Svinēt dzīvi • IR.lv

Svinēt dzīvi

4
Nellija Ločmele

 

Festivālu paaudze – tā kulta radiodīdžejs Toms Grēviņš tulko par kulta grupu pamazām topošās četrotnes Carnival Youth nosaukumu. Viņi ir jauni, spēka pilni un svin dzīvi, sacerot mūziku tā, kā vēsta viena no puišu dziesmām: «Man nekad nebūs gana!» Divi Kauperi, viens Vanags un viens Luriņš – tikko beiguši vidusskolu un milzīgā ātrumā uzņem koncertdzīves apgriezienus, ceļojot no viena festivāla skatuves uz nākamo. Apburoši un apņēmīgi! Atliek tikai satikt veiksmi un nepazaudēt spēju pasmaidīt pašiem par sevi, kas uzdzirkstī arī intervijā pirms Baltijas lielākā mūzikas festivāla Positivus.

Apņēmība un kalpošana augstākam mērķim vieno vēl citus šā numura varoņus. Normunds Jērums ir gandrīz tikai saviem spēkiem atjaunojis ķēniņa Viestarta pili Tērvetē un izveidojis zemgaļu senlietu muzeju. Signe Baumane ir sasniegusi pasaules animācijas mākslas eliti un turpina pārsteigt ar drosmi un prasmi caur ekrānu runāt par lietām, kuras daudziem ir tabu. Viņas jaunāko filmu, kas jau guvusi starptautisku atzinību, iedvesmoja krīze Latvijā un viņas dzimtas sieviešu akmeņainās likteņtakas. Depresiju pārradīt mākslā – izcila stratēģija, kas izdzīvošanu pārvērš dzīves svinēšanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu