Jaunākās grāmatas iesaka Pauls Bankovskis • IR.lv

Jaunākās grāmatas iesaka Pauls Bankovskis

7
Mikolajs Ložiņskis. Grāmata

 

ROMĀNS. Mikolajs Ložiņskis. Grāmata. Mansards

Bez mitas mēdzu ieteikt draugiem un paziņām. Poļu rakstnieka romānā it kā ārkārtīgi bieži sastopamā tēma – kādas ģimenes vēsture vairāku paaudžu garumā – iemantojusi pagalam oriģinālu skanējumu, ko varētu raksturot balansēšana uz iejūtības un neveiklības sajūtas robežas. Rezultāts ir ārkārtīgi personisks, bet tajā pašā laikā vispārināts vēstījums par cilvēkiem un laiku.

DZEJA. Inese Zandere. Putna miegā. Neputns

Zandere ir sarakstījusi vairākus desmitus bērnu grāmatu, un kāds gan tur brīnums, ka viņu var sākt maldīgi uzskatīt par «bērnu dzejnieci». Tā nav tiesa, jo pieaugušie atcerēsies, ka pirms gadiem 11 iznāca dzejas krājums Melnās čūskas maiznīca, tagad izdota pieaugušo dzejas grāmata Putna miegā. Vispār jau nav tādu bērnu un pieaugušo dzejnieku, ir tikai labi dzejnieki un slikti. Zandere ir no labajiem. 

ATLANTI. Sērija Ar karti dabā. Karšu izdevniecība Jāņa sēta

Četrās katram novadam (Kurzemei, Zemgalei, Vidzemei, Latgalei) veltītās burtnīcās aplūkojama pirms tam Lielajā Latvijas atlantā publicētā Latvijas karte mērogā 1:100 000 (kas nozīmē, ka 1 kartes centimetrs ir 1 km dabā). Neaizstājams palīglīdzeklis visdažādāko veidu vasaras ceļojumiem, jo īpaši tāpēc, ka šis izdevums ir mitrumdrošs un ērti notīrāms.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu