Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Tas nebija ne pareģojums, ne arī prognoze, kad, sākoties pasaules čempionātam futbolā, jūnija sākumā publicējām attēlu ar Vācijas kancleres Angelas Merkeles viesošanos savas valsts izlases ģērbtuvē. Svētdienas vakarā politiķe bija klāt arī sportistu triumfa brīdī, kad Vācija uzvarēja finālā un ceturto reizi vēsturē ieguva apzeltīto kausu.

Nedēļas notikumi pasaulē

Par Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Eiropas Parlamenta deputāti ievēlējuši bijušo Luksemburgas premjeru un Eiropas Tautas partijas (ETP) virzīto kandidātu Žanu Klodu Junkeru. Par viņu balsoja 422, pret bija 250. Savā runā pirms ievēlēšanas Junkers izpelnījās aplausus, migrāciju nodēvējot par Eiropas kopēju problēmu, savukārt svilpieni no britu puses atskanēja, kad viņš deklarēja – eiro «aizsargā Eiropu, tās ekonomiku, tās pilsoņus». Jaunā EK sāks darbu novembrī.

Prokrieviskie separātisti Ukrainas austrumos pirmdien paziņoja, ka notriekuši Ukrainas armijas transporta lidmašīnu. Varas iestādes gan norāda, ka lidmašīnu, visticamāk, notriekuši šāviņi, kas izšauti no Krievijas teritorijas. Kas noticis ar astoņiem lidmašīnas apkalpes locekļiem, pagaidām nav zināms. 

Izraēlas ministru kabinets atbalstīja Ēģiptes piedāvātos priekšlikumus Gazas joslas konflikta apturēšanai – sākt pamieru otrdien no plkst.9, pārtraucot uzbrukumus gaisā, uz sauszemes un jūrā, kā arī atvērt robežšķērsošanas punktus, lai sekmētu cilvēku un preču pārvietošanos. Taču jau otrdienas pēcpusdienā Izraēlas prettriecieni Gazai atsākās, atbildot uz palestīniešu grupējuma Hamas raidītajām raķetēm. Nedēļas laikā Izraēlas triecienos dzīvību zaudējuši vismaz 185 palestīnieši.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu