Tiesa neatceļ kontu apķīlājumu "Nordic Partners Limited" • IR.lv

Tiesa neatceļ kontu apķīlājumu “Nordic Partners Limited”

31
Latvijas saldumu ražotāja "Laima" logo. Foto: Evija Trifanova, LETA

Šajā tiesvedībā iesaistītie uzņēmumi “NP Foods” un “Laima” uzskata to par reiderismu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien noraidīja pieteikumu par kontu apķīlājuma atcelšanu koncernam “Nordic Partners Limited”, kurā ietilpst arī SIA “NP Foods” grupas uzņēmumi, tai skaitā arī a/s “Laima”, ziņo LETA.

Lēmumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā Rīgas apgabaltiesā. Turklāt apgabaltiesa augustā izskatīs pieteicēja sūdzību par to, ka prasības nodrošinājums apmierināts tikai daļēji.

Patlaban tiesiskā ceļā tiek risināts civiltiesisks strīds starp Daumantu Vītolu un “Menard Port LLC” par kopīpašumā esošajam uzņēmumam “NP Business Centre” nodarīto zaudējumu piedziņu. Tiesvedībā, kurā iesaistīta arī “Laima” un citi “NP Foods” grupas uzņēmumi, prasītāja “MenardPort LLC” vēlas no koncerna “Nordic Partners Limited” piedzīt 5,3 miljonu eiro nodarītos zaudējumus.

Vidzemes priekšpilsētas tiesa 20.maijā lēma lūgumu par prasības nodrošinājumu daļēji apmierināt, apķīlājot koncerna uzņēmumu kontus. “Nordic Partners Limited” ir iesniedzis pieteikumu par nodrošinājuma atcelšanu.

Tikmēr saldumu ražotājas “Laima” un citu “NP Foods” grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis bija nosūtījis iesniegumu valsts amatpersonām ar lūgumu apturēt reiderisma mēģinājumu, kas vērsts pret Latvijas lielākajiem saldumu ražotājiem “Laima”, a/s “Staburadze” un citiem “NP Foods” grupas pārtikas uzņēmumiem.

“Laimas” sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova informēja, ka “pret nacionālā mēroga uzņēmumiem “Laima” un “Staburadze” reiderisma jeb uzņēmuma darbības paralizēšanas un pārņemšanas shēmu mēģinājuši realizēt jau iepriekš reiderisma uzbrukumos aizdomās turētais advokāts Mārcis Miķelsons un tiesu izpildītājs Jānis Lazdāns, kurš arī vairākkārt iesaistījies reiderismā”.

Savukārt zvērināta advokāta Mārča Miķelsona dzīvesbiedres Janas Miķelsones uzņēmums “Menard Port LLC” ir vērsies Valsts policijā (VP) ar iesniegumu, kurā lūgts sākt kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu pret koncerna “Nordic Partners Limited” īpašnieku Daumantu Vītolu un amatpersonām – Solvitu Pētersoni un Ivo Luku-Indānu. Ar tādu pašu iesniegumu uzņēmums “Menard Port LLC” ir vērsies arī Ģenerālprokuratūrā.

VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde ir saņēmusi “Menard Port LLC” iesniegumu ar lūgumu sākt kriminālprocesu, aģentūrai LETA apstiprināja VP sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis. Policija iesniegumu izvērtēs, un, iespējams, tas tiks pievienots nupat sāktajam kriminālprocesam saistībā ar advokāta Miķelsona un citu ar viņu saistīto personu vēršanos pret “NP Foods” un vēl citiem 24 Latvijas uzņēmumiem, savā darbībā izmantojot metodes, kurām ir reiderisma pazīmes.

Kā uzskata iesnieguma iesniedzējs, uzņēmuma “Nordic Partners Limited” īpašnieks un abas amatpersonas lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, iespējams, ir krāpušās, prettiesiski izšķērdējušas svešu mantu. Tāpat minētās personas mantkārīgā nolūkā tīši un ļaunprātīgi esot pārsniegušas savas pilnvaras, nodarot zaudējumus uzņēmumam un citām personām, kā arī novedušas vairākus uzņēmumus līdz maksātnespējai.

“Menard Port LLC” valdes locekle Jana Miķelsone paziņojumā medijiem ir norādījusi, ka “Vītolam pilnībā piederošajā “Nordic Partners Limited” koncernā ir 26 uzņēmumi, arī AS “Laima”, “Staburadze”, “Gutta” un “NP Business Centre” vairākuma dalībnieks SIA “NPBC””. Tāpat Miķelsone paziņojumā minējusi, ka “vairumā šo uzņēmumu dažādos amatos vienlaikus ir vai bija Vītols pats vai Pētersone un Luka-Indāns un vairāku gadu garumā šīs personas lēma par virkni aizdomīgu darījumu starp koncerna uzņēmumiem, kas bieži vien bija nepamatoti, bez dokumentiem un nesa zaudējumus”.

Saskaņā ar paziņojumā minēto “Menard Port LLC” iesniegumā Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei un Ģenerālprokuratūrā lūdz ierosināt krimināllietu pret Vītolu, Pētersoni un Luku-Indānu pēc Krimināllikuma (KL) 177.panta 3.daļas, KL 179.panta 3.daļas, KL 196.panta 2.daļas un KL 213.panta.

 

Komentāri (31)

marchaeva 10.07.2014. 23.46

reideri darbībā

0
0
Atbildēt

0

garausiitis 10.07.2014. 11.13

Sacēla trobeli , bet aizdomas , ka tas tikai tāds stāsts par “ķeriet zagli” :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu