Bijušo Saeimas deputātu Kāpostu par krāpšanu soda ar 120 stundām piespiedu darba • IR.lv

Bijušo Saeimas deputātu Kāpostu par krāpšanu soda ar 120 stundām piespiedu darba

20
Bijušais Saeimas deputāts Andis Kāposts. Foto: Lita Krone, LETA

Kāposts piesavinājies 5000 latu, lai it kā izpestītu no soda pazīstamu dzērājšoferi

Ģenerālprokuratūra bijušajam Saeimas deputātam Andim Kāpostam (bijušais Latvijas Zemnieku savienības biedrs) par naudas izkrāpšanu piemērojusi 120 stundas piespiedu darba, ziņo LETA.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga pastāstīja, ka šajā krimināllietā personai celta apsūdzība par naudas izkrāpšanu, nepatiesi apgalvojot, ka ir samaksāts kukulis 5000 eiro apmērā valsts amatpersonai naudas devēja un citas personas interesēs.

Persona atzīta par vainīgu krāpšanā un sodīta ar piespiedu darbiem uz 120 stundām. Lai arī Kāposts šādam sodam piekritis, lēmums par kriminālprocesa pabeigšanu ar prokurora priekšrakstu par sodu šobrīd vēl nav stājies likumīgā spēkā. Pēc lēmuma stāšanās spēkā Kāpostam valstij būs jāsamaksā arī nelikumīgi iegūtie 5000 eiro.

Jau ziņots, ka saskaņā ar apsūdzību pie nu bijušā Latvijas Zemnieku savienības biedra Kāposta bija vērsusies viņam agrāk pazīstama persona ar lūgumu palīdzēt, lai citai personai nebūtu reāli jāizcieš tiesas piespriestais pusgadu ilgais cietumsods.

Izmantojot šo situāciju un nolūkā prettiesiski iegūt svešu mantu, bez nodoma maksāt kukuli kādai no valsts amatpersonām, vīrietis ieguva 5000 eiro, lai tos izmantotu savām vajadzībām, teikts apsūdzībā.

Kāposts vairākās neformālās sarunās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu lūdzis paglābt no soda bēguļojošu dzērājšoferi, to atrisinot caur prezidenta Apžēlošanas dienestu, iepriekš vēstīja TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Raidījums ziņoja, ka lietā, par kuru celtas apsūdzības Kāpostam, notikuma centrā ir kāds jauns puisis Aldis Zvirbulis, kuru pirms vairākiem gadiem dzērumā pie automašīnas stūres bija noķērusi policija.

“Nekā personīga” vēstīja, ka Kāposta saruna ar Bērziņu nav notikusi prezidenta oficiālajā pieņemšanas vietā Rīgā, kur atrodas Valsts prezidenta kanceleja, bet gan Amatas upes krastā Drabešu pagastā, kur prezidentam ir lauku īpašums, jo raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka Kāposts izstāstījis problēmu un iedevis apžēlošanas lūgumu prezidentam. Bērziņš apsolījies “likuma ietvaros palīdzēt”.

Savukārt Bērziņš uz jautājumiem, vai atceras šādu sarunu, atzina, ka esot bijusi saruna ar Kāpostu, kas notikusi ļoti sen, bet tās saturu neatceroties. Savukārt uz jautājumu, vai pēc tās esot nodoti dokumenti Apžēlošanas dienestam par Zvirbuli, Bērziņš atbildēja, ka neko tādu neesot darījis. Tikmēr Kāposts licis saprast, ka ir vajadzīgs vēl 5000 eiro liels kukulis. Tomēr nauda pie prezidenta nenonāca.

 

Komentāri (20)

aigarsaboltins 11.07.2014. 20.38

Kas to īsti zina, kur tā nauda palika un kā tika sadalīta. Ja cilvēks var izkrāpt naudu “viesu mājai”, kāpēc lai viņš nepaņemtu kukuli?

+4
0
Atbildēt

2

Aivars Krauklis 11.07.2014. 14.00

Lūdzu atlikt līdz rudenim. Tad – pāris hektāru kāpostu (vietējo vēlo, ne Briseles) noņemšana tā pa īstam, uz ceļiem rāpojot, ar asu nazīti, cimdiņos, lai katru galviņu (nepārprotiet – tās, kas bez smadzenēm), nebojātu, nesaspaidītu saudzīgi iekrautu, nevis iemestu piekabē. Darbs īstam vīram. Kājbērziņš varētu pieskatīt.

+4
0
Atbildēt

0

Kristīne 12.07.2014. 09.22

Varēs atstrādāt “Kājiņās” par sētnieku. Pēc kārtības ruļļa prezidentam noteikti sētnieks pienākās.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu