Rīgas Valsts 1.ģimnāzija līdere skolu reitingā • IR.lv

Rīgas Valsts 1.ģimnāzija līdere skolu reitingā

42
NULL

“Mazo” skolu reitinga līdere ir Aglonas vidusskola

Skolu reitingā visaugstāk novērtēta Rīgas Valsts 1.ģimnāzija (RV1Ģ), liecina Ata Kronvalda fonda izstrādātais skolu reitings 2014.gadam.

RV1Ģ, kura reitinga pirmo vietu ieņem jau vairākus gadus, novērtēta ar 140,23 punktiem, kas gandrīz trīs reizes pārsniedz nākamā sekotāja – Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja – rādītājus. Licejs reitingā ierindojies otrajā vietā ar 53,01 punktu.

Trešo vietu reitingā ieņem Rīgas Franču licejs, ziņo LETA.

Pēdējo vietu reitingā, saņemot vienlīdzīgu punktu skaitu, vienlaicīgi ieņem trīs skolas – Rēzeknes 5.vidusskola, Rīgas 60.vidusskola un Rīgas 92.vidusskola. Tās novērtētas ar 0,50 punktiem.

“Mazo” skolu reitinga līdere ir Aglonas vidusskola – tā ieguvusi 37,97 punktus. Salīdzinot ar pagājušo gadu, vidusskola pakāpusies par vairāk nekā 30 vietām.

“Mazo” skolu reitinga rezultāti ir daudz blīvāki nekā “lielo” skolu reitingā. Otrajā vietā ierindojas Daugavpils Saskaņas pamatskola, kas ieguvusi tikai par 1,3 punktiem mazāk – 36,67 punktus.

Trešajā vietā ierindota Rīgas 89.vidusskola.

63. jeb pēdējo vietu reitingā ieņem 10 skolas.

Reitingā novērtētas 105 “lielās” un 147 “mazās” skolas. Novērtējumā nav iekļautas visas Latvijas skolas. Novērtējumā tiek ievietotas tikai tās skolas, kuru skolēni konkrētajā mācību gadā ir guvuši apbalvojumus mācību priekšmetu valsts, atklātajās olimpiādēs un skolēnu zinātnisko darbu konferencē.

Iedalījums veidots, balstoties uz izglītojamo skaitu – “lielajās skolās” vidusskolēnu skaits ir lielāks par 100, bet “mazajās skolās” – mazāks par 100 skolēniem.

Punktu piešķiršana notiek, summējot izglītības iestādes audzēkņu sasniegumus piecās atklātās valsts olimpiādēs, 14 valsts olimpiādēs un vienā zinātniskajā konferencē.

Ata Kronvalda fonds ir sabiedriska organizācija, kuras uzdevums ir Latvijas talantīgāko skolēnu apzināšana un viņu izglītības sekmēšana. Ar savu darbību fonds vēlas palīdzēt izaudzināt talantīgos skolēnus, kas nākotnē būs valsts intelektuālais balsts.

 

Komentāri (42)

Aleksejs Dimitrovs 27.06.2014. 14.20

Bet ar skolu reitingu var iepazīties Draudzīgā aicinājuma skolu reitinga mājas lapā:http://www.konkurss.lv , kur tiek apkopoti rezultāti dažādos griezumos jau kopš 2009.gada.

Nezinu labāku un pilnīgāku skolu vērtējumu, tikai ne visiem tie rezultāti patīk…, bet tie liecina par ļoti daudz ko mūsu izglītības sistēmā un par konkrēto skolu arī.

+2
0
Atbildēt

0

Ainārs 27.06.2014. 11.09

Kas tie par reitingiem? Kāpēc Latvijā specializētajās vidusskolās var iestāties tikai pēc dzīvesvietas principa? Kas un kad tādu aplamību ir izdomājis? Kāpēc iestāšanās nenotiek uz konkursa pamata? Kāpēc maniem draugiem bija speciāli jāpērk dzīvoklis skolas mikrorajonā, lai varētu mācīties specializētā vidusskolā (kurā turklāt kvalitāte iet drausmīgi uz leju, jo bērni jau vairs tur nav spējīgākie, bet vienkārši tiek uzņemti pēc mikrorajona principa).

0
-1
Atbildēt

0

Līga Ludborža 27.06.2014. 13.47

Nu pag, ja jau reitingošana notiek vienkārši summējot sasniegumus olimpiādēs, tad skaidrs, ka, jo skola lielāka, jo augstāka vieta. Nezinu gan vai kaut kur vēl ir 7 paralēlklases kā 1.ģimāzijā.

Lai nu kā, uzvaras olimpiādēs vēl neliecina par skolas kvalitāti.

+1
-4
Atbildēt

2

    vegan > Līga Ludborža 27.06.2014. 17.29

    Kas teica to pašu? Augstkolu reitingiem ir daudz sarežģītāka formula, kurā iekļauti daudzi rādītāji..

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    janis17 > Līga Ludborža 27.06.2014. 16.11

    kad to pašu teica par universitāšu reitingiem, tad visi bļāva, ka nav taisnība un ķīlis rullē :))

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu