"Skonto" stadionu nopērk kluba bijušā prezidenta firma • IR.lv

“Skonto” stadionu nopērk kluba bijušā prezidenta firma

31
''Skonto'' stadions. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Koļesņičenko kompānija kompleksu iegādājusies par 13,8 miljoniem eiro

Akciju sabiedrība “Reverta”, kas apsaimnieko no bijušās ”Parex bankas” pārņemtos tā sauktos ”sliktos” aktīvus, par 13,8 miljoniem eiro pārdevusi savā valdījumā esošo “Skonto” kompleksu futbola kluba “Skonto” prezidenta amatu šonedēļ pametušā Vladimira Koļesiņičenko firmai “SSA”, vēsta aģentūra LETA.

Gandarījumu par to paudis Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons, cerot uz turpmāku šī sporta veida attīstību nozīmīgajā bāzē, ziņo Latvijas Radio 1.

Kā informēja “Reverta” Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa, interesi par “Skonto” kompleksu iegādi izrādīja vairāki investori. Pēc rūpīgas vērtēšanas par izdevīgāko atzīts SIA “SSA” piedāvājums. Šī gada 15.jūlijā darījums, tostarp naudas pārskaitījums, pilnībā pabeigts. Atgūtie naudas līdzekļi jau tuvākajā laikā tiks atmaksāti Valsts kasei.

Ozoliņa atgādina, ka savulaik AS “Parex banka” izsniegtā kredīta mērķis bija “Skonto” stadiona iegāde un attīstība. Ilgstošu kredītsaistību nepildīšanas dēļ 2011.gadā objektu pārņēma lielākais nodrošinātais kreditors – AS “Reverta”. 2012.gada 16.jūlijā “Reverta” noslēdza līgumu ar SIA “SSA”, nodrošinot stadiona turpmāku izmantošanu futbola spēlēm un citām sporta aktivitātēm uz noteiktu laika periodu. Tas darīts atbalstot sporta attīstību Latvijā un rūpējoties par sporta profesionāļiem un entuziastiem.

Objekts “Skonto” kā investīciju projekts 2013.gada septembrī izlikts pārdošanā. Šī gada ziemā “Reverta” mājaslapā “Skonto” stadions tika piedāvāts kā investīciju objekts par 12,5 miljoniem eiro. Pagājušā gada oktobrī stadionu bija plānots pārdot izsolē, kurā sākumcena arī bija noteikta 12,5 miljoni eiro, taču izsole tika atcelta, jo tai nepieteicās neviens pretendents.

Pārdodamo īpašumu veido četri zemesgabali ar kopējo platību 45 993 kvadrātmetri, kas sastāv no zemesgabala, uz kura atrodas daudzfunkcionāla sporta halle, stadions un noliktava 34 906 kvadrātmetru platībā, kā arī trīs neapbūvēti zemesgabali attiecīgi 4337 kvadrātmetru, 4300 kvadrātmetru un 2390 kvadrātmetru platībā. Saskaņā ar Rīgas pilsētas teritorijas plānojumu “Skonto” stadions atrodas daļēji jauktās apbūves ar dzīvojamo funkciju teritorijā, kur primārā izmantošana ir daudzdzīvokļu māju, komerciāla rakstura objektu un tirdzniecības un pakalpojumu objektu būvniecība. Šajā teritorijā paredzēta perimetrālā apbūve, maksimālais atļautais stāvu skaits – 16 stāvi. Īpašums nodrošināts ar visām nepieciešamajām pilsētas komunikācijām.

“”Skonto” komplekss bija viens no sarežģītākajiem “Reverta” objektiem, un tā pārdošanu varam vērtēt kā izteikti veiksmīgu, jo līdz ar šo darījumu valsts atgūs ļoti nozīmīgus naudas līdzekļus,” skaidro “Reverta” valdes loceklis, vecākais viceprezidents Edgars Miļūns.

Kā liecina “firmas.lv” dati, SIA “SSA”, kuras pamatkapitāls ir viens lats, pieder Vladimiram Koļesņičenko, kurš šonedēļ atkāpās no futbola kluba “Skonto” prezidenta amata. Koļesņičenko ir arī vienīgā “SSA” amatpersona. Uzņēmums dibināts 2011.gadā. Līdz 2013.gada vasarai tā vienīgais īpašnieks bija Dainis Kalnpurs.

Bijušais Latvijas izlases spēlētājs Koļesņičenko “Skonto” kluba prezidenta amatā darbojās kopš 2012.gada sākuma, kad amatā nomainīja komandas dibinātāju Gunti Indriksonu, jo saskaņā ar jaunajiem Latvijas Futbola federācijas (LFF) statūtiem Indriksons kā LFF prezidents vairs nedrīkstēja vienlaikus pildīt “Skonto” kluba prezidenta pienākumus.

Šo pirmdien notikušajā kluba vadības tikšanās reizē tika pieņemts Koļesņičenko atlūgums. Par atkāpšanās iemeslu kalpojusi Koļesņičenko nevēlēšanās sadarboties ar jaunajiem kluba īpašniekiem. Pašlaik lielākā daļa kluba akciju teju vienādās daļās pieder Krievijas pilsoņiem Dmitrijam Balalikinam, Andrejam Rožkovam un Andrejam Popovam.

“Skonto” futbola klubs tika dibināts 1993.gadā, bet Indriksonam tas piederēja līdz 2010.gada septembrim, kad kluba kontrolpaketi iegādājās uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs. Nākamā gada martā kluba kontrolpakete nonāca Kiprā reģistrētās kompānijas “Tremova Ltd.” īpašumā, kuras pārstāvis Latvijā ir Igors Zaicevs. Noprotams, ka Zaicevs turpmāk apvienos pienākumus arī kā “Skonto” kluba prezidents. Portāls “Sportacentrs.com” informē, ka “Skonto” klubam pašlaik neprecizētā oficiālā amatā varētu pievienoties cits bijušais Latvijas izlases spēlētājs Imants Bleidelis.

Koļesņičenko laikā no 1997.gada līdz 2010.gadam Latvijas izlasē aizvadījis 40 spēles, gūstot piecus vārtus. Lielāko daļu savas karjeras Koļesņičenko aizvadīja tieši “Skonto” komandā. Vienība, kas jau ilgstoši cīnās ar finansiālajām problēmām un šīs sezonas Latvijas čempionātā saņēmusi vienu tehnisko zaudējumu par spēlētāju atteikšanos iziet laukumā, pašlaik ieņem kopvērtējuma pirmo vietu ar 46 punktiem 20 mačos.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu