Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Humba
Kristīne Simsone

 


ooo
 Humba / Khumba. Lai arī šo Dienvidāfrikas animāciju var apšaudīt ar pārmetumiem par izskaitļoto sižetu, kopumā tā neatpaliek no pamatplūsmas multenēm, ko tik dāsni piedāvā multipleksi. Titulvaroņa – pussvītrainas zebras – vārdā nodēvētā filma vietām, iespējams, neapzināti raisa asociācijas ar Karali lauvu un neslikti žonglē ar «lielām» tēmām (atšķirīgā pieņemšana), tās nomaskējot jestrā ekskursijā pa savannu. Kino no 18.jūlija.

Pērtiķu planētas atmoda / The Dawn of the Planet of the Apes.Franču rakstnieka Pjēra Bula (Pierre Boulle) 1963.gadā sarakstītā romāna Pērtiķu planēta iedvesmotās sci-fi filmas kinoekrānus apdzīvo teju pusgadsimtu: šī ir devītā un līdz šim visdārgākā (170 milj. dolāru) franšīzes lente. Ārvalstu prese grāvēja recenzijās ar labiem vārdiem nav skopojusies, daudzsološi vēstot, ka mutantpērtiķu un cilvēku ķīviņa stāstā uz specefektu rēķina nav upurēts saturīgs, glupību brīvs scenārijs. Neesmu redzējusi. Kino no 18.jūlija.

ooo Tapieris. «Dokumentālo spēlfilmu» jeb dokumentālus notikumus inscenējošo lenšu (atcerieties Dāvja Sīmaņa neseno Escaping Riga, arī Ilonas Brūveres iepriekšējo filmu Versija Vera) nesenais pieplūdums priecē – šie dokumentālie portreti spēj ne tikai vēstīt likteņstāstus, bet arī dzīvīgi rekonstruēt aizgājušos laikus. Šo uzdevumu cienīgi paveic arī Ilonas Brūveres Tapieris – noskaņisks vēstījums par 19.gadsimta beigās Daugavpilī dzimušo, slaveno tango melodiju komponistu Oskaru Stroku. Kultūras vasarnīcā Esplanādē 23.jūlijā plkst.22.30.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu