Ceturtdien Nacionālajā bibliotēkā uzstāsies koris "Kamēr..." • IR.lv

Ceturtdien Nacionālajā bibliotēkā uzstāsies koris “Kamēr…”

15
Koris "Kamēr..." Foto Mārcis Baltskars

Albuma “Amber songs” prezentācijas koncerts

Ceturtdien, 17.jūlijā plkst.20 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks jaunākā kora “Kamēr…” un diriģenta Jāņa Liepiņa kopīgi ierakstītā albuma “Amber songs” prezentācijas koncerts, raksta aģentūra LETA. “Amber songs” ir 17 latviešu tautasdziesmu programma. Dziesmas apdarinājuši komponisti no visas pasaules, par pamatu ņemot vēsturiskā Dzintara ceļa valstis. 

Tautasdziesmu izlasi veidoja etnomuzikologs Valdis Muktupāvels, bet to apdares īpaši korim “Kamēr…” rakstīja indiešu izcelsmes komponists Param Virs, Kasja Glovicka no Polijas, Francis Hercogs no Austrijas, Vītauts Miškinis no Lietuvas, Henriks Odegārds no Norvēģijas, Ītans Sperijs no ASV, kā arī Vladimirs Martinovs no Krievijas. Apdares veidojis arī basku komponists no Spānijas Ksavjers Sarasola, Hasans Učarsu no Turcijas, Gilads Hohmans no Izraēlas, Mihaēls Ostžiga no Vācijas, Pēteris Vehi no Igaunijas, Nikolā Lens no Beļģijas, Gabriels Džeksons no Lielbritānijas, Jans Sandstrēms no Zviedrijas un divi latviešu skaņraži Evija Skuķe un Pēteris Plakidis. 

Programma “Amber songs” kā viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumiem savu pasaules pirmatskaņojumu piedzīvoja šā gada martā, klātesot teju visiem komponistiem. CD ierakstīts aprīlī Rīgā, Svētā Jāņa baznīcā. Tā skaņu režisors ir Normunds Slava, savukārt CD dizainu veidojis mākslinieks Ilmārs Blumbergs. Albums pieejams tirdzniecībā lielākajās mūzikas tirdzniecības vietās. 

Biļetes cena 10 eiro, biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (15)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu