Par 11 miljonu eiro nodokļu krāpšanu aiztur grupējumu • IR.lv

Par 11 miljonu eiro nodokļu krāpšanu aiztur grupējumu

12
Foto: Lauris Vīksne, F64.

Ziņo par kratīšanu būvniecības uzņēmumā ”Moduls-Rīga”

Finanšu policija pagājušajā nedēļā sarīkojusi vairākus desmitus kratīšanu saistībā ar kriminālprocesu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, kas nodarījis valsts budžetam zaudējumus vairāk nekā 11 miljonu apmērā, vēsta sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Aizturētas 14 personas, divas joprojām atrodas apcietinājumā. Portāls ”Pietiek.com” vēsta, ka kratīšana notikusi arī būvniecības uzņēmumā ”Moduls-Rīga”. Uzņēmumu reģistrs pēc Finanšu policijas lēmuma uzlicis uzņēmumam jebkāda veida pārreģistrācijas aizliegumu. Finanšu policija ne apstiprina, ne noliedz, ka tas būtu saistīts ar kratīšanu.

”Pagājušajā nedēļā Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes apturēja noziedzīga grupējuma darbība, kas darbību bija izvērsis no 2012.gada līdz 2014.gadam un kura darbības rezultātā valsts budžetam tika nodarīti zaudējumi ne mazāk kā 11 miljonu eiro apmērā,” apstiprināja Finanšu policijas pārvaldes priekšnieks Kaspars Podiņš.

Šogad jūnijā šajā lietā sākts kriminālprocess par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Policija sarīkojusi 87 kratīšanas noziedzīgā nodarījuma shēmā iesaistīto personu dzīvesvietās, birojos, automašīnās Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Grobiņā un Liepājā. Mediji vēsta, ka

”Atklātais noziedzīgais grupējums darbojās ar mērķi samazināt valsts budžetā maksājamo nodokļa apmēru reāli strādājošiem 14 uzņēmumiem,” stāsta Podiņš, ”reāli strādājoši uzņēmumi, kuri izmantoja noziedzīgā grupējuma pakalpojumus, darbojās pārsvarā celtniecības, naftas produktu tirdzniecības jomā un citu preču tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas jomā.”

Komentāri (12)

garausiitis 16.07.2014. 21.29

Īsumā – 11 mio nodokļos nav adata , ko nevar pamanīt ātrāk … un shēma ar nevar būt tik sazarota , lai to neredzētu ātrāk …

Bet par Moduls un MM – beidzot nenostrādāja politiskie draugi … un tas ir labi !!!

Kas interesanti … nevar saprast vai tas ir saistīts vai nē , bet Moduls ir iekritis un paņemts pie D… pēc Dambiņa noņemšanas no FM padomnieka amata… savulaik viņu saistīja ar Repši , Jaunupu … un pārējo ķēdi varat zīmēt paši

+5
-1
Atbildēt

0

Janka, Janic 17.07.2014. 05.34

vai tad kaads agraak par mellaas naudas apgroziišanu seed cietumaa??? 2010. gadaa uzņeemeejs hartmanis iekrita par mellaas naudas atmazgaašanu 140 000 000 latu , paliekot valstij 34 000 000 latu paraadaa nenomaksaato nodokļu , lasīit šeit http://www.diena.lv/sabiedriba/politika/uznemejam-hartmanim-aprekinats-34-miljonu-latu-nodoklu-parads-764391

un kur šis viirs ir šodiem ? taapat norkuss no Liepājas aviizees paraadiijaas informaacija , ka seedees čohaa 10 gadu , klusums , arii šii lieta izraadiisies safabriceeta , jo muusu valstii no šiim sheemaam izraadaas baro politiķus , bet tiem negribaas nokļuut ais resteem , piemirsu VID prieksnieci jezdakovu , kura bija tiešsaistee ar šiim sheemaam , kratiitaajiem mutes palika vaļaa kad iekratiijaas viņas iipašumos , bet cietumaa šii daama nav seedeejusi ne dienas, izlaupot tik mazu valsti taados apmeeros kaa tas notiek piemeeram Braziilijaa , mazaas valsts pamatiedziivotaaji nonaak uz nabadziibas sliekšņa un gaida jaunas veel;eešanas , bet tagad jau bļauj , ka jaunas partijas tikai trauceešot jau esošajaam tikt pie varas un ka tas esot kaitnieciski , bet taajau mees miiliiši nekur taalaak netiksism , ka teicis klasiķis krietnais kareivis šveiks :”” Padeviigi ziņoju obrlaitnanta kungs , stacijaas ir zaguši , zog un zags vienmeer””

+3
0
Atbildēt

1

    ILZE > Janka, Janic 17.07.2014. 12.17

    Ebenemezers

    vai tad kaads agraak par mellaas naudas apgroziišanu seed cietumaa??? ______________

    Nevar sēdināt, jo Dombrovsks olas(ja tās tā var saukt) ir ieliktas čekas lombardā un ja kas, kurators izņems tās no seifa un abām kājām uzlēks virsū, vai iemetīs blenderī.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 17.07.2014. 00.29

kad atšķetinās visas nodokļu krāpšanas shēmas un darboņus aizklapēs ciet, izrādīsies, ka būvniecības nozarē vairs nav uzņēmumu. vot, jumors.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu