Putina futbols • IR.lv

Putina futbols

4
Aivars Ozoliņš

2018.gada futbola pasaules kauss Krievijā var kļūt par smagu izvēli Rietumiem

Pasaules kausa finālspēli svētdien starp Vācijas un Argentīnas komandām, kuru klātienē noskatījās arī Vācijas kanclere Angela Merkele un Krievijas prezidents Vladimirs Putins, daudzi citi Eiropas politiķi nevarēja atļauties izbaudīt. Viņi tobrīd mēģināja tikt skaidrībā, vai ziņojumi par jaunām Krievijas militārās tehnikas kolonnām, kuras šķērso Ukrainas robežu, un par apšaudēm pāri robežai nozīmē Krievijas atklātu militāru intervenci.

Protams, Putins arī stadionā Riodežaneiro labi zināja, kas notiek uz Ukrainas robežas, un, nav šaubu, bija izrēķinājis, ka pasaules kausa finālmačs, kam pievērsta pasaules uzmanība, ir piemērots brīdis agresijas eskalācijai. Tāpat arī to, ka Merkeles atrašanās viņam līdzās Maracana stadiona tribīnē, kad Krievijas Ārlietu ministrija ir paziņojusi par «Ukrainas puses agresiju» un piedraudējusi Kijevai ar «neatgriezeniskām sekām», gribot negribot rada priekšstatu par Vācijas kancleri kā viņa sabiedroto vai vismaz līdzzinātāju. 1:0 Putina labā.

Šis «kausa stafetes pārņemšanas» pasākums bija iecerēts vēl ciniskāks – Brazīlijas «valdības avoti» pirms tam bija izpauduši, ka arī Ukrainas prezidents Petro Porošenko apmeklēšot finālspēli un varētu VIP ložā runāt ar Putinu. Ja tā būtu noticis, Putinam būtu izdevies padarīt par savas politikas ķīlnieku gan agresijas upura Ukrainas prezidentu, gan Ukrainas un Krievijas aktīvākās vidutājas Vācijas valdības vadītāju – būtu vismaz 2:0. Taču Ukrainas prezidents bija atteicies doties uz Brazīliju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu