Par Doņeckas tautas republikas vicepremjeru iecelts bijušais Rīgas omonietis • IR.lv

Par Doņeckas tautas republikas vicepremjeru iecelts bijušais Rīgas omonietis

34
Doņecka. Uzraksti vēsta par "Novorossiju". Foto: ITAR-TASS/LETA

Rīgas omonieti Vladimiru Antjufejevu Latvija izsludinājusi starptautiskā meklēšanā

Par pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas vicepremjeru iecelts bijušais Rīgas omonietis Vladimirs Antjufejevs, kuru Latvija izsludinājusi starptautiskā meklēšanā un kurš iepriekš vadījis drošības struktūras separātiskajā Piedņestrā.

Antjufejevs Doņeckas teroristu pašpārvaldē atbildēs par drošību, tiesu sistēmu un iekšlietām, vēsta LETA, atsaucoties uz REGNUM. Pēc paša Antjufejeva sacītā, viņš visu savu dzīvi ir “cīnījies ar fašismu”. Turklāt savu līdzdalību Latvijas neatkarības centienu apspiešanas mēģinājumos Antjufejevs raksturo kā “aktīvu cīņu pret nacionālfašisma atdzimšanu Latvijā”.

2000.gadā intervijā laikrakstam “Diena” Antjufejevs gan sacīja, ka 1991.gada augustā viņš esot pildījis PSRS valdības rīkojumus un darbojies saskaņā ar šīs valsts konstitūciju.

Latvijas Ģenerālprokuratūra bijušā PSRS IeM Baltijas dzelzceļa mezgla priekšnieka Antjufejeva 1991.gada augusta puča laikā pastrādātos noziegumus klasificējusi kā smagus. Pēc Latvijas Ģenerālprokuratūras rīcībā esošās informācijas, Antjufejeva pakļautībā esošie Rīgas OMON kaujinieki 1991.gada 18.augustā atklāja uguni ar automātiem uz Rakstnieku namam piederošo mikroautobusu, nogalinot tā vadītāju Raimondu Salmiņu, rakstīja “Diena”.

Pēc augusta puča izgāšanās Antjufejevs aizbēga uz Krieviju, bet jau 1991.gada nogalē viņš ieradās Moldovas separātiskajā reģionā Piedņestrā, kur viņam bija būtiska loma separātiskā reģiona iekšlietu un drošības struktūru izveidē. Līdz 2012.gadam Antjufejevs ieņēma Piedņestras aizsardzības ministra amatu.

Pēc varas nomaiņas Piedņestrā 2012.gada janvārī Antjufejevs atvaļināts no dienesta, kā formālo iemeslu minot viņa vecumu. Februārī Antjufejevs pārcēlās uz Maskavu, bet jūnijā Piedņestrā viņam izvirzītas apsūdzības varas ļaunprātīgā izmantošanā. 2013.gadā Piedņestras varasiestādes viņu izsludināja meklēšanā.

Arī Moldovā Antjufejvs izsludināts meklēšanā, apsūdzot viņu par varas piesavināšanos un dienesta pilnvaru pārsniegšanu.

 

Komentāri (34)

Janka, Janic 11.07.2014. 15.22

nebuutu slikti ja tur viņš dabuutu galu

+6
0
Atbildēt

0

ILZE 11.07.2014. 15.16

    Ieva Leinerte > ILZE 11.07.2014. 15.52

    Lochmeli – re ku tev labveligs padoms no v_rostina. Tevi tur miilees un shnabi bez rindas paardos.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

gundega_heiberga 11.07.2014. 16.58

Šī ziņa tuvina tautas. Kamēr vēl Niluškam teikšana, vajadzētu kādu pilsētu sadraudzības līgumiņu uzcirst!

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu