KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes amatpersonu • IR.lv

KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes amatpersonu

33
KNAB logo. Foto: Edijs Pālens, LETA

Amatpersonu tur aizdomās par iespējamiem noziegumiem saistībā ar pašvaldības dzīvokļu īres tiesību piešķiršanu Rīgā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes amatpersonu par iespējamiem noziegumiem saistībā ar pašvaldības dzīvokļu īres tiesību piešķiršanu Rīgā.

2012.gada septembrī tika aizturēta Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Ārija Stabiņa un pārvaldes Protokolu nodaļas vadītāja Ļena Paščenkova. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Paščenkova ir tā persona, pret kuru tagad KNAB lūdz sākt kriminālvajāšanu.

Kriminālprocess sākts 2012.gada septembrī un līdzās amatpersonai KNAB lūdz saukt pie kriminālatbildības arī četras privātpersonas, aģentūru LETA informēja KNAB. Izmeklēšanā iegūtie pierādījumi dodot pamatu uzskatīt, ka Dzīvokļu pārvaldes amatpersona, iespējams, ilgstoši pieņēmusi kukuļus saistībā ar iesniegumu izskatīšanas organizēšanu.

Atsevišķā lietvedībā izdalītajā kriminālprocesā aizdomās turētā amatpersona esot iesaistīta piecās iespējamo noziedzīgo nodarījumu epizodēs.

KNAB izmeklētājs ierosina sākt kriminālvajāšanu pret amatpersonu par kukuļu pieņemšanu un par neizpaužamu ziņu izpaušanu.

Pierādījumi dod pamatu pieņēmumam, ka iesaistītās privātpersonas ir veikušas vairākus noziedzīgus nodarījumus, un tiek rosināts sākt kriminālvajāšanu par kukuļa došanu septiņos gadījumos, par kukuļņemšanas atbalstīšanu un par dokumentu viltošanas organizēšanu astoņos gadījumos.

Lai saprātīgos termiņos panāktu krimināltiesisko attiecību taisnīgu noregulējumu, kā arī ierosinātās lietas lielā apjoma dēļ KNAB izmeklētājs krimināllietu sadalīja. Patlaban KNAB lietvedībā turpinās kriminālprocess pret pārējām aizdomās turētajām personām par iespējamo iesaistīšanos vairākās noziedzīgo nodarījumu epizodēs.

KNAB 2012.gada septembrī paziņoja, ka ir sākts kriminālprocess saistībā ar iespējamu Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu. Šajā kriminālprocesā bija veiktas 14 kratīšanas un aizturētas vairākas personas, tostarp Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Ārija Stabiņa un divi pārvaldes darbinieki.

Pēc prokuratūras lēmuma par saukšanu pie kriminālatbildības Stabiņa pazuda. Tiesībsargājošās iestādes viņu izsludinājušas starptautiskajā meklēšanā.

Saistībā ar Stabiņas kukuļošanu līdz šim dažāda veida sodi piemēroti sešām personām, bet pati Stabiņa joprojām tiek meklēta.

 

Komentāri (33)

Janka, Janic 09.07.2014. 13.35

kad beidzot tiks samesti aiz resteem šo skaļo lietu noziedzniki . taadi kaa piem miķelsons , kurš vienaa mieraa dziivo pa saviem iipašumiem kaa niere taukos , vašķevic apgriezis taadas kukuļošanas lietas , bet mieriigi aarstee savus augoņus aarzemees , taapat stabiņai atļaava aizmukt lai izbeektu politiskos škandaalus , visaas šajaas lietaas iesaistiiti politiķi , arii gaļas kontrabandaa lielos apmeeros veel 2008. gadaa kad iekrita leiškalna vadiitaa kontrabandistu sheema , dokumenti naktii pazuda lieta izbeigta , taapat nekaadu ziņu par jezdakovu kura piesedza VID ieriikotaas sheemas valsts izlaupiišanaa , tad jaadomaa kam šistaads knabs vajadziigs , ar parastajiem raaceņzagļiemn tiks galaa policija

+1
0
Atbildēt

1

    jmaklakovs > Janka, Janic 09.07.2014. 14.42

    Tādas mums prioritātes – vispirms automehāniķi un zobārsti. Politiķi un viņu saimnieki pašās beigās.

    Starp citu – kāds zin kāpēc izmeta to ierēdni pa logu? Dzirdēju bija pie eironaudas sadales.

    0
    0
    Atbildēt

    0

dro 09.07.2014. 13.29

KNAB izvērtēšana notiek Pētersones-Godmanes vadībā

__________________

Kas vēl spilgtāk raksturotu Vienotību?:):):)

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu