Ceturtdien Kalnciema kvartālā uzstāsies "Pete Anderson&The Swamp Shakers" • IR.lv

Ceturtdien Kalnciema kvartālā uzstāsies “Pete Anderson&The Swamp Shakers”

31
"Pete Anderson&The Swamp Shakers" publicitātes foto

Pirms koncerta plkst.20 klausītājus priecēs vīru vokālais ansamblis “Mcheta” no Gruzijas

Kalnciema kvartālā šovakar, 17.jūlijā plkst.21 notiks rokenrola vakars kopā ar “Pete Anderson&The Swamp Shakers”, raksta aģentūra LETA. Pirms koncerta plkst.20 klausītājus priecēs Kuldīgas sadraudzības pilsētas Mchetas vīru vokālais ansamblis “Mcheta” no Gruzijas. 

Grupa “Pete Anderson&The Swamp Shakers” tika izveidota 2009.gada pavasarī, piepildoties Pita Andersona sen lolotam sapnim par īstas “rockabilly” stila grupas izveidošanu. “Rockabilly” ir emocionāli piesātināts, enerģisks un pozitīvs. Tas ir viens no klasiskā rokenrola paveidiem, kas radies 50.gadu vidū Amerikas dienvidos, saplūstot balto “country&western” un “hillbilly” ar melnādaino mūziķu “rhythm&blues”. 

“The Swamp Shakers” ir vienīgā šī mūzikas stila pārstāve Latvijā. Grupa izpilda gan oriģinālas kompozīcijas, gan 50.gadu klasisko “rockabilly” skaņdarbu interpretācijas, gan arī nedaudz no tradicionālā “country” un “hillbilly” ar mūsdienīgu skanējumu un emocionālu skatuves sniegumu. “Pete Anderson&The Swamp Shakers” ir koncertējusi Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Somijā, Norvēģijā, Dānijā, Vācijā, Beļģijā un Anglijā, kurā 2014.gada februārī skaņu ierakstu kompānija “Rhythm Bomb Records” ir laidusi klajā grupas debijas CD albumu “Enjoy The Ride!” ar 14 oriģinālām kompozīcijām. 

Grupas sastāvā spēlē Andersons, Anna Andersone jeb “Hurricane Slappin’ Annie”, Mārcis Liepiņš jeb “Hi-Fi Marc” un Kārlis Paukšte jeb “Cruisin’ Mr.Splash!”. Vīru vokālais ansamblis “Mcheta” no Gruzijas ir dibināts 2008.gadā, un tajā dzied 13 profesionāli dziedātāji. Vokālā ansambļa repertuārs ir daudzveidīgs, sākot ar Gruzijas senajiem garīgajiem baznīcu dziedājumiem līdz populārajai mūzikai. Garīgie dziedājumi vēl šodien ir gruzīnu muzikālās kultūras neatņemama sastāvdaļa. Īpaša vieta ansambļa repertuārā ir gruzīnu tradicionālajiem dziedājumiem, kuros tiek dziedāts par darbu, karu, mīlestību, draudzību un drosmi. “Mcheta” aktīvi piedalās dažādos labdarības pasākumos un koncertos, kā arī starptautiskos festivālos gan Gruzijā, gan ārpus tās – Maltā, Ukrainā, Krievijā un Latvijā, kurā koris pašlaik ir ieradies, lai piedalītos Kuldīgas pilsētas festivālā “Dzīres Kuldīgā”. 

Pasākuma laikā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas. Ieeja pasākumā būs bez maksas.

Vairāk informācijas Kalnciema kvartāla mājas lapā

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu