Vācijas izlase Pasaules kausa pusfinālā ar 7:1 sagrauj Brazīliju • IR.lv

Vācijas izlase Pasaules kausa pusfinālā ar 7:1 sagrauj Brazīliju

22
Vācijas izlases uzbrucējs Miroslavs Kloze. Foto: EPA/LETA

Kloze kļūst par visu laiku rezultatīvāko finālturnīru spēlētāju

Pasaules kausa izcīņas pusfināla spēlē otrdienas vakarā Vācijas futbola izlase negaidīti ar 7:1 (5:0) sagrāva turnīra mājinieci Brazīliju, vienus vārtus uzvarētāju rindās gūstot uzbrucējam Miroslavam Klozem, kurš tagad kļuvis par visu laiku rezultatīvāko sacensību spēlētāju.

Mača rezultātu 11.minūtē pēc stūra sitiena izspēles atklāja Vācijas izlases uzbrucējs Tomass Millers, bet 12 minūtes vēlāk Miroslavs Kloze rezultātu uz tablo dubultoja, ar 16 vārtiem Pasaules kausa finālturnīros kļūstot par visu laiku rezultatīvāko spēlētāju, tādējādi par vienu precīzu raidījumu apsteidzot leģendāro Brazīlijas uzbrucēju Ronaldo, ziņo LETA.

Vēlāk pa diviem vārtiem Vācijas labā guva Tonijs Kross un Andrē Širle, bet reizi precīzs bija Sami Kedria. Savukārt pamatlaika beigās vienīgos vārtus Brazīlijas rindās guva Oskars.

Līdz ar to Vācija svētdien turnīra finālā tiksies ar Argentīnas un Nīderlandes pāra uzvarētāju, kas savstarpējo pusfināla dueli aizvadīs trešdien. Tikmēr Brazīlija sestdien ar otrā pusfināla cīņas zaudētāju spēkosies par trešo vietu.

Tāpat Vācijas izlase kļuvusi par pirmo izlasi, kas Pasaules kausa pusfinālā spējusi gūt septiņus vārtus.

Brazīlijai šajā mačā nevarēja palīdzēt traumētais uzbrucējs Neimars, kurš savainojis muguru, kā arī komandas kapteinis Tjagu Silva, kuram Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) neatcēla diskvalifikāciju par it kā nepamatoti piešķirto dzelteno kartīti ceturtdaļfināla mačā pret Kolumbiju.

Vācijai bija jāiztiek bez jau iepriekš satraumētā aizsarga Škodrana Mustafi.

Iepriekš šīs komandas savā starpā bija tikušas 21 reizi, no kurām 12 reizes pārāka bija Brazīlija. Vēl 2002.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā abas valstsvienības cīnījās finālā, kad toreiz savu līdz šim pēdējo titulu ieguva Brazīlija.

Brazīlija ir piedalījusies visos Pasaules kausa finālturnīros, uzvarējusi 1958., 1962., 1970., 1994. un 2002.gadā.

Vācija izlaidusi tikai divus finālturnīrus to vēsturē, bet titulu izcīnījusi 1954., 1974. un 1990.gadā. Finālā vācieši spēlējuši vēl četras reizes, bet iepriekšējos divos turnīros ierindojusies trešajā pozīcijā. Iepriekšējos astoņos turnīros bez medaļām palikusi tikai 1994. un 1998.gadā, kad zaudēja ceturtdaļfinālā.

Pasaules kausa izcīņas futbolā astotdaļfinālam kvalificējās sešas Eiropas un piecas Dienvidamerikas komandas, bet grupu turnīru nepārvarēja neviena Āzijas vienība.

Pasaules kausa izcīņa ilgs līdz svētdienai.

Brazīlijai ticis gods finālturnīru rīkot otro reizi. Iepriekš 1950.gada turnīrā mājinieki aizspēlējās līdz pat finālam, kurā negaidīti atzina Urugvajas valstsvienības pārākumu. Pasaules kauss pirmo reizi kopš 1978.gada un sesto reizi kopumā tiek rīkots Dienvidamerikā.

Pasaules kausa izcīņa Brazīlijā pārliecinoši kļuvusi par dārgāko vēsturē, kas radījis dažādu sajūtu kontrastu valsts iedzīvotājos. Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) un Brazīlijas varasiestādes kopā turnīram iztērējušas aptuveni 14 līdz 16 miljardus ASV dolāru (desmit līdz 11 miljardus eiro), kas ir aptuveni četras reizes vairāk nekā izmaksas 2010.gada Pasaules kausā Dienvidāfrikas Republikā.

Brazīlijā pirmo reizi Pasaules kausa finālturnīru vēsturē tiek izmantota vārtu līnijas tehnoloģija, kas strīdīgās situācijās precīzi ļauj noteikt, vai bumba pilnībā šķērsojusi vārtu līniju.

Visvairāk reižu Pasaules kausa vēsturē triumfējusi Brazīlijas izlase, kas spējusi kausu pacelt piecas reizes, četras reizes uzvarējusi Itālija, bet trīs – Vācija. Tikmēr Argentīnai un Urugvajai tas izdevies divos gadījumos, bet pa reizei prestižajās sacensībās uzvarējusi arī Anglija, Francija un Spānija, kas ir pašreizējā kausa īpašniece. Tāpat Brazīlija ir vienīgā valstsvienība, kas piedalījusies pilnīgi visos 20 finālturnīros, 18 reizes laukumā devušās Itālijas un Vācijas izlases, bet Argentīna – 16.

Pirms četriem gadiem DĀR čempionu titulu izcīnīja Spānija, kas finālā ar 1:0 papildlaikā uzvarēja Nīderlandi. Savukārt trešo vietu otrajā turnīrā pēc kārtas izcīnīja Vācija.

 

Komentāri (22)

Alise 09.07.2014. 09.43

Vācieši pieklājīgi cilvēki būdami, atļāva brazīļiem pēdējā minūtē goda vārtus iesist :)

Tāds rezultāts hokejā jau ir sagrāve, bet futbolā – nav pat vārda kā tādu rezultātu aprakstīt, it īpaši, ja tas notiek pasaules čempionāta pusfinālā.

Un nabaga brazīļi vēl pie reizes to piedzīvo savās mājās savu līdzjutēju priekšā. Žēl pat brazīļu.

+4
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 09.07.2014. 08.12

par vaaciešiem biju paarliecinaats jau no paša saakuma , un par to ka šie tiks finaalaa nešaubiijos , turpretim Braziilijas komanda tika aiz matiem ievilkta liidz pusfinaalm , vaacieši šos arii sodiija , taa ir sagraave futbolaa.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu