Piektdienas vakarā Kalnciema kvartālā žonglēšanas darbnīca • IR.lv

Piektdienas vakarā Kalnciema kvartālā žonglēšanas darbnīca

28
Foto no pagājušā gada festivāla "Re Re Rīga" norises. Foto no festivāla mājas lapas

Demonstrēs arī filmu par akrobātiem “Pieskarties debesīm”

Starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāls “Re Re Rīga” šodien Kalnciema kvartālā piedāvāiepazīt aizraujošo žonglēšanas pasauli, kā arī noskatīties filmu “Pieskarties debesīm”, raksta aģentūra LETA.

Žonglēšanas darbnīca sāksies plkst.18.30 – tajā gan lieliem, gan maziem interesentiem būs iespēja pašiem izgatavot žonglēšanas bumbiņas un apgūt šīs cirka disciplīnas pamatus. Uzreiz pēc tam, plkst.20, tiks demonstrēta režisora Horasio Alkala krāšņā filma “Pieskarties debesīm”, “Grazing the Sky”, kas ļauj skatītājiem ielūkoties pārsteidzošajā, spraigajā cirka akrobātu darba ikdienā, ko papildina atklāti un personiski stāsti par risku, robežu pārkāpšanu un tiekšanos uz pilnību. Režisors Horasio Alkala ir iedziļinājies astoņu dažādas izcelsmes cirka akrobātu personīgajos dzīvesstāstos, kurus intensīvi papildina meistarīgi uzņemti akrobātikas priekšnesumu kadri. Paša režisora septiņus gadus ilgā cirka pieredze ar dažādām trupām, tostarp arī “Cirque du Soleil” sastāvā apceļojot 11 dažādas valstis, ļauj viņam īpaši dzīvā un patiesā veidā atklāt mūsdienu cirka skolā valdošās atmosfēras burvību un neaptveramo cilvēcisko iespēju plašumu. Filma tiks demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā. 

“Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta” programmas pasākums “Re Re Rīga” ir vērienīgākais starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums Baltijā. Pasākumu programmā ir visdažādākās mākslas formas – jaunais cirks, mūzika, deju un ielu teātra priekšnesumi. 2014.gadā “Re Re Rīga” festivāls notiks jau otro gadu un ilgs no 6. līdz 9.augustam, pulcējot vairāk nekā 60 māksliniekus no 12 valstīm. 

Vairāk informācijas festivāla mājaslapā

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu