Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Saeima pieņēmusi grozījumus Vēlēšanu likumā, lai pilsoņi, kuriem nav pases, bet ir elektroniskā identifikācijas (eID) karte, šogad parlamenta vēlēšanās varētu balsot ar vēlētāja apliecību, ko apstiprinājusi Centrālā vēlēšanu komisija. Apliecību Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nodaļās varēs saņemt no 22.septembra līdz 3.oktobrim. Viena apliecība varētu izmaksāt aptuveni 16 centus, līdz ar to kopumā vajadzīgais finansējumus varētu būt 4800 eiro. Saeimas vēlēšanu laikā Latvijā būs vairāk nekā 30 000 vēlētāju, kuriem ir tikai ID karte.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks izdarījis kārtējo gājienu ieilgušajā konfliktā ar savu vietnieci Jutu Strīķi – dienu pirms došanās atvaļinājumā Streļčenoks disciplināri sodījis Strīķi, pazeminot viņu amatā par juridiskās un personālvadības nodaļas speciālisti un samazinot atalgojumu. Strīķes advokāte paudusi, ka tas ir kārtējais vadības mēģinājums nepildīt tiesas lēmumu par atjaunošanu amatā, un paziņojusi, ka arī šis lēmums tiks pārsūdzēts.

Ģenerālprokuratūra bijušajam Saeimas deputātam Andim Kāpostam (iepriekš ZZS) par naudas izkrāpšanu noteikusi 120 stundu piespiedu darba. Apsūdzība bija celta par naudas izkrāpšanu, nepatiesi apgalvojot, ka ir samaksāts 5000 eiro «kukulis» valsts amatpersonai naudas devēja un citas personas interesēs. Šādi Kāposts mēģinājis paglābt no soda paziņu – bēguļojošu dzērājšoferi. Kāposts sodam piekritis, un tagad lēmums par kriminālprocesa pabeigšanu jāapstiprina prokuroram. Kāpostam valstij būs jāsamaksā arī nelikumīgi iegūtie 5000 eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu