Krievijas Centrālajā kara apgabalā noteikta pilnīga kaujas gatavība • IR.lv

Krievijas Centrālajā kara apgabalā noteikta pilnīga kaujas gatavība

25
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pie Nezināmā karavīra kapa savu ģenerāļu pavadībā. Foto: AFP/LETA

ASV rīcībā ir informācija, ka Krievija gatava sūtīt Ukrainas separātistiem vairāk tanku un artilēriju, kāda vairs netiek lietota Krievijā

Krievijas Centrālajā kara apgabalā, kas aptver Pievolgu, Urālus un Sibīriju, sestdien noteikta pilnīga kaujas gatavība, paziņojis aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Pēc ministra teiktā, saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēli Krievijas Centrālajā kara apgabalā sarīkota “nepieteikta pilnīga kaujas gatavības pārbaude”, kas turpināsies no 21. līdz 28.jūnijam, ziņo LETA/Interfaks.

Kā Aizsardzības ministrijas apspriedē sacījis Šoigu, šīs pārbaudes ietvaros no Ivanovas uz Čeļabinsku tiks nosūtīta gaisa desanta divīzija. Mācības notiks arī Samaras un Kemerovas apgabalos.

Krievijas armijas ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs pastāstījis, ka šajā pārbaudē tiks iesaistīti 65 000 karavīri, aptuveni 5500 bruņojuma un militārās tehnikas vienības, vairāk nekā 180 lidmašīnas un aptuveni 60 helikopteri.

Krievija piektdien sāka militārās mācības karavīru sagatavotības pārbaudei, kas ietver karavīru pārvietošanu Sibīrijā un Urālos uz citām dislokācijas vietām. Kā piektdien norādīja Centrālā kara apgabala komandiera palīgs Jaroslavs Roščupkins, “vairākās motorizētās un pretgaisa aizsardzības grupās, kas dislocētas Urālos un Rietumsibīrijā, izsludināta trauksme” un tās sākušas pārvietoties uz citiem apgabaliem.

Krievijas mediji vēsta, ka šo mācību galvenais mērķis ir noslīpēt karaspēka pārvietošanos lielā attālumā.

Lai gan minētās aktivitātes nenotiek pie Krievijas rietumu robežām, tās sarīkotas laikā, kad situācija pie Krievijas un Ukrainas robežas kļūst aizvien saspringtāka. NATO ceturtdien paziņoja, ka Krievija sākusi palielināt savus spēkus pie Ukrainas robežas un naktī uz piektdienu Maskavā tika sasaukta Krievijas Drošības padomes sēde, kurā Krievijas prezidents Vladimirs Putins apsprieda konfliktu Austrumukrainā.

Krievijas ziņu aģentūra RBK, atsaucoties uz avotu Aizsardzības ministrijā, ceturtdien ziņoja, ka pie Ukrainas robežas tiekot savilkti karavīri, lauku hospitāļi un degvielas uzpildes ekipējums un šie spēki ir gatavi ieiet Ukrainas Doņeckas un Luhanskas rajonos, lai “izveidotu barjeras starp civiliedzīvotājiem un Ukrainas armiju”.

ASV Valsts departamenta preses pārstāve Džena Psaki piektdien paziņoja, ka Amerikas Savienoto Valstu rīcībā ir informācija, ka Krievija ir gatava nosūtīt palīgā Ukrainas separātistu kaujiniekiem vairāk tanku, kā arī tāda tipa artilēriju, kāda vairs netiek lietota Krievijā, bet joprojām ir Ukrainas armijas bruņojumā. Pēc viņas teiktā, Krievijas spēki savilkti Ukrainas robežas tuvumā, “tuvāk, nekā jebkad kopš invāzijas Krimā”.

Tieši tādi pieci tanki, kā arī bruņumašīnas, smagās automašīnas „KAMAZ” ar 140 cilvēkiem, no kuriem daļa ir Krievijas pilsoņi, svētdien ieradušies Donbasā no Krimas, ziņo „Ukrainskaja pravda”.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko piektdien izsludināja nedēļu ilgu vienpusēju uguns pārtraukšanu pretterorisma operācijas zonā Austrumukrainā, norādot, ka pamiers būs spēkā no 20.jūnija līdz 27.jūnijam, lai dotu separātistiem iespēju nolikt ieročus. Rietumvalstu līderi Porošenko miera plānu novērtējuši atzinīgi, tikmēr Krievija nekavējoties veltījusi kritiku Ukrainas prezidenta izsludinātajam pamieram, nodēvējot to par ultimātu separātistiem.

 

Komentāri (25)

ligakalnina 23.06.2014. 13.48

Putins nekad atklāti neatdos Donbasu, tad jau tā butu UKrainas uzvara, ko šis zemiskais, melīgais, un atriebīgais diktatoriņš nevar pieļaut, jo tad viņu “noēdīs” viņa paša nozombētais un sakurinātais pastulbais elektorāts, vismaz, nekad neļaus nostabilizēt tur situiāciju, katrs, kas, kaut cik, izpētījios šī te kompleksainā zemākā ranga KGB provokatora psiholoģisko portretu, manuprāt, to saprot, ja vajadzēs, viņš, kaut vai, ievedīs tr karaspēku, protams, lai aizsargātu “mierīgos iedz”. no “ukraiņu fašistiem.

Un Rietumu prese, pēc mēneša, sāks rakstīt, ka vainīgs Parošenko, kurš sācis tuir kariņu, kaut, vajadzēja sākyt sarunas, utt., Krievija ir apvārdojusi,nopirkusi un iebiedējusi pus pasaules, vismaz, pusi kreiso žurnalistu un politiķu, skat ES komisijas secinājumu par Gruzijas karu.

Viss būs atkarīgs no tā, cik skarbi un adekvāti Rietumi uz to reaģēs, un, no Rietumu politiķu tālredzības.

Arī tas ATO pārtraukums notiek tikai pēc Rietumu iniciatīvas, un ir pilnīgi bezjēdzīgs, vismaz, pēc UKrainas armijas domām, jo, taisni tagad, kad viņi sākuši gūt panākumus, teroristiem ir nedēļa, lai nostiprinātos, organizētos, utt., vispār, ja palasa to, ko raksta ierindas Ukkrainas virsnieki, tad secinājums ir tāds, ka viss ģenerālštabs ir pilnībā nopirkts vai ietekmēts no Krievijas, vienīgais, ko viņi prasa, atlaist tos korumpētos k;launus, kuru dēļ iet bojā ukrainas patrioti, jo visa info tiek nopludināta, viss tiek nozagts, armijai nav pat bruņuvestes, nerunājot par pārējo.

Pie Rostovas organizējot tanku kolonu, pie kam ar Ukrainas zīmēm, un kriev brīvprātīgie pārģērbti Ukrainas armijas formās.

Tiek organizēta milzīga provokācija, Rībentrops, Gebelss, un Molotovs, salīdzinot ar Putinu, ir tādi sīki blēži, tīrais bērnudārzs, ciniskuma, melīguma, un zemiskuma ziņā Putina režīms pārspēj visus, pagaidām, nepārspēj upuru skaita ziņā, bet, pie nelabvēlīgas notikumu attīstības viss vēl var būt priekšā.

+8
0
Atbildēt

0

oktaavs 23.06.2014. 06.15

Krievijas galvenais ierocis ir nevis atombumbas vai tanki, bet blefs. Tā ir tradīcija, sākot jau no Karību krīzes laikiem, kad uz kādu laiku izdevās nobiedēt un piečakarēt Rietumu pasauli, ASV ieskaitot.

Šodienas blefs ir izdevīgs gan Putinam, gan arī Merķelei ar Olandu, jo tad šie var teikt, ka ar tādu spēcīgu pretinieku labāk jau pa labam un labāk jau neaiztikt. Ar Hitleru toreiz arī gribēja pa labam.. Tieši nodevēji Rietumu iekšienē ir galvenais drauds patreiz.

Nav nekāda spēcīgā prtetinieka. Ir dzimis melis un blefotājs. NATO valstis ieroču un militārā finansējuma ziņā ir vismaz 20 x spēcīgākas par Krieviju. Par iedzīvotāju skaitu, ekonomiku un tehnoloģijām vispār nav ko runāt.

Tātad, Krievijai atliek tikai blefs. Tanku un karavīru pārbīdīšāna no vienas vietas uz otru. Pāris karakuģu nosūtīšana uz NATO Vidusjūru, kur tos gaida droša nāve konflikta gadījumā. Lidmašīnu nolidošana gar amerikāņu karakuģi un gar Baltijas valstīm. Jaunas, no Judaškina, karavīru formas demonstrācija.. i.t.d, i.t.p…

Krievija ir spējīga tikai nozagt un atņemt to, kas slikti nolikts un nav piesiets. Piemēram – Krima un citas nepieskatītas, vājo kaimiņvalstu teritorijas.

Zagli vajag kontrolēt un uzpasēt, bet karot pret visas pasaules policiju tas nav spējīgs. Nemaz nerunājot par to lielo, šķībacaino milzi, kas ir gatavs zaglim atņemt visu viņa mantu jebkura nopietna kautiņa gadījumā.

+5
-1
Atbildēt

4

    ILZE > oktaavs 23.06.2014. 13.27

    west

    Putins nav ne muļķis, ne fanātiķis, ne citādi garīgi slims.

    ________________

    Normālam cilvēkam neraksturīgs zvēriskums un paranoja noteikti ir garīgu slimību simptomi. Tas, ka Kabajeva dzemdēja tam carēviču un tas bija apzināts solis, jo pederastam Putinam patiesā interese ir par Nahimova un Suvorova karaskolu pusaudžiem, varētu liecināt, ka tas nebūt nekāro, lai viss sadeg kodolkarā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > oktaavs 24.06.2014. 17.44

    spējīga tikai nozagt un atņemt to, kas slikti nolikts un nav piesiets

    —————-

    Ja saka pilnīgi godīgi, tad arī mēs esam slikti nolikti un neesam piesieti.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > oktaavs 23.06.2014. 09.47

    Tas blefs nav īsti blefs!

    Visiem ir zināms, ka pļutkins nerēķināsies ar cilvēku dzīvībām – ne krievu, ne svešām. Tas ir tas uz ko viņš spēlē. Krava 200 viņem ir sīkums.

    Rietumi pagaidām nav gatavi upurēt cilvēkus.

    Bet nāksies to apjēgt. Un nāksies ar spēku apturēt un nāksies upurēt.

    Rietumi nesaprot, ka pļutkins un liela daļa viņa padoto un liela daļa krievu nav cilvēki šā vārda Rietumnieciskajā izpratnē.

    Tāču mēģina ar viņiem runāt, kā ar cilvēkiem… manuprāt – velti…

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    oktaavs > oktaavs 23.06.2014. 13.08

    aivarsk

    Putins nav ne muļķis, ne fanātiķis, ne citādi garīgi slims. Viņš ies tik tālu, cik Rietumi un NATO atļaus. Blefodams, biedēdams pa labi un pa kreisi, kamēr netiks paņemts pie rīkles un atsēdināts atkal tur, kur pienākas naftas mucai. Viņš nav gatavs mirt kopā ar savu tautu vispārējā kodolkatastrofā. Ne jau priekš tam šis pa kluso krāja savus miljardus Šveices bankās. Sen jau esot bagātākais cilvēks pasaulē, ar ko nabaga krievus var kārtējo reizi apsveikt :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

marchaeva 23.06.2014. 00.55

Voloģja laika, domā ka tad nu ķīniets nenāks atbrīvot savus tautiešus Sibīrijā – paskatīsimies.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu