Pārdaugavā sākas papīra objektu festivāls • IR.lv

Pārdaugavā sākas papīra objektu festivāls

27
Publicitātes foto

Festivāla atklāšana šovakar notiks Kalnciema kvartālā

Pārdaugavas pilsētvidē no piektdienas, 27.jūnija līdz 20.jūlijam notiks Papīra objektu festivāls, raksta aģentūra LETA. 

Papīra objektu festivāls, kura uzmanības centrs būs Kalnciema kvartālā, būs ne tikai papīra svētki, bet gan ar papīru saistītu formu, faktūru, tradīciju un ideju izpēte. Vairums festivāla mākslinieku būs no Japānas, kuras kultūrā papīrs tiek godināts kā būvmateriāls, filozofija, estētika, emocijas un dzīvesveids. Mākslas darbi tiks izgatavoti uz vietas Rīgā un izstādīti gan Kalnciema kvartālā, gan citur Pārdaugavas pilsētvidē. Festivālā piedalīsies arī vairāki Latvijas papīra meistari, ļaujot ikvienam izmēģināt papīra tapšanas mistisko procesu. 

Papīra objektu festivāla atklāšana šovakar notiks Kalnciema kvartālā. Kalnciema kvartāla galerijā būs iespēja vērot japāņu mākslinieces, kuras tikko būs iesākušas intensīvu divu nedēļu garu darbu, gatavojot simtiem salocītu papīra elementu, no kuriem tiks veidotas liela izmēra instalācijas. Cita mākslinieku komanda veiks pētniecisku darbu un aptaujās klātesošos, lai ievāktu materiālus instalācijai, kuras pamatā būs Kalnciema kvartāla apmeklētāju un pārdaugaviešu liecības. 

Atklāšanai sekos programma ar lekcijām, darbnīcām un jaunu objektu “dzimšanu” trīs nedēļu garumā. Šis Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas festivāls tapis sadarbībā ar Eiropas Savienības-Japānas festivālu komiteju (“EU-Japan Fest Japan Commitee”), un tā programmu papildinās arī neparastas japāņu mākslinieku lekcijas un plašai publikai pieejamas darbnīcas. Festivāla noslēgums plānots kā vērienīgas svinības kopā ar kartona māksliniekiem “Cardboardia” no Krievijas.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu