijā arī bija, var arī Dreifusa prāvu atcerēties šajā sakarībā.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ligakalnina 22.07.2014. 07.04

    Dažām ziemeļu tautām esot vairāk kā desmit vārdu atšķirīgiem sniega veidiem, jo viņu dzīvē tam nepārvērtējama nozīme. Franču valodā ir 14-15 precīzi definētu apzīmējumu dāmām, ko latviski sauc vienā īsā vārdā ar burtu „m…”. Kas nu kuram nozīmīgs.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ligakalnina 22.07.2014. 10.14

    Jā, franči gan labi zina amerikāņu naudiņas vērtību. Tikai viņu valdība piemirsa, kā dolārs posta diženo Franciju, kad pirms pusotra gada lepni centās iesmērēt amerikāņu „Titan”-am Francijas likumu un arodbiedrību dēļ bankrotējošu Amjēnas riepu rūpnīcu.

    Riebīgais kapitālists pirkt (par tukšajiem papīrišiem, cita nekā tak tādam nav) nepiekrita, jo zinot, kāda Francijā kārtība un strādāšana. Tad viņu Olans un arodbiedri lamāja par švaku firmu, ne tādu, ka vietējais Mišlenēns. (Tas pats, kuram nezināmu iemeslu dēļ pirkumu pat nepiedāvāja).

    Ar vēsturi vēl trakāk. Pagājušā gadsimtā amerikāņiem 2 reizes nācās glābt Franciju – padzina vāciešus no diženās zemes. Pateicībā par to izglābtie ķēzās uz glābēju nepārtraukti. Un veiksmīgi piedēvē amerikāņiem pašu taisītos mēslus Vjetnamā un pavisam nesen – Lībijā. Franču vēsturiskā atmiņa salīdzināma tikai ar krievu, kam vispār pagātne neparedzama.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu